Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Szerves kötésű cink

Szerves kötésű cink

A cink egy esszenciális ásványi anyag, ami azt jelenti, hogy a szervezetnek szüksége van rá a normális működéshez, de nem képes azt magától előállítani. A cink számos biokémiai reakcióban vesz részt a szervezetben, és fontos szerepet játszik az immunrendszer egészségében, a fehérje szintézisben, a DNS szintézisben, a sejtosztódásban, és az érzékszervi funkciókban, mint például az íz- és szagérzékelés. A cink alapvető szerepet játszik a tesztoszteron termelésben. Cinkhiány esetén csökkenhet a tesztoszteronszint, és a cink kiegészítés segíthet ennek a növekedésében. A cinknek fontos szerepe van a sperma termelésében és a szexuális egészség fenntartásában. Cinkhiány esetén csökkenhet a sperma mennyisége és minősége.

A cink egy létfontosságú nyomelem, amely számos fiziológiai funkcióban vesz részt az emberi szervezetben. A “szerves kötésű cink” azt jelenti, hogy a cink egy szerves molekulához, például egy aminosavhoz vagy más molekulához van kötve, amely elősegíti a cink felszívódását a bélben.

Ásványi anyagok és vitaminok

A szerves kötésű cinket gyakran jobban hasznosítja a szervezet, mint az anorganikus formákat, mint például a cink-szulfátot vagy cink-oxidot.

Egészségügyi előnyök

1. Immunrendszer támogatása

A cink alapvető szerepet játszik az immunrendszer működésében, és segít a testnek a betegségekkel és fertőzésekkel szembeni védekezésben. Több mint 300 enzim működéséhez járul hozzá a cink. Ez azt jelenti, hogy a cink hozzájárul a sejtek növekedéséhez, az immunrendszer védekező képességéhez, sőt még az érzékelésünkben (pl. szaglás, íz) is részt vesz.

2. Bőr és haj egészsége

A cink hozzájárul a bőr egészségéhez, elősegíti a sebgyógyulást és csökkenti az akné kialakulásának esélyét. Ezenkívül fontos szerepet játszik a haj egészségében és növekedésében.

3. Hormonegyensúly

Több kutatás is kimutatta, hogy a cink befolyásolja a tesztoszteron szintjét a szervezetben. Ha a cink szintje alacsony a szervezetben, az negatívan hathat a tesztoszteron termelésre, ami lecsökkent tesztoszteron szintekhez vezethet. Ennek oka, hogy a cink szerepet játszik az ún. “luteinizáló hormon” termelésében, amely serkenti a tesztoszteron előállítását. Ha ez a hormon nem működik megfelelően, a tesztoszteron szint is csökkenhet.

4. Látás

A cink fontos a retina egészségéhez és a látás élességének fenntartásához.

5. Antioxidáns hatás

A cink antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik és segíthet megvédeni a sejteket a szabad gyökök káros hatásaitól.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Alfa – több tesztoszteron, több erő természetesen

Az Alfa étrend-kiegészítő preiotikummal kiváló minőségű, gondosan válogatott gyógynövényeket tartalmaz, amelyek híresek a tesztoszteronszint növeléséről, a fizikai teljesítmény fokozásáról és az általános jólét javításáról. Az ashwagandha, a maral gyökér, a tongkat ali, a görögszéna, a D-aszparaginsav, valamint a szerves kötésű cink egyedülálló keveréke segíthet a szervezetnek természetes úton helyreállítani a hormonális egyensúlyt és az energia szintet. Hozzájárul a termékenység javulásához és a szexuális teljesítmény növeléséhez, támogatja az immunrendszert, elősegíti az izomnövekedést, és javítja a kognitív funkciókat is.

N

Tesztoterinszint növelő

N

Fizikai teljesítmény növelése

N

Férfi hormonháztartás szabályozó

N

Izomnövekedés fokozó

4 690 Ft

704 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]