Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Puffadás mentes nyaralás!

2022.07.11 08:00

Végre itt a vakáció időszaka, közeleg a nyaralás, de Te mégis azon rettegsz, hogy mi lesz Veled ez idő alatt? Kínoz a székrekedés gondolata? Már előre rettegsz, hogy puffadni fogsz és elrontja a kedved? Kényes téma ugyan, de valljuk be, az otthonunktól távol, idegen helyen gyakran feszélyezve érezzük magunkat, ha ürítésről van szó és ez a feszültség bizony további problémákat generálhat. Mai cikkünk segíthet legyőzni ezeket a gondolatokat és néhány tanácsot adni, hogy (bél)problémamentes nyaralás elé nézhess!

Puffadás mentes nyaralás!

Az utazás

Bizony már maga az utazás is megnehezítheti a dolgod, pláne, ha több órás út áll előtted és ha nem bírod az adott járművön való közlekedést. Egyesek szervezete igen rosszul reagál az úton való zötykölődésre, kanyarokra és bizony már akkor jelentkezhetnek hányinger-szerű tünetek. Hogy elviselhetőbbé tedd, öltözz kényelmes, lenge ruhába, hogy ne szorítson a viseleted a hasi tájékon. Ha lehetőséged adódik rá, tarts több szünetet, nyújtsd ki végtagjaidat, járj egyet az út melletti parkolóban, hiszen a hosszú távon egy helyben ülés is felelős lehet a puffadás kialakulásáért.

Mérték

Idegen, egzotikus helyen eltöltött vakáció alkalmával mindannyian szeretünk belekóstolni a tradicionális, helyi ételekbe. Ezek azonban szokatlanok lehetnek gyomrunk számára, ami ismét előcsalogatja a nem várt diszkomfortos érzetet. Együnk mértékkel, ha tudjuk kerüljük a csípős, nagyon fűszeres ételeket, még akkor is, ha kifejezetten jól bírjuk őket alap körülmények között! Próbáljuk tartani magunkat a napi három étkezéshez, az ínyenc fogások ellenére se nassoljunk meggondolatlanul. Fogyasszunk inkább több gyümölcsöt és igyunk elegendő vizet - a székrekedés egyik kiváltó oka a kiszáradás!

Mozgás

Persze a nyaralás elsősorban a pihenésről, relaxálásról szól, de nem szabad megfeledkeznünk a mozgás fontosságáról sem, hiszen a jó emésztés alapját képezi. Próbálj meg beiktatni egy kis testmozgást ébredés utánra és szervezz városi sétákat, hegyi túrákat, ha módodban áll, hiszen az segíthet beindítani a lelassult anyagcserét.

Idő

Szánj elég időt rá, hogy az emésztőszerveid működésbe léphessenek! Kelj egy kicsit korábban reggel és próbálj meg nem kardinálisan elszakadni az otthoni rutinodtól! Igyál egy kávét, esetleg langyos/forró citromos vizet felkelés után és reggelizz rostban gazdag ételeket! Ne görcsölj rá, várd meg kényelmesen, amíg a rendszer “beindul”! Néhány mély lélegzőgyakorlat és a friss levegő is csodákra képes, úgyhogy tárd ki ébredés után az ablakokat!


Ha nem szeretnéd a véletlenre bízni a nyaralásodon való jól-létedet és emésztési problémáktól mentesen vágnál neki az útnak, akkor szerezd be a Herbad.hu emésztést segítő vitaminjait és étrend-kiegészítőit és élvezd a nyaralást!

 

Elégedettségi garancia

60 napos pénzvisszafizetési garancia minden termékre!

Ingyenes szállítás

Minden 10.490 Ft feletti rendelés esetén!