Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Rózsagyökér

Rózsagyökér (Rhodiola rosea)

A Rhodiola rosea egy különleges adaptogén. Az adaptogén növények alkalmazkodnak a szervezetünk igényeihez: csak ott és csak annyira avatkoznak be a működésébe, ahol és amennyire szükség van rá. E nagyszerű tulajdonságuknak köszönhetően ezek a növények – a gyógyszerekkel ellentétben – nem okoznak függőséget, mellékhatásuk nem ismert, gyengéden együttműködnek szervezetünkkel, és hatásuk akkor is folytatódik, ha hosszú távon használjuk őket. Ilyen adaptogén hatással ismereteink szerint világszerte csak néhány gyógynövény rendelkezik. Népi gyógyászati adatok szerint hatóanyagai támogatják a szervezet ellenálló képességét, enyhítik a stressz és feszült életmód okozta tüneteket, támogatják az idegrendszert, valamint általános roboráló hatással bírnak. Általános közérzet javító, segít fenntartani a szellemi frissességet, vitalitást kölcsönöz a szervezetnek. Különösen azok számára ajánlott, akik mindennapjaik során fokozott stresszhatásoknak, testi és/vagy szellemi megerőltetésnek vannak kitéve.

A rózsagyökér egy növény, melynek gyökereit különösen Észak-Európában és Ázsiában régóta használják adaptogénként, ami azt jelenti, hogy segíthet a szervezetnek alkalmazkodni a fizikai és mentális stresszhez.

Ásványi anyagok és vitaminok

Bár a rózsagyökér tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat, a legnagyobb érdeklődés a növény bioaktív vegyületei, például a rozavinok és a salidrozid iránt van, amelyek a rózsagyökér adaptogén tulajdonságaiért felelősek.

Egészségügyi előnyök

1. Stresszcsökkentő hatás

A rózsagyökér segíthet csökkenteni a krónikus stressz fiziológiai hatásait, például a kortizol szintjének túlzott emelkedését.

2. Fáradtság ellen

Számos tanulmány szerint a rózsagyökér csökkentheti a fizikai és mentális fáradtságot, és javíthatja a teljesítményt, különösen stresszes vagy kihívásokkal teli időszakokban.

3. Antidepresszáns tulajdonságok

Egyes kutatások azt mutatják, hogy a rózsagyökér antidepresszáns hatásokkal rendelkezhet, és segíthet javítani a hangulatot és az érzelmi jólétet.

4. Kognitív előnyök

A rózsagyökér javíthatja az agyi funkciókat, elsősorban a koncentrációt és a memóriát, különösen stresszes körülmények között.

5. Fizikai teljesítmény növelése

A rózsagyökér növelheti a fizikai teljesítményt és csökkentheti az edzés utáni regenerációs időt.

6. Szív- és érrendszeri előnyök

A rózsagyökér antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek védelmet nyújthatnak a szívnek és az ereknek a károsodással szemben.

7. Immunrendszer támogatása

A rózsagyökér serkentheti az immunrendszert és javíthatja annak válaszát a kórokozókkal szemben.

A rózsagyökeret már az 1700-as évektől ismerik és használják. Több nép is felismerte az évszázadok során a rózsagyökér hatékonyságát! A vikingek erőnlétük fenntartására használták. A görögök egyik legfontosabb gyógynövénye volt. De az orosz és német népi gyógyászat is fontos szerepet tulajdonított a rózsagyökérnek. Még egy olyan legenda is keringett körülötte, hogy aki naponta fogyaszt rózsagyökeret, az megéli a 100.-ik születésnapját. És ez nem is áll olyan messze a valóságtól, hiszen a rózsagyökér több, mint 140 hatóanyagot tartalmaz.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Cerelux – az agyfényező

A Cerelux egyetlen kapszulájába belesűrítettük Európa és Ázsia három gyógynövényét, amelyek fantasztikus eredményeket produkálnak a szellemi teljesítmény fokozásában.

N

Mentális funkció javítása

N

Szorongásoldó

N

Memória serkentő

N

Alvászavar ellen

4 990 Ft

749 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]