Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Marha kollagén: mire jó és miért ezt válasszuk?

2023.04.03 11:00

A kollagén elengedhetetlen szervezetünk megfelelő felépítéséhez, hiszen egy fő építő fehérjének számít.

De miben más a marha kollagén? 

Miért érdemes ezt szednünk?

Marha kollagén: mire jó és miért ezt válasszuk?

A kollagén testünk egyik legfontosabb építő fehérjéje, ami nagy mennyiségben van jelen a bőr- és izomszövetben és fontos építőeleme az ízületeknek, inaknak és a porcoknak.

Egy idővel azonban testünk természetes kollagén termelése csökken, majd végül teljesen le is áll. Sőt, sok egyéb tényező is meggyorsíthatja kollagénraktáraink kiürülését, mint pl: hormonális változások, stressz, sok napozás, gyógyszerek, feldolgozott élelmiszerek, alkohol, fehér cukor.

Éppen ezért rendkívül fontos, hogy külsőleg pótoljuk azt és feltöltsük kollagénraktárainkat!

És miért érdemes a marha kollagént választani?

A marha kollagén egy természetesen előforduló fehérje, ami a tehenek egyes szöveteiben (porc, csont) található meg. A marha kollagén az a kollagén, ami a leginkább hasonlít az emberi szervezet által termelt kollagénhez, kellő mennyiségű I. és III. típusú kollagénnel látja el szervezetünket. Az I. és III. típusú kollagén a szervezet számára szükséges kollagén mennyiség 90%-át teszi ki. Hiszen ez képezi főbb részeit a bőrünknek, körmünknek, hajunknak, az izmoknak, inaknak, porcoknak és csontoknak.

Hogyan támogatja a marha kollagén szervezetünket?

1 - Szép és egészséges bőr

A marha kollagén támogatja a bőr egészségét. Elősegíti az elasztin és egyéb anyagok kialakítását a szervezetben, amelyek támogatják a bőr rugalmasságát és fiatalos tónusainak megőrzését

Segíthet eltünteni a mélyebb ráncokat és megakadályozza újabbak kialakulását. Fokozza a bőr hidratáltságát és feszesebbé teszi azt. Növeli a bőr hemoglobin szintjén, így serkenti a mikrocirkulációt. Mivel csökkenti az arcbőr zsírosságát, így segíthet enyhíteni az akné tüneteit is. 

Mivel erősíti a nyirokereket, így segíthet megszabadulni a kellemetlen narancsbőrtől is.

2 - Egészséges körmök és gyönyörű, dús hajkorona

Erősíti a körmöket, mivel csökkenti a körmök töredezettségét. Fokozza a haj növekedését, így képes sűrűbbé és vastagabbá tenni azt. És még a hajhullást is képes csökkenteni

3 - Egészséges csontozat

A kollagén támogatja csontjaink, porcaink és ízületeink egészségét. Sok kutatás folyik, amelyben azt vizsgálják, hogy a kollagén hozzájárul-e a csont- és ízületi betegségek kezeléséhez. 

A kollagén segíthet enyhíteni a csontrikulás tüneteit. Illetve porckopás esetén a porcok közötti gumis anyag visszaépítése által segíthet enyhíteni az ízületi fájdalmakat is. 

4 - Támogatja az izmok és inak felépítését

A marha kollagén egy rendkívül kiemelkedő fehérjeforrásnak számít. Sőt, a marha kollagén I. és III. típusú kollagént tartalmaz, amik a lehető legjobb kollagénforrásnak számítanak edzés és izomregenerálás esetén. 

Az I. és III. típusú kollagén támogatja az ínakat és a szalagokat, amelyeket minden edzés során használunk, így kollagén fogyasztással támogathatod a gyorsabb regenerálódást a fizikai megterhelések után!

5 - Pihentető alvás

A kollagén glicint tartalmaz, amely elősegíti a pihentető, mély alvást. Kísérletek során bizonyították, hogy a glicin olyan módon befolyásolja a neurotranszmittereket, hogy ezáltal támogatja az egész éjjel tartó nyugodt, mély alvást.

6 - Egészséges szív- és érrendszer

A marha kollagén erősíti az érfalakat, így támogatja az egészséges keringés fenntartását. 

 

 

A kollagén tehát egész testünk működését befolyásolja! Ne hagyd, hogy kiürüljenek kollagén raktáraid, KATTINTS IDE és gondoskodj tested megfelelő kollagén ellátásáról!

 

Elégedettségi garancia

60 napos pénzvisszafizetési garancia minden termékre!

Ingyenes szállítás

Minden 10.490 Ft feletti rendelés esetén!