Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Selyemmirtusz

Selyemmirtusz (Morus alba)

A selyemmirtusz (Morus alba) levelei és gyümölcsei hagyományosan különböző gyógyászati célokra kerültek felhasználásra. Gazdag polifenolokban és antioxidánsokban, amelyek hozzájárulnak a sejtek védelméhez a szabad gyökök káros hatásaitól. A selyemmirtusz fogyasztásával kapcsolatban az ismert, hogy segít csökkenteni a vércukorszintet, így potenciálisan támogatja a cukorbetegség kezelését. Emellett a gyümölcsben lévő vegyületek koleszterinszint-csökkentő hatást is mutattak. Összességében a selyemmirtusz pozitívan befolyásolhatja a kardiovaszkuláris és anyagcsere-egészséget.

A Morus alba a fehér eperfa vagy selyemfa magyar neve, ami a selyemhernyók fő táplálékaként ismert.

Ásványi anyagok és vitaminok

A levelekben flavonoidok találhatók, amik antioxidáns vegyületek. Tartalmaz 1-Deoxynojirimycint (DNJ), ami egy glükóz analóg molekula, ami a szénhidrát emésztés és felszívódás gátlásában játszik szerepet. C-vitamint, cinket és vasat is tartalmaz.

Egészségügyi előnyök

1. Vércukorszint csökkentése

A növényben található összetevők, különösen a flavonoidok, elősegíthetik az inzulin érzékenység javítását. Az inzulin egy hormon, amely segít a szervezetnek a bevitt cukor felhasználásában. Ha a sejtjeink érzékenyebbek az inzulinra, akkor jobban képesek felvenni a cukrot a véráramból, ami alacsonyabb vércukorszintet eredményez. Ezen túl a selyemmirtusz segíthet az úgynevezett glükóz felvétel fokozásában a sejtekben. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy a sejtjeink jobban képesek lesznek felvenni és felhasználni a cukrot az energiatermeléshez.

2. Antioxidáns tulajdonságok

A selyemmirtuszban található flavonoidok kiváló antioxidáns hatással rendelkeznek. Az “antioxidáns” olyan anyagokra utal, amelyek képesek “semlegesíteni” a káros szabad gyököket a szervezetünkben, megvédve ezzel a sejtjeinket a károsodástól.

3. Antimikrobiális hatás

A selyemmirtusz kivonatok képesek gátolni bizonyos baktériumok és gombák növekedését, ami azt jelenti, hogy természetes antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek. Az “antimikrobiális” azt jelenti, hogy megöli vagy gátolja a mikroorganizmusok, például baktériumok és gombák növekedését.

4. Szív- és érrendszer támogatása

A selyemmirtuszban található antioxidánsok, különösen a flavonoidok, elősegíthetik az érrendszer egészségének fenntartását, csökkentve a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Egyes vizsgálatok szerint a fehér eperfa kivonat segíthet csökkenteni a rossz LDL koleszterin szintjét a vérben.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []