Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Szerves kötésű cink

Szerves kötésű cink

A cink egy esszenciális ásványi anyag, ami azt jelenti, hogy a szervezetnek szüksége van rá a normális működéshez, de nem képes azt magától előállítani. A cink számos biokémiai reakcióban vesz részt a szervezetben, és fontos szerepet játszik az immunrendszer egészségében, a fehérje szintézisben, a DNS szintézisben, a sejtosztódásban, és az érzékszervi funkciókban, mint például az íz- és szagérzékelés. A cink alapvető szerepet játszik a tesztoszteron termelésben. Cinkhiány esetén csökkenhet a tesztoszteronszint, és a cink kiegészítés segíthet ennek a növekedésében. A cinknek fontos szerepe van a sperma termelésében és a szexuális egészség fenntartásában. Cinkhiány esetén csökkenhet a sperma mennyisége és minősége.

A cink egy létfontosságú nyomelem, amely számos fiziológiai funkcióban vesz részt az emberi szervezetben. A “szerves kötésű cink” azt jelenti, hogy a cink egy szerves molekulához, például egy aminosavhoz vagy más molekulához van kötve, amely elősegíti a cink felszívódását a bélben.

Ásványi anyagok és vitaminok

A szerves kötésű cinket gyakran jobban hasznosítja a szervezet, mint az anorganikus formákat, mint például a cink-szulfátot vagy cink-oxidot.

Egészségügyi előnyök

1. Immunrendszer támogatása

A cink alapvető szerepet játszik az immunrendszer működésében, és segít a testnek a betegségekkel és fertőzésekkel szembeni védekezésben. Több mint 300 enzim működéséhez járul hozzá a cink. Ez azt jelenti, hogy a cink hozzájárul a sejtek növekedéséhez, az immunrendszer védekező képességéhez, sőt még az érzékelésünkben (pl. szaglás, íz) is részt vesz.

2. Bőr és haj egészsége

A cink hozzájárul a bőr egészségéhez, elősegíti a sebgyógyulást és csökkenti az akné kialakulásának esélyét. Ezenkívül fontos szerepet játszik a haj egészségében és növekedésében.

3. Hormonegyensúly

Több kutatás is kimutatta, hogy a cink befolyásolja a tesztoszteron szintjét a szervezetben. Ha a cink szintje alacsony a szervezetben, az negatívan hathat a tesztoszteron termelésre, ami lecsökkent tesztoszteron szintekhez vezethet. Ennek oka, hogy a cink szerepet játszik az ún. “luteinizáló hormon” termelésében, amely serkenti a tesztoszteron előállítását. Ha ez a hormon nem működik megfelelően, a tesztoszteron szint is csökkenhet.

4. Látás

A cink fontos a retina egészségéhez és a látás élességének fenntartásához.

5. Antioxidáns hatás

A cink antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik és segíthet megvédeni a sejteket a szabad gyökök káros hatásaitól.

Egyéb kapcsolodó termékek

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []