Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Ünnepek utáni méregtelenítő kúra

2022.01.10 07:00

Beléptünk az új évbe, amikor is sokakban ünnepélyes, az előttük álló évre vonatkozó ígéretek fogalmazódtak meg. Ezek között legtöbbször életmódváltással, fogyókúrával, egészséges táplálkozással kapcsolatos fogadalmakat találunk. Vannak egész évben kitartó, fogadalmaiknak és egészségüknek eleget tevő egyének, azonban sokaknál csak év eleji fellángolás, néhány napos, hetes, vagy hónapos folyamatról beszélünk. Mit tehetünk, hogy sikerüljön betartani ezeket a fogadalmakat és önsanyargatás helyett motiváltan álljunk a dologhoz?

Ünnepek utáni méregtelenítő kúra

Először is fontos kiemelni, hogy reális célokat tűzzünk ki magunk elé, ne várjunk csodát 2-3 nap alatt! A karácsonyi időszakban felszedett néhány plusz kiló leadása mellett, ahhoz, hogy jó közérzetet biztosítsunk magunknak, fontos az elegendő alvás, megfelelő táplálkozás és folyadékbevitel, valamint a rendszeres mozgás.

Kezdjük az évet méregtelenítéssel!

Fontos leszögezni, hogy nem mindegy, hogy méregteleníteni, vagy fogyni szeretnénk. Méregtelenítés (detoxifikáció) esetén nem a fogyás a cél, annak ellenére, hogy általában ilyenkor megszabadulunk nlhány kilótól, a lényeg, hogy segítsük szervezetünket megszabadítani a felhalmozott méreganyagoktól. Mára már számos méregtelenítő kúra ismeretes, a néhány napos léböjt-kúráktól kezdve a hetente ismétlődő tehermentesítő-kúrákig. Az azonban az egész méregtelenítés a megfelelő mennyiségű folyadék- és csökkentett szénhidrát-bevitelen alapszik. Emellett télen kiemelten fontos a megfelelő vitaminbevitel is: amit táplálékkal nem tudunk bevinni szervezetünkbe, érdemes pótolni étrend-kiegészítőkkel.

Készítsünk tervet, amelyet be is tudunk tartani!

  1. Állítsunk össze változatos, de megfelelő étrendet, amelyet be is tudunk tartani!
  2. Tervezd meg a napi étkezéseid számát és próbálj mindig azonos időbe tápálkozni a nap folyamán!
  3. Tervezz meg egy mozgásprogramot, amelyet rendszeresen tudsz gyakorolni, akár edzőteremben, otthon, vagy a természetben - érdemes itt is figyelembe venni a változatos mozgásformák előnyeit!

A méregtelenítés aranyszabályai:

  1. Felejtsük el a gyorséttermi ételeket, boltban vásárolható készételeket, konzerveket. Száműzzük a cukros üdítő italokat, kávét és az alkoholt is! Emellett meg kell válnunk a vajtól, napraforgóolajtól, sajtoktól!
  2. Változtass étkezési szokásaidon! Fogyassz minél több friss és lehetőleg nyers gyümölcsöt és zöldséget! Ügyelj a több C-vitamin bevitelre és magas antioxidáns, valamint méregtelenítő hatása miatt érdemes előnyben részesítened a szőlőt, papayát, mangót, gránátalmát, málnát, articsókát, spenótot, paradicsomot, brokkolit.
  3. Szaunázz! A szauna erősíti immunrendszeredet és felpezsdíti vérkeringésedet ezért télen-nyáron ajánlott. Ha nem bírod a hőséget, akkor az infraszauna is remek opció lehet!

Most már ismered a méregtelenítés alapvető szabályait és, hogy mire kell figyelned, mielőtt belekezdesz! Következő blog cikkünkben méregtelenítő kúra összeállítással készülünk, amely számodra is segítséget nyújthat!


Addig pedig válogass kedvedre a Herba-D vitaminjai és étrend-kiegészítői közül, egészséged fenntartása végett!