Gyomorpanaszok? Van rá megoldás!

Biztosan veled is előfordult már, hogy egy jó kis vasárnapi ebéd után fájt a gyomrod. Nem is kell igazán sokat enni ahhoz, hogy a gyomorfájás esetleg gyomorégés kialakuljon. Elég, ha kellőképpen fűszeres az étel. Még csak az sem szükséges, hogy legyen egy alapvető gyomorbajod! Elég, ha egy kicsit többet eszel a kelleténél.
De mi is az a gyomorégés?
A gyomorégés a mellkasban jelentkező, onnan felfelé irányuló égető érzés. Ezt a maró érzést a nyelőcsőbe visszaáramló gyomorsav okozza. Az égő érzésnek az oka az, hogy a gyomorsav irritálja a nyálkahártyát a nyelőcsőben.
A gyomorégés általában étkezés után és éjjel lefekvéskor jelentkezik, ennek az oka az, hogy fekvő helyzet elősegíti a gyomorsav visszaáramlását. A gyomorégés a reflux tünete. Ez nem egy súlyos betegség, viszont fájdalmat okozhat.
Mik a tünetei?
- maró érzés a mellkasban étkezés után
- nyelési nehézség
- savanyú vagy sós váladék a torokban
Mi okozza?
Ahogy azt már mondtuk, ilyenkor a gyomor és nyelőcső közötti záróizom nem zár rendesen így visszaáramlik a gyomorsav a nyelőcsőbe. Bizonyos ételek növelhetik a gyomorégés kialakulását, mint pl: zsíros, olajban sült ételek, tejtermékek, zsíros húsok, kávé, alkohol, fűszeres ételek. Ezek a záróizmok ellazulását okozhatják.
De a gyomorégés kezelhető természetes módon, gyógynövények segítségével.
Ha szeretsz jókat enni, viszont az utána következő gyomorfájást már annyira nem szereted a DIGESO a természetes megoldás a számodra!
A DIGESO 10 olyan gyógynövény verhetetlen kombinációja, amelyek hozzájárulnak a zavartalan emésztéshez!
De mi ez a 10 gyógynövény?
Az articsóka, az édeskömény és a gyömbér javítják az emésztést és méregtelenítő hatással bírnak. A borsmenta legfontosabb hatóanyaga a mentol, ami nyugtatja az emésztést és enyhíti a hányinger tüneteit.
Az édesgyökér enyhíti a hasfájás és gyulladások kellemetlen tüneteit. A citromfű kiválóan alkalmazható puffadás és gyomorrontás esetén. Az orvosi permetfű enyhíti a kisebb emésztési zavarokat. Az inulin támogatja az emésztőrendszer megfelelő működését.
A máriatövismagot elsősorban a máj és az epe egészségének megőrzése miatt fogyasztják, mert eltávolítja a szervezet számára toxikus anyagokat. A lepkeszegmag rosttartalma igen magas, emiatt székrekedés és gyomorégés ellen is előszeretettel használja a népi gyógyászat.
Élvezd a vasárnapi ebédeket, az éttermi fogásokat, a szülinapi tortákat gyomorpanaszoktól mentesen!
Segítsd emésztésed természetes gyógynövényekkel!