Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Léböjt kúra a hatékony megtisztuláshoz

2022.01.24 07:00

Előző blog cikkünkben már bemutattuk a méregtelenítés alapjait és néhány hasznos tippet is megosztottunk Veletek. Most elhoztuk Nektek az egyik méltán ismert és leghatékonyabb méregtelenítő kúrát. Ismerkedjünk meg a léböjttel!

Léböjt kúra a hatékony megtisztuláshoz

Léböjt kúra

 

A léböjt kúra a szervezet “belső nagytakarítása”, amely a legerősebb hatású tisztító kúra mind közül, segítséget nyújthat az emésztési problémák leküzdésével kapcsolatban is.  A kúra során búcsút inthetsz az érfalakon, ízületek között, kötőszövetben és csontokon raktározott salakanyagoktól. Utána mintha kicserélnének: megfiatalodsz, a bőröd szebb lesz, közérzeted is javulni fog és nem utolsó sorban energetizáltabb leszel.

A mai kor embere számos savasító, káros, hizlaló ételt visz be nap, mint nap szervezetébe, ezért időszakos tisztításra mindenképp szükség van. Az öntisztulás akkor a leghatékonyabb, ha időszakosan felfüggesztjük a táplálékbevitelt.

Évszakváltáskor érdemes ezen kúrákat tartani, kezdetnek egy könnyebb, pár napos tisztító kúrát javasolunk. Ezt azon személyek is biztonsággal végezhetik, akik még nem csináltak ehhez hasonlót. Nézzünk meg egy három napos tisztítókúrát! 

1. Első nap a felvezetés napja, amely egy nyers kúrából áll, amikor is egész nap többnyire nyers zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztasz. A felvezetés igen fontos, hogy egy átmenetet alapozz meg a mindennapi étkezéseid és a léböjt között. A délelőtti órákban inkább gyümölcsöt érdemes fogyasztani és egyszerre csak egyfélét, hogy ne erjedjenek össze. Ebédre egy kis levest, olíva olajos nyers salátát is fogyaszthatsz. A délután ismét a gyümölcsé a főszerep, végül vacsorára szintén jöhet egy kis lúgosító saláta.

Fontos, hogy mentálisan is ráhangolódj a léböjt napjára, így akár mantrák alkalmazásával segítheted saját magad!

2. A második nap a léböjt kúra maga. Felkelés után kezdd a napot a nyelved alapos megtisztításával! Ehhez használhatsz akár egy fémből készült nyelvkaparót, vagy életlen műanyag késsel is óvatosan lekaparhatod az éjjel rárakódott lepedéket. Ezt követően engedj friss levegőt a lakásba! Végy 10 jó mély levegőt, hogy a légzőrendszered is bekapcsolódhasson a kúrába. A továbbiakban készíts el egy pohár zsályafőzetet, ahogy a májad, mint legfőbb méregtelenítő szerved is csatlakozhasson a folyamathoz és munkára bírjuk. Mielőtt folytatnád a kúrát, várd meg, míg kb. fél óra alatt kiürül a főzet a szervezetetdből. A délelőtti órákban kifacsart gyümölcsleveket fogaszthatsz, melyek közül leginkább a narancs, az alma és a grapefruit ajánlott. Ügyelj azonban rá, hogy az előző naphoz hasonlóan egyszerre egynél több gyümölcsfélét ne vigyél a szervezetedbe! Ebédre jöhet egy kis folyékony zöldséglé. Például a sárgarépa, célka zeller kombináció kiváló választás lehet, de ugyanígy a feketereteklé, vagy káposztalé is kiválóan hat szervezetedre. Uzsonnára megismételheted a délelőtti gyümölcslé fogyasztást, este pedig újra a zöldségleveké a főszerep, hogy kellőképpen lúgosítsanak az éjszakára. Vacsora után kb. egy órával rásegíthetünk veséink működésére egy kis nyírfalevél, vagy aranyvessző főzettel.

3. A harmadik nap a levezetés napja, a felvezetéshez hasonlóan átmenetet képez a léböjt és a normális táplálkozásod között. Kezdheted a napot szilárd gyümölccsel, vagy rágcsálj el egy sárgarépát. A délelőtti órákban ismét jövet a jól bevált gyümölcslé, ebédre pedig egy olajos, fűszeres saláta, akárcsak az első napon. A délután folyamán ismét gyümölcsözhetsz, este pedig újból jöhet egy kis saláta.

 

Másnap jól figyeld meg a szervezeted reakcióit és étkezz úgy, ahogy tested megkívánja. Nagy eséllyel másképp fogod érezni az ízeket és inkább a természetesebb táplálékokat fogod előnyben részesíteni és azokat kívánni.

 

Fontos kiemelni, hogy a tisztítókúrák esetében ne a gyorsaságra, hanem az eredményességre törekedjünk! Ha biztosra akarunk menni és hatékony tisztítókúrát végezni, akkor a 30-60 napos kúra a leginkább javasolt. Ezek kellően alaposan, ám mégis kíméletesen szabadítanak meg a méreganyagoktól. Természetesen idődtől függően bármilyen hosszúságú kúrát végezhetsz, hidd el, szervezeted meg fogja köszönni.


A kúrák mellé kiváló választást nyújthatnak a HerbaD.hu méregtelenítő vitaminjai, étrend-kiegészítői.

 

Elégedettségi garancia

60 napos pénzvisszafizetési garancia minden termékre!

Ingyenes szállítás

Minden 10.490 Ft feletti rendelés esetén!