Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Hamvaskéreg gomba: az 5300 éves étrend-kiegészítő!

2023.03.06 10:00

A Hamvaskéreg gombát már több, mint 300 éve használja előszeretettel az orosz és balti népi gyógyászat főként általános erősítő tulajdonságai miatt.

De az emésztőrendszeri, illetve máj- és szívpanaszok kezelésében is segítséget nyújthat.

Sőt a Hamvaskéreg gomba az emberiség által legrégebben ismert gyógygomba! 

Ismerd meg jobban!

Hamvaskéreg gomba: az 5300 éves étrend-kiegészítő!

A Hamvaskéreg gomba az emberiség által legrégebben ismert és használt étrend-kiegészítő.

Kutatók azt feltételezik, hogy már Ötzi a jégember is ismerte és fogyasztotta a Hamvaskéreg gombát 5300 évvel ezelőtt

Másik érdekes tény a Hamvaskéreg gombáról!

Ez a gyógygomba a fákon nő, egy sebtapasz szerepét betöltve! Ez annyit akar jelenteni, hogy ha a fa megsérül ( pl. vihar miatt letörik az ága) a Hamvaskéreg gomba a seb fölé nő, hogy hegként védje azt, így szimbiózist alkot a fával. Így a fák a Hamvaskéreg gomba védelme miatt élhetnek tovább hosszú évekig.

A Hamvaskéreg gomba egy igazi szuperélelmiszernek számít. Nagy mennyiségben tartalmaz aminosavakat, zsírsavat, poliszacharidokat, kálciumot, mangánt, magnéziumot, vasat, cinket, rezet, szelént, céziumot és rubídiomut. B- és D-vitamin tartalma is igen magas. Melanin tartalma miatt kiemelkedő vírusölő tulajdonságairól is ismert. 

Na, de lássuk, hogyan hat az emberi szervezetre!

1.Immunerősítő hatás

A Hamvaskéreg Gomba képes aktiválni az emberi immunrendszert. Egyedi módon erősíti azt, ugyanis normalizálja, mind a túl-, mind az alulműködő immunrendszert.

2.Antimikrobiális hatás

A Hamvaskéreg gomba képes semlegesíteni különböző fertőző baktériumokat. Segíthet megvédeni a szervezetet a bakteriális elfertőződésektől, mivel megakadályozza a baktériumok egymás közötti kommunikációját.

3.Antitumor hatás

A Memorial Sloan Cancer Center-ben vizsgálták a Hamvaskéreg gomba rákellenes hatásait. A vizsgálat során megállapították, hogy a Hamvaskéreg gomba segíthet meggátolni a rák előrehaladását. Azon daganatellenes kezelések során, amit Hamvaskéreg gombával egészítettek ki 60%-os tumorméret csökkenést figyeltek meg. 

Valamint segíthet enyhíteni a rákos betegségek kísérő tüneteit, mint a fájdalom és az étvágytalanság.

4.Antioxidáns hatás

A Hamvaskéreg gomba nagy mennyiségű SOD enzimet tartalmaz, ami egy nagyon erős antioxidánsnak számít. Fenol vegyületeket is tartalmaz, amik megvédik a sejteket az oxidációtól, így védelmet nyújthatnak a szabad gyökökkel szemben. 

5.Gyulladáscsökkentő hatás

A Hamvaskéreg gomba citokint tartalmaz, ami segít a gyulladásos folyamatok szabályozásában. Ennek a tulajdonságának köszönhetően fontos szerepet játszhat az autoimmun betegségek ellen folytatott küzdelemben.

De a Hamvaskéreg gomba szervezetre gyakorolt jótékony hatásainak sora itt még korántsem ér véget. 

Antioxidáns hatása miatt segít lelassítani a sejtöregedés folyamatát. Allergia ellen is igen hatásos. Segíthet csökkenteni a vérnyomást és a vércukorszintet. Védi a májat és vérhígitó hatással bír.

Fontos tudnivaló, hogy a gomba segíti a testet, hogy különbséget tudjon tenni a saját és az idegen sejtek között. Ilyen módon segít védeni a szervezetet, és támogatja azt, hogy minél pontosabban tudjon reagálni az idegen kórokozókkal szemben.

Meggyőzött a Hamvaskéreg gomba?

Ha szeretnéd kipróbálni magadon fantasztikus hatását KATTINTS IDE!

 

Elégedettségi garancia

60 napos pénzvisszafizetési garancia minden termékre!

Ingyenes szállítás

Minden 10.490 Ft feletti rendelés esetén!