Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Szilícium

Szilícium

A Szilícium egy létfontosságú nyomelem, ami nélkülözhetetlen az erős csontozat, a szép bőr és a rugalmas ízületek fenntartásához. Támogatja a kötőszövetek, a csontok, a bőr, a köröm és a haj erősödését. Hiánya esetén a porcok és az ízületek eldeformálódhatnak, a haj és a körmök elvékonyodnak és az öregedés jelei jobban láthatóvá válnak.

A szilícium egy nyomelem, amely megtalálható a természetben és amelynek fontos szerepe van a csontok és a kötőszövetek egészségében. Bár nem esszenciális tápanyagként van besorolva, fontos a test egészséges működéséhez.

Ásványi anyagok és vitaminok

A szilícium előfordulása: A szilícium általában az ásványi sók formájában található meg, például a horsetail kivonatban, a zöldségekben, az egész gabonában, a diófélékben és a magvakban.

Egészségügyi előnyök

1. Csontok és ízületek

Növeli a csontok ásványi sűrűségét és elősegíti a csontképződést. Emellett támogatja a kollagén előállítását, amely az ízületek, a szalagok és a inak alapvető alkotóeleme. Részt vesz a csontszövet regenerálódási folyamataiban. Gyorsítja a kalcium beépülését a csontokba. Szerkezetformáló hatása adja a kötőszövetek stabilitását és rugalmasságát.

2. Körmök, haj és bőr

Javítja a köröm, a haj és a bőr minőségét, erősíti a köröm szerkezetét, és segít megőrizni a bőr rugalmasságát.

3. Kardiovaszkuláris egészség

Egyes kutatások szerint a szilícium hozzájárulhat az artériák rugalmasságának megőrzéséhez, ami előnyös a szív egészségére nézve. Hozzájárul az érfalak rugalmasságához. – Emiatt hiánya az egész vérkeringésre nézve hátrányos lehet.

4. Anyagcsere támogatása

A szilícium saját súlyának 300-szorosát is meg tudja kötni a vízből, így hozzájárul a szervezet vízháztartásának fenntartásához. – Ez pedig nélkülözhetetlen a jól működő anyagcsere folyamatokhoz.

Hiánya

  • Csökkent csontfejlődés,
  • Porcok és ízületek degenerációja,
  • Töredező körmök,vékonyodó haj,
  • Az öregedés jelei jobban látszanak.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Nyomelem Komplex – az élet apró titkai egy kapszulában

A nyomelemek az emberi szervezetben csak nyomokban vannak jelen, ennek ellenére létfontosságúak az anyagcsere folyamatok egészséges működéséhez. Nyomelemeket csupán nagyon alacsony mennyiségben kell naponta bevinni szervezetünkbe, viszont jelenlétük elengedhetetlen, hiszen életfunkcióink szabályozásában vesznek részt.

N

Anyagcsere problémák

N

Nyomelem hiány okozta gondok

N

Pajzsmirigy gondok

N

Anyagcsere szabályozó

4 990 Ft

749 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]