Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Mi az UC II kollagén?

2023.04.12 17:00

A kollagénnek többféle típusa létezik, amik mind más és más módon támogatják szervezeted egészségét!

Lássuk, hogyan!

Mi az UC II kollagén?

Az UC-II® a kollagén egy fajtája. Az ízületek porcállománynak alap proteinje, mely biztosítja az ízületek erejét és kopásállóságát.

A II-es típusú kollagén elsősorban a rugalmas porcszövetben található meg, ami rendkívül fontos az ízületek számára, mert ez biztosítja azok rugalmasságát és sima felületét!

Lássuk, milyen formában hasznosul az UC II kollagén a szervezetben!

1 - Az UC II először a bél közelében lévő immunsejtekhez jut el.

2 - Az UC II aktiválja ezeket az immunsejteket, hogy azok felismerjék a II-es típusú kollagént.

3 - Az immunsejtek, így felismerik a II-es típusú kollagént az ízületi porcokban és fontos bioaktív vegyületeket szabadítanak fel.

4 - Így az UC II  képes figyelmeztetni a szervezetet, hogy építse újra a sérült ízületi porcokat. 

 

Miben egyedi az UC II porckomplex?

Ez abban különbözik más szintén csirkeporcból készült termékektől, hogy a II-es típusú kollagéneket nem denaturálódott (nyers) formában tartalmazza, ráadásul stabilizált állapotban, hogy az emésztőrendszeren áthaladva se legyen képes megemésztődni, denaturálódni.

Így változatlan (nyers) formában jut el a vékonybélig, illetve az ott lévő nyirokszervekhez. Nyirokszerveink megakadályozzák, hogy az immunrendszerünk antitesteket termeljen saját porcszöveteink ellen, így támadva meg azokat.Ilyen antitestek termelődhetnek például Rheumatoid arthritis esetén, ami egy autoimmun ízületi betegség.

Antitestek keletkezhetnek akár intenzív sportolás alakalmával is. Ezen kívül az ízület porcfelszínének sérülése, kopása is kiválthatja az antitestek termelődését.

Ilyenkor a porcot alkotó II-es kollagén-fehérjék egy kis része denaturálódik, vagyis olyan fehérjék jönnek létre, amik a szervezet számára idegenek. Ezek ellen az idegen fehérjék ellen aztán beindul antitest-termelés, aminek következtében krónikus gyulladás következhet be.

 

Mit mutatnak a vizsgálatok?

A Klinikai tesztek igazolták, hogy az UC-II® -vel minden típusú ízületi probléma eredményesen kezelhető, de a leghatásosabbnak autoimmun eredetű ízületi problémák esetén bizonyult.

A klinikai kutatások arra az eredményre jutottak, hogy a legjobb hatást akkor éri el a kezelés, ha az UC-II®-t 40 mg-os dózisban alkalmazzák. Ennél nagyobb dózis alakalmazása esetén sem javultak tovább az eredmények, sőt inkább romlottak. Ugyanis az UC-II® -ellentétben a hagyományos úttal, amikor a porchoz a véráramon keresztül jutnak el a kollagén-peptidek, majd ezek beépülnek a porcokba +növelik az ízületi folyadék mennyiségét- egy védőoltáshoz hasonlóan stimulálja az immunrendszert a nyirokrendszeren keresztül.

Klinikai tesztek szerint az UC-II ® hatásosabban védi az ízületeket és csökkenti a fájdalmakat, mint a a glükozamin és kondroitin kombinációja. Napi 40 mg UC-II® szignifikánsan hatásosabbnak bizonyult humán klinikai vizsgálatban, mint 1200 mg Kondroitin-szulfát+1500 mg Glükozamin HCl.

A leghatásosabb módon támogatnád ízületeid egészségét?

KATTINTS IDE!

 

Elégedettségi garancia

60 napos pénzvisszafizetési garancia minden termékre!

Ingyenes szállítás

Minden 10.490 Ft feletti rendelés esetén!