Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Miért fontos K-vitamint szedni?

2021.09.28 07:00

Tudd meg a K-vitamin, milyen hatással van rád és miért fontos, hogy megfelelő mennyiségben legyen szervezetedben!

 Miért fontos K-vitamint szedni?

A C- és D-vitamin szervezetre gyakorolt fontos hatását biztos már mindenki jól ismeri! Ezek elég alapvető vitaminok, amiket sokan szednek napi rendszerességgel. A többi vitamin szükségességéről azonban igen sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

A K-vitamin is ide tartozik, pedig megszámlálhatatlan előnyökkel bír!

A K-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, ennek ellenére, igen rövid ideig raktározódik szervezetünkben. A K-vitaminnak 2 fő csoportja van, a K1- és K2-vitamin. A K1-vitamin a táplálékkal készen visszük be szervezetünkbe, míg a K2-vitamin a bélbaktériumok segítségével keletkezik. Így ahhoz, hogy a szervezet megfelelő mennyiségű K-vitamint tartalmazzon vegyes táplálkozásra és egészséges bélflórára van szükség.

Mi tartalmaz K1-vitamint?

Ahhoz, hogy K1-vitamin juttassunk szervezetünkbe zöld leveles növényeket kel fogyasztani, mint spenót, káposzta, brokkoli, paraj, bimbós kel, tej és tejtermékek illetve máj.

Milyen előnyöket hordoz a K-vitamin?

A K1-vitamin a véralvadási folyamatokban játszik fontos szerepet. Neki köszönhetjük, hogy a vérző érfal össze tud húzódni sérülés esetén. Az alvadási faktorok keletkezéséhez K-vitamin szükséges. Ha ez nincs meg, akkor a véralvadás ideje hosszúra nyúlik, esetleg még vérzékenység is kialakulhat. Illetve elősegíti a máj méregtelenítő funkcióit is. A K2-vitamin pedig a csontsűrűség fenntartásáért felel. Ez pedig rendkívül fontos, főként 40-50 éves kor felett.

Mik a tünetei a K-vitamin hiánynak?

Alapvetően a K-vitamin megfelelő szintjét változatos, kiegyensúlyozott étezés által és egészséges bélflórával biztosítani tudjuk. De nem vagyunk egyformák és mindenki életében akadhatnak, olyan stresszes helyzetek, amikor a K-vitamin pótlása akár orvosilag is szükséges lehet.

Ha sokszor vérzik az orrunk, kisebb sebeink nagyon lassan gyógyulnak vagy kék, zöld foltosak leszünk kisebb ütések után, akkor valószínűleg K-vitamin hiányban szenvedünk.

Azt is fontos tudni, hogy az étkezés által bevitt K-vitaminnak csupán 10-70%-a szívódik fel. Emiatt érdemes étrend-kiegészítők által bevinnünk.

Miért más a Herba-D K-vitaminja?

Termékünk természetes formájában tartalmazza a vitaminokat, amiket pálma- és kókuszolajban oldunk fel, a megfelelő felszívódás érdekében. A K2-vitaminnak szója és allergénmentes változatát tartalmazza termékünk, ráadásul csak a tényleg hatásos természetes formáját!

Ne várd meg, hogy a K-vitamin hiány tünetei kialakuljanak!

Kezdj el még ma K-vitamint szedni!

 

Elégedettségi garancia

60 napos pénzvisszafizetési garancia minden termékre!

Ingyenes szállítás

Minden 10.490 Ft feletti rendelés esetén!