Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Tömjénfa

Tömjénfa (Boswellia serrata)

Akbamax® a tömjénfa sztandardizált kivonata, amely 5-ször hatékonyabb, mint a hagyományos tömjénfa kivonatok. A tömjénfa (boswelia) olyan ritka gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, mint egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer. Hatását azonban más módon fejti ki, így nem irritálja a gyomor nyálkahártyát, mely a szokásos gyulladáscsökkentő készítmények fő mellékhatása szokott lenni. A boswelliasav ugyanis a kötőszövet védelmén, és az ízületekhez áramló vér mennyiségének növelésén keresztül fejti ki gyulladáscsökkentő hatását. A tömjénfa mind az oszteoarthritisz (degeneratív ízületi gyulladás), mind a rheumatoid arthritisz (sokízületi gyulladás) esetében gátolja a gyulladást. További előnyös tulajdonsága, hogy nincs ismert mellékhatása, szemben a hasonlóan gyulladáscsökkentő gyógynövényként is ismert kurkumával.

A tömjénfa a Boswellia nemzetségbe tartozik, és a Boswellia serrata egyik legismertebb faja. Az indiai frankincense vagy az olibanum néven is ismert tömjénfa nedvét széles körben használják a hagyományos orvoslásban. A fa kérgéből kivont gyanta az egyik legismertebb természetes gyulladáscsökkentő vegyület.

Ásványi anyagok és vitaminok

Az akba boswellia sav a Boswellia serrata fő aktív összetevője, amelynek antiinflammatorikus hatásai vannak.

Egészségügyi előnyök

1. Ízületi gyulladás

Néhány tanulmány szerint a Boswellia serrata kivonatok csökkenthetik az osteoarthritis okozta fájdalmat és javíthatják a mobilitást.

2. Reumás ízületi gyulladás

A tömjénfa enyhítheti a reumás ízületi gyulladás tüneteit.

3. Asztma

Egyes jelentések szerint a boswellia-kivonat csökkentheti az asztmás rohamok számát.

4. Bélgyulladás

Van néhány bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a Boswellia serrata segíthet a colitis ulcerosa és a Crohn-betegség tüneteinek kezelésében.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Kurkumin komplex – ínyencség az ízületek egészségéért

Az indiai ayurvédikus gyógyászat tanításai szerint a kurkuma az egyik leghasznosabb és legtöbb gyógyhatással rendelkező gyógynövény. A kurkumában található aktív hatóanyag a kurkumin, aminek köszönhetően képes a kurkuma olyan szerteágazóan segíteni szervezetünk egészséges működését.

N

Ízület és izom gyulladáscsökkentő

N

5X-ször hatékonyabb

N

Nincs ismert mellékhatás

N

100X-szor töményebb aktív hatóanyaggal

5 790 Ft

869 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]