Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Vöröshere

Vöröshere (Trifolium pratense)

Gazdag izoflavonokban, amelyek phytoösztrogénként funkcionálnak, segítve ezzel a hormonális egyensúly fenntartását, különösen a menopauza során. Antioxidáns tulajdonságai révén védelmet nyújthat a szabad gyökökkel szemben, csökkentve ezzel a krónikus betegségek, mint például a szívbetegségek és bizonyos ráktípusok kockázatát. Ezenkívül támogathatja a csontok egészségét és segíthet a hajhullás, valamint a bőrproblémák kezelésében.

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére. Ezen kívül számos más egészségügyi előnye is ismert.

Ásványi anyagok és vitaminok

A vöröshere tartalmaz C- és B-vitamint, káliumot, kalciumot és magnéziumot.

Egészségügyi előnyök

1. Menopauza tüneteinek enyhítése

A vöröshere magas izoflavontartalma révén kedvezően hathat a menopauzával járó tünetekre, így a hőhullámokra és az éjszakai izzadásra. Két különböző áttekintő tanulmány arra utal, hogy a napi 40-80 mg vöröshere fogyasztása akár 30-50%-os mértékben csökkentheti a hőhullámok intenzitását, még a súlyos tünetekkel küzdő nők esetében is. Emellett a vöröshere más menopauzával kapcsolatos tünetek, mint a szorongás, a depresszió és a hüvelyszárazság enyhítésében is segíthet.

2. Csontvédelem

Az oszteoporózist a csontok alacsony sűrűsége és gyengesége jellemzi, ami a menopauza során bekövetkező ösztrogénszint csökkenésének következménye lehet. Ez a hormonális változás növelheti a csontvesztést és csökkentheti a csontsűrűséget. A vörösherében lévő izoflavonok, amelyek fitoösztrogének, az ösztrogénhez hasonló hatást fejtenek ki a szervezetben. Néhány tanulmány szerint ezeknek az izoflavonoknak a rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a csontritkulás kockázatának csökkentéséhez.

3. Haj és bőr egészség

A vöröshere-kivonat hagyományosan a bőr és a haj egészségének megőrzésére szolgál, amit klinikai kutatások is alátámasztanak. Egy olyan tanulmányban, amely 109 posztmenopauzás nő bevonásával zajlott, a résztvevők 80 mg vöröshere-kivonatot szedtek napi rendszerességgel három hónapon keresztül. Ennek eredményeként jelentős javulást tapasztaltak a hajuk és bőrük állapotában, textúrájában és általános minőségében. 

4. Koleszterinszint csökkentő hatás

Néhány kezdeti kutatás azt sugallja, hogy a vöröshere pozitív hatással lehet a posztmenopauzás nők szív- és érrendszeri egészségére. Azokban a vizsgálatokban, amelyekben posztmenopauzás nők 4-től 12 hónapig szedték a vörösherét, egy áttekintés szerint jelentős emelkedést tapasztaltak a HDL (az úgynevezett “jó”) koleszterin szintjében, valamint csökkenést észleltek az LDL (a “rossz”) koleszterin szintjében.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []