Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Tömjénfa

Tömjénfa (Boswellia serrata)

Akbamax® a tömjénfa sztandardizált kivonata, amely 5-ször hatékonyabb, mint a hagyományos tömjénfa kivonatok. A tömjénfa (boswelia) olyan ritka gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, mint egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer. Hatását azonban más módon fejti ki, így nem irritálja a gyomor nyálkahártyát, mely a szokásos gyulladáscsökkentő készítmények fő mellékhatása szokott lenni. A boswelliasav ugyanis a kötőszövet védelmén, és az ízületekhez áramló vér mennyiségének növelésén keresztül fejti ki gyulladáscsökkentő hatását. A tömjénfa mind az oszteoarthritisz (degeneratív ízületi gyulladás), mind a rheumatoid arthritisz (sokízületi gyulladás) esetében gátolja a gyulladást. További előnyös tulajdonsága, hogy nincs ismert mellékhatása, szemben a hasonlóan gyulladáscsökkentő gyógynövényként is ismert kurkumával.

A tömjénfa a Boswellia nemzetségbe tartozik, és a Boswellia serrata egyik legismertebb faja. Az indiai frankincense vagy az olibanum néven is ismert tömjénfa nedvét széles körben használják a hagyományos orvoslásban. A fa kérgéből kivont gyanta az egyik legismertebb természetes gyulladáscsökkentő vegyület.

Ásványi anyagok és vitaminok

Az akba boswellia sav a Boswellia serrata fő aktív összetevője, amelynek antiinflammatorikus hatásai vannak.

Egészségügyi előnyök

1. Ízületi gyulladás

Néhány tanulmány szerint a Boswellia serrata kivonatok csökkenthetik az osteoarthritis okozta fájdalmat és javíthatják a mobilitást.

2. Reumás ízületi gyulladás

A tömjénfa enyhítheti a reumás ízületi gyulladás tüneteit.

3. Asztma

Egyes jelentések szerint a boswellia-kivonat csökkentheti az asztmás rohamok számát.

4. Bélgyulladás

Van néhány bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a Boswellia serrata segíthet a colitis ulcerosa és a Crohn-betegség tüneteinek kezelésében.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []