Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Tongkat Ali

Tongkat Ali (Eurycoma Longifolia)

A tongkat ali, más néven Eurycoma longifolia, délkelet-ázsiai gyógynövény, amely hosszú ideje ismert a hagyományos gyógyászatban. Kutatások szerint a tongkat ali elősegítheti a tesztoszteronszint növekedését, ami javíthatja az izomnövekedést, a szexuális vágyat és az általános jóllétet. A növény gyökere adaptogén tulajdonságokkal is rendelkezik, ami segíthet a szervezetnek alkalmazkodni a stresszhez és csökkenteni a szorongást. Ezenkívül a tongkat ali antimikrobiális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek hozzájárulhatnak a szervezet általános egészségéhez.

A Tongkat Ali, más néven Maláj ginseng vagy Pasak Bumi, egy Délkelet-Ázsiában őshonos fa. A fa gyökerei hagyományosan különböző egészségügyi előnyök miatt kerültek felhasználásra, különösen az indonéz és a maláj kultúrákban.

Ásványi anyagok és vitaminok

A Tongkat Ali adaptogén tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek a testnek alkalmazkodni a stresszes körülményekhez.

Egészségügyi előnyök

1. Tesztoszteron szint növelése

A Tongkat Ali-t gyakran használják a tesztoszteron szint növelésére a férfi szervezetben. Több kutatás is megerősíti, hogy a növény serkenti a tesztoszteron termelését, ami elősegítheti az izomnövekedést, növelheti az energiaszintet és javíthatja a szexuális teljesítményt.

2. Szexuális teljesítmény és libidó

A Tongkat Ali hagyományosan afrodiziákumként került felhasználásra, és több kutatás is alátámasztja a növény libidót növelő hatásait.

3. Spermium minőség javítása

Egyes tanulmányok szerint a Tongkat Ali javíthatja a spermiumok minőségét és mobilitását, ami elősegítheti a férfi termékenységet.

4. Energia és állóképesség

A Tongkat Ali-t gyakran használják természetes energianövelőként, mivel segíthet fokozni az állóképességet és csökkenteni a fizikai és mentális fáradtságot.

5. Kognitív funkciók

Néhány előzetes tanulmány azt sugallja, hogy a Tongkat Ali pozitív hatással bírhat a mentális egészségre és a kognitív funkciókra, bár ezeknek az eredményeknek a megerősítéséhez további kutatásokra van szükség.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []