Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Vitamin kalauz az energikus, életteli ünnepi hangulathoz

2021.12.06 07:00

Te is tapasztalod minden év végén, hogy kissé leeresztesz, kimerülsz a hajtásban és több energiára lenne szükséged? Ez természetes, mi pedig segítünk, hogy természetes vitaminokkal ezt el is tudd érni!

Vitamin kalauz az energikus, életteli ünnepi hangulathoz

Mi állhat a vitaminhiány hátterében és mi okozza az energiaveszteséget?

  • hiányos táplálkozás
  • alváshiány
  • túlzott szénhidrát bevitel
  • testmozgás hiánya
  • súlyos vitaminveszteség (például betegség következtében)
  • megnövekedett vitaminszükséglet (például sportolás miatt)
  • túlzott stressz

Íme vitamin kalauzunk, amelyben a legfontosabb vitaminokat gyűjtöttük össze, amelyek szuper energiaforrásként funkcionálnak a téli napokban is.

Egyszerű javaslatok az energia pótlására:

B vitamin:

Szellemi frissességünk, a koncentrációnk  és testi energiánk fenntartása végett elengedhetetlen a B vitamin pótlás, mivel nem raktározódnak túl hatékonyan a szervezetben. Jellemzően a B vitaminok kellemetlen ízűek, ezért kapszula vagy tabletta formájában javasolt a szedése. Rendszeres testmozgást végzők és várandós/szoptatós kismamák számára is esszenciális a megfelelő B vitamin napi bevitele.

B vitamin hiány esetén vérszegénység, szájszárazság, emésztési -és idegrendszeri problémák, bőrgyulladás jelentkezhet.

D vitamin:

Szervezetünk D vitaminnal való ellátottsága alapjaiba véve nem étrendi kérdés lenne. A napi átlagos magyarországi D vitamin bevitel 80 NE körül van, így ez nem is fedezi a szükséges értékeket. A D vitamint legkönnyebben a nyári napsugarakból tudja szervezetünk magába szívni, ez azonban a téli hónapokban nem lehetséges, így létfontosságú annak kapszula, vagy csepp formájában történő bevitele a megfelelő értékek fenntartásához.

D vitamin hiány esetén izomfájdalom, gyengeség, levertség és ami a legfontosabb: a csontok gyengesége, gyermekeknél pedig angolkór jelentkezhet.

Alga Trio:

Az Egészségügyi Világszervezet véleménye alapján az algák a Föld legértékesebb élő szervezetei. Az Alga trio három kiváló alga keverékéből álló vitamin. A Spirulina alga elsősorban sejtvédő, csökkenti a magas vérnyomást, támogatja a szívet és érrendszert. A Chlorella alga sejtmegújulást, méregtelenítést, sejttisztítást elősegítő algafajta. Az Astaxanthin alga a leghatékonyabb antioxidáns, amely gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásáról ismeretes és mindemellett elősegíti a sejtek tisztítását, regenerálódását.

Szerves magnézium:

A szerves magnézium nélkülözhetetlen ásványi anyag testünk számára. Több, mint 300 enzim működéséhez szükséges, amelyek a sejtek energiatermelő folyamatait idézik elő. A kalcium mellett kiemelkedő vitaminforrás az idegrendszer és a csontok megfelelő állapotának fenntartásához.

Magnéziumhiány esetében tapasztalhatunk gyengeséget, izomgörcsöket, szívritmuszavart, ingerlékenységet, depressziót.

Előzzük meg a vitaminhiány okozta tüneteket és készüljünk energikusan az előttünk álló ünnepekre!

A vitaminok mellett természetesen elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű alvás. Érdemes minden nap legalább 7-8 órát aludni a kiegyensúlyozottsághoz. Emellett ne feledkezzünk meg az optimális folyadékbevitelről; napi szinten legalább 2 L-t igyunk. Érdemes a vitamin hiány okozta tünetekre odafigyelni és idejében beszerezni a szervezet számára szükséges forrásokat!

A Herbad.hu vitaminjai természetes módon segítenek abban, hogy energikusan, életerővel telve vészeld át az év végi hajtást, vagy az ünnepek előtti készülődést.