Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Zeaxanthin

Zeaxanthin

A zeaxanthin elnyeli a nap káros ibolyántúli sugarait és semlegesíti a retinában (a szem fényérzékeny részében) lévő szabad gyököket, amivel csökkentheti a sárgafolt-degeneráció veszélyét, az idősebb korban jelentkező gyakori szembetegség és látásvesztés fő okát. A szerepe az, hogy kiszűrje azokat a fénysugarakat, melyek a makula degenerációra jellemző homályos látást okozhatják. A zeaxanthin sárga festékanyag (pigment), amely elnyeli a kék fényt – azt a fényt, amelyik egyébként a szemben károsodást okozhatna.

A zeaxanthin, mint a lutein, egy karotinoid, amely számos zöldségben és gyümölcsben megtalálható. Ezek a karotinoidok a szem retinájában és makulájában vannak a legnagyobb koncentrációban, és kulcsszerepet játszanak a szem egészségének védelmében.

Források

A zeaxanthin forrásai között megtalálhatók a zöld leveles zöldségek, mint a spenót, a kel és a petrezselyem. Más források közé tartoznak a narancs, a tojássárgája, a kukorica, a narancssárga paprika és más narancssárga vagy sárga gyümölcsök és zöldségek.

Egészségügyi előnyök

1. Szem egészsége

A zeaxanthin és a lutein kombináltan segít megvédeni a szemet a kék fény okozta károsodástól, amely a digitális készülékektől és a napfénytől származik. Az öregkori makuladegeneráció (AMD) és a szürkehályog kialakulásának kockázatát is csökkentheti.

2. Antioxidáns tulajdonságok

A zeaxanthin antioxidánsként működik, segít semlegesíteni a káros szabad gyököket, amelyek károsíthatják a sejteket és elősegíthetik a betegségek kialakulását.

3. Bőregészség

Hasonlóan a luteinhez, a zeaxanthin is hozzájárulhat a bőr egészségének védelméhez, különösen a napfény által okozott károsodás ellen.

4. Kognitív funkciók

Bár a kutatás ezen a területen még korai stádiumban van, néhány tanulmány azt sugallja, hogy a zeaxanthin, különösen kombinálva a luteinnel, előnyös lehet az agy működése és az öregedési folyamatok lassítása szempontjából.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Irexo szemvitamin – Erdei bogyós gyümölcsök szemed egészségéért!

Fárasztó szemgyakorlatok? Lézeres szemműtét? Na még mit nem! Járulj hozzá szemed egészségének megőrzéséhez napi egy darab Irexo szemvitamin szedésével. Tapasztald meg a különleges antioxidáns, az antocianin jótékony hatásait a szemre.

N

Szemvitamin

N

Retinasejtek regenerálódása

N

Látásélesség megőrzése

N

Szürke hályog megelőzése és kezelése

7 990 Ft

1199 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]