Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Süngomba (Hericium erinaceus)

A süngombát a tradicionális kínai népgyógyászatban nem csak aromái, hanem gyógyító tulajdonságai miatt is becsülik. Mivel a gomba kiegyensúlyozó hatással bír a pszichére és a közérzetre, többek között stressz és különböző megterhelések esetén is bevetik. Az újabb kutatások igazolták ennek a gyógygombának az idegsejtekre gyakorolt előnyös hatását. Az “erinacin” nevezetű bioaktív anyagokról kimutatták, hogy elősegítik az idegsejtek regenerálódását, az idegrostok növekedését. A süngomba egyike a természetben megtalálható agyserkentőknek, így egy hasznos kiegészítő terápiás lehetőséget kínál. A depresszió, idegesség, alvászavarok, stressz esetén is pozitívan tud hatni ez a gomba. Csak az orvostudomány előrehaladtával fedezték fel, hogy kivételesen erős koncentrációt segít elő, erősíti a pszichikai kondíciót. A süngomba talán az egyik legjobb nootropikum, ha mellékhatás mentes agyserkentőt keresünk. A gomba közvetlenül az agyban fejti ki hatását, ugyanis az agyi idegek növekedését, tehát az idegsejtek növekedési faktorát stimulálja, valamint elősegíti a perifériás idegrendszer regenerálódását és működését.
Ez azt jelenti, hogy az agyunk memóriatárolója megsokszorozódik, és a gondolkodásunk felgyorsul, mivel a neuronjaink sokkal több elektromos töltést bocsátanak ki, továbbá a neuronok gyarapodásának is jót tesz, ha az idegsejtek növekedési faktora megemelkedik. Ezt a teljes körű védelmezőképességét valószínűleg annak köszönheti, hogy tele van egy interferon nevű természetes fehérjékkel, ezért erősen megdobja a fehérvérsejt számot.
Ezáltal nyújtja a süngomba az egyik legjobb immunerősítő hatást, védi a szerveket, és ahogy növekszik a testben az interferon-szám, annál gyorsabban gyógyul a testünk. Arról nem is beszélve, hogy az idegeink acélból lesznek, az agyunk elé pedig nem tudunk leküzdhetetlen feladatot tenni.

A süngomba, más néven oroszlánsörényű gomba vagy erdei süngomba, egyedülálló megjelenésű gomba, amelyet Ázsiában régóta használnak mind ételként, mind gyógynövényként. Egyre növekvő népszerűségnek örvend a világon azon egészségügyi előnyei miatt, amelyekre a tudományos kutatások is rámutattak.

Ásványi anyagok és vitaminok

Bár a süngomba tartalmazza azokat az ásványi anyagokat és vitaminokat, amelyek a legtöbb gombában megtalálhatók, például B-vitaminokat és ásványi anyagokat, a legnagyobb érdeklődés a poliszacharidokhoz, terpenoidokhoz és antioxidáns vegyületekhez kapcsolódik, amelyek a gombában találhatók.

Egészségügyi előnyök

1. Kognitív egészség

Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a süngomba kivonatai javíthatják a kognitív funkciókat, különösen az idősebb felnőtteknél. Ez a hatás összefügg a gomba neuroprotektív tulajdonságaival.

2. Neuroprotektív hatások

A süngomba bizonyos vegyületei, mint például az erinacinok, neuroprotektív hatásokkal rendelkeznek, amelyek elősegíthetik az idegsejtek egészségét és növekedését. Serkenthetik az agysejtek növekedését, de meg is védhetik azokat a demencia ellen. Segítheti a felépülést az idegrendszeri sérülések után. Kutatások bizonyították, hogy az agyat vagy gerincvelőt érő sérülésekből való felépülés idejét lerövidítheti.

3. Depresszió és szorongás

A depresszió kialakulásában nagy szerepet játszik a szervezetben kialakult gyulladás. A süngomba gyulladáscsökkentő hatással bír, ami segíthet enyhíteni a szorongás vagy a depresszió tüneteit. A hosszan tartó stressz  és szorongás sok esetben álmatlanságot okozhat. A süngomba egy adaptogén gyógygomba, ami elősegíti, hogy a szervezet egészséges stresszválasszal tudjon reagálni. Ezáltal nem csak a szorongást tudja enyhíteni, de elősegíti a minőségi, pihentető alvást is. Azonban, hogy nem tartalmaz semmiféle olyan vegyületet, ami a nap folyamán elálmosítana, így nem befolyásolja a munkához szükséges koncentrációt.

4. Gyulladáscsökkentő hatások

A süngomba kivonatai gyulladáscsökkentő vegyületeket tartalmaznak, amelyek segíthetnek enyhíteni a gyulladásos betegségek tüneteit. Gyulladáscsökkentő hatása révén még a stroke kialakulását is segíthet megelőzni.

5. Emésztési előnyök

A süngombát hagyományosan az emésztési problémák kezelésére használták, és ennek alátámasztására néhány korai kutatás is van.

6. Antioxidáns tulajdonságok

A süngombában található antioxidánsok segíthetnek megvédeni a sejteket a szabad gyökök káros hatásaitól.

7. Immunrendszer támogatása

Néhány kutatás szerint a süngomba kivonatai serkenthetik az immunrendszer aktivitását, így segítve a testnek a kórokozókkal szembeni védekezésben.

A gyógygombákban található értékes hatóanyagokat napjainkban természetes antibiotikumok előállítására használják.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Cerelux – az agyfényező

A Cerelux egyetlen kapszulájába belesűrítettük Európa és Ázsia három gyógynövényét, amelyek fantasztikus eredményeket produkálnak a szellemi teljesítmény fokozásában.

N

Mentális funkció javítása

N

Szorongásoldó

N

Memória serkentő

N

Alvászavar ellen

4 990 Ft

749 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]