Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Marha kollagén: mire jó és miért ezt válasszuk?

2023.04.03 11:00

A kollagén elengedhetetlen szervezetünk megfelelő felépítéséhez, hiszen egy fő építő fehérjének számít.

De miben más a marha kollagén? 

Miért érdemes ezt szednünk?

Marha kollagén: mire jó és miért ezt válasszuk?

A kollagén testünk egyik legfontosabb építő fehérjéje, ami nagy mennyiségben van jelen a bőr- és izomszövetben és fontos építőeleme az ízületeknek, inaknak és a porcoknak.

Egy idővel azonban testünk természetes kollagén termelése csökken, majd végül teljesen le is áll. Sőt, sok egyéb tényező is meggyorsíthatja kollagénraktáraink kiürülését, mint pl: hormonális változások, stressz, sok napozás, gyógyszerek, feldolgozott élelmiszerek, alkohol, fehér cukor.

Éppen ezért rendkívül fontos, hogy külsőleg pótoljuk azt és feltöltsük kollagénraktárainkat!

És miért érdemes a marha kollagént választani?

A marha kollagén egy természetesen előforduló fehérje, ami a tehenek egyes szöveteiben (porc, csont) található meg. A marha kollagén az a kollagén, ami a leginkább hasonlít az emberi szervezet által termelt kollagénhez, kellő mennyiségű I. és III. típusú kollagénnel látja el szervezetünket. Az I. és III. típusú kollagén a szervezet számára szükséges kollagén mennyiség 90%-át teszi ki. Hiszen ez képezi főbb részeit a bőrünknek, körmünknek, hajunknak, az izmoknak, inaknak, porcoknak és csontoknak.

Hogyan támogatja a marha kollagén szervezetünket?

1 - Szép és egészséges bőr

A marha kollagén támogatja a bőr egészségét. Elősegíti az elasztin és egyéb anyagok kialakítását a szervezetben, amelyek támogatják a bőr rugalmasságát és fiatalos tónusainak megőrzését

Segíthet eltünteni a mélyebb ráncokat és megakadályozza újabbak kialakulását. Fokozza a bőr hidratáltságát és feszesebbé teszi azt. Növeli a bőr hemoglobin szintjén, így serkenti a mikrocirkulációt. Mivel csökkenti az arcbőr zsírosságát, így segíthet enyhíteni az akné tüneteit is. 

Mivel erősíti a nyirokereket, így segíthet megszabadulni a kellemetlen narancsbőrtől is.

2 - Egészséges körmök és gyönyörű, dús hajkorona

Erősíti a körmöket, mivel csökkenti a körmök töredezettségét. Fokozza a haj növekedését, így képes sűrűbbé és vastagabbá tenni azt. És még a hajhullást is képes csökkenteni

3 - Egészséges csontozat

A kollagén támogatja csontjaink, porcaink és ízületeink egészségét. Sok kutatás folyik, amelyben azt vizsgálják, hogy a kollagén hozzájárul-e a csont- és ízületi betegségek kezeléséhez. 

A kollagén segíthet enyhíteni a csontrikulás tüneteit. Illetve porckopás esetén a porcok közötti gumis anyag visszaépítése által segíthet enyhíteni az ízületi fájdalmakat is. 

4 - Támogatja az izmok és inak felépítését

A marha kollagén egy rendkívül kiemelkedő fehérjeforrásnak számít. Sőt, a marha kollagén I. és III. típusú kollagént tartalmaz, amik a lehető legjobb kollagénforrásnak számítanak edzés és izomregenerálás esetén. 

Az I. és III. típusú kollagén támogatja az ínakat és a szalagokat, amelyeket minden edzés során használunk, így kollagén fogyasztással támogathatod a gyorsabb regenerálódást a fizikai megterhelések után!

5 - Pihentető alvás

A kollagén glicint tartalmaz, amely elősegíti a pihentető, mély alvást. Kísérletek során bizonyították, hogy a glicin olyan módon befolyásolja a neurotranszmittereket, hogy ezáltal támogatja az egész éjjel tartó nyugodt, mély alvást.

6 - Egészséges szív- és érrendszer

A marha kollagén erősíti az érfalakat, így támogatja az egészséges keringés fenntartását. 

 

 

A kollagén tehát egész testünk működését befolyásolja! Ne hagyd, hogy kiürüljenek kollagén raktáraid, KATTINTS IDE és gondoskodj tested megfelelő kollagén ellátásáról!