Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Porckopás? Ízületi gyulladás? Mi az és hogyan kezeld?

2022.05.30 08:00

Tudtad, hogy több, mint 100 ízületi probléma létezhet? És ezek közül a porckopás a leggyakoribb!

És minél idősebb az ember, annál nagyobb valószínűséggel alakul ki ez a betegség.

Ha úgy érzed ez Téged is érint, olvass tovább és tudd meg mi is valójában és hogyan tudnád kemikália mentesen kezelni!

Porckopás? Ízületi gyulladás? Mi az és hogyan kezeld?

Ízületi gyulladás (arthritis) során ízületeink megduzzadnak, a duzzadt terület melegebb lesz és fájdalommal fog járni a mozgás. Általános tünetek is jelentkezhetnek, mint a gyengeség, rossz közérzet vagy akár a láz is. Ez a betegség életkortól függetlenül bármikor kialakulhat, de az idő előrehaladtával a kialakulás esélye megnő. Nőket és férfiakat is egyaránt érinthet.

Hogyan épülnek fel ízületeink?

Ízületeinket porc, ízületi tok és az ezt kitöltő folyadék építi fel. Gyulladás esetén a tokon belül található ízületi hártya gyullad be. Ekkor megnő az ízületi folyadék mennyisége, ami nekifeszül a hártyának, és ez a feszülés fogja okozni az ízületi fájdalmat. A megnövekedett folyadék pedig a duzzanatot. Ha ez a gyulladásos folyamat hosszú időn át fenn áll, az az ízületek merevségéhez, deformitásához vagy korlátozott mozgásképességhez is vezethet.

Mi lehet a gyulladás okozója?

  • Az arthritist okozhatja bakteriális fertőzés,
  • autoimmun, vagy endokrin betegség
  • anyagcserezavar.

A porckopás az ízületi gyulladás egy típusa, ekkor az ízületek elhasználódnak és az ízületekben található porc morzsolódni kezd.

A porckopás a lábakat, lábfejet, kezeket, ujjakat, gerincet illetve a nagy terhet bíró ízületeket támadhatja meg mint a térdek vagy a csípő.

Milyen típusai vannak a porckopásnak?

Elsődleges porckopás

Ez a típus az ízület természetes öregedésének a része, nem sérülésből vagy betegségből ered.

A kor előrehaladtával a porc víztartalma megnő, és a porcban lévő fehérje bomlani kezd. Ha nincs időben kezelve akár a teljes porc is eltűnhet, ami megszünteti az ízület és a csont közötti párnázást.

Ilyenkor pedig az ízület begyulladhat, ami fájdalmas duzzanatot okozhat. A duzzanat oka, hogy a csontok között súrlódás alakul ki, ami hatalmas fájdalomhoz vezet.

Ez a típus akár családon belül öröklődhet, emiatt úgy tartják az orvosok, hogy a porckopás kialakulásában a kor, az életmód és a genetika is szerepet játszhat.

Másodlagos porckopás

Ezt a típust valamilyen betegség vagy sérülés okozza.

Milyen betegségek okozhatják?

  • túlsúly,
  • ismétlődő sérülés,
  • veleszületett porcrendellenesség,
  • cukorbetegség,
  • hormonális betegség.

Szerencsére számos olyan gyógynövény található a természetben, amik segíthetnek enyhíteni a porckopás és ízületi gyulladással járó fájdalmakat!

Lássuk mik ezek:

A KURKUMIN természetes módon csökkenti a gyulladást. Ezt a gyógynövényt a keleti orvoslásban már évszázadok óta használják gyulladáscsökkentő hatása miatt. A kurkumin a piperinnel párosítva megszünteti a gyulladást és ezzel az ízületi fájdalmat is.

A KOLLAGÉN II-ES PEPTID közvetlen a porcokba kerülve regenerálja azok egészségét. Ez a különleges kis molekulájú kollagén II. peptid elősegíti a minél hatékonyabb hasznosulást és kizárólag az ízületekbe szívódik fel, így hozzájárul porcaid rugalmasságának visszanyeréséhez.

A MÉHPEMPŐ ÉS GOJI gyulladáscsökkentő hatásáról híres. Amit viszont sokan nem tudnak róla, az az, hogy serkenti a szervezet kollagén termelő képességét, így elősegítve a porckopás megelőzését.

A Klinikai tesztek igazolták, hogy az UC-II® -vel minden típusú ízületi probléma eredményesen kezelhető, de a leghatásosabbnak autoimmun eredetű ízületi problémák esetén bizonyult. Ugyanis az UC-II® -ellentétben a hagyományos úttal, amikor a porchoz a véráramon keresztül jutnak el a kollagén-peptidek, majd ezek beépülnek a porcokba +növelik az ízületi folyadék mennyiségét- egy védőoltáshoz hasonlóan stimulálja az immunrendszert a nyirokrendszeren keresztül. Klinikai tesztek szerint az UC-II ® hatásosabban védi az ízületeket és csökkenti a fájdalmakat, mint a glükozamin és kondroitin kombinációja.

A TÖMJÉNFA (boswelia) olyan ritka gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, mint egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer. Hatását azonban más módon fejti ki, így nem irritálja a gyomornyálkahártyát, mely a szokásos gyulladáscsökkentő készítmények fő mellékhatása szokott lenni. A boswelliasav ugyanis a kötőszövet védelmén, és az ízületekhez áramló vér mennyiségének növelésén keresztül fejti ki gyulladáscsökkentő hatását. A tömjénfa mind az oszteoarthritisz (degeneratív ízületi gyulladás), mind a rheumatoid arthritisz (sokízületi gyulladás) esetében gátolja a gyulladást. További előnyös tulajdonsága, hogy nincs ismert mellékhatása.

KATTINTS IDE és őrizd meg porcaid egészséges állapotát!

Mert a porckopás megállítható, az ízületi gyulladás pedig kezelhető!

 

Elégedettségi garancia

60 napos pénzvisszafizetési garancia minden termékre!

Ingyenes szállítás

Minden 10.490 Ft feletti rendelés esetén!