Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Réz

A Réz az anyagcsere-folyamatok szabályozásában vesz részt. A réz fontos szerepet játszik az immunrendszer és központi idegrendszer megfelelő működésében. Jelenléte szükséges a vas felszívódásához és a kollagén szintéziséhez. A rézhiány vashiányt okozhat, ami vérzékenység kialakulásához vezethet.

A réz egy esszenciális nyomelem, amely számos életfontosságú enzim működésében vesz részt az emberi szervezetben. Számos kritikus szerepet tölt be a szervezetben, beleértve az energia előállítást, a vas metabolizmust, a kötőszövetek kialakítását és az idegrendszert.

Ásványi anyagok és vitaminok

Rézforrások: Máj, osztriga, mogyoró, csokoládé, lencse, teljes kiőrlésű gabonák és magvak.

Egészségügyi előnyök

1. Energiatermelés

A réz fontos szerepet játszik az energia termelésében a sejteken belül, mivel segíti az ATP (az energiát hordozó molekula) előállítását.

2. Vérképzés

Elősegíti a vörösvérsejtek képződését és segít a vas felszívódásában a bélben. Mivel segíti a vas felszívódását, így a vastartalmú hemoglobin képződését is.

3. Kollagén és elasztin

Hozzájárul a kollagén és az elasztin, a bőr és az ízületek alapvető kötőszöveteinek képződéséhez. A kalcium megfelelő hasznosulásához is rendkívül fontos, így a csontritkulás megelőzésében is szerepet játszik. Támogatja kötőszöveteink szilárdságát és rugalmasságát is.

4. Antioxidáns tulajdonságok

Részt vesz az antioxidáns enzimek képződésében, amelyek segítenek védekezni a szabad gyökök káros hatásai ellen. Semlegesíti a szervezetre ható káros oxidációs folyamatokat, amik akár rákos, illetve szív- és érrendszeri betegségekhez is vezethetnek.

5. Idegi funkciók

Fontos az agy neurotranszmittereinek termelésében, és így befolyásolja az idegrendszert.

Hiánya

  • Vérszegénység
  • csontfejlődési zavarok
  • magasabb koleszterinszint
  • vérnyomás problémák kialakulásához vezethet, ha szervezetünk nem jut elegendő rézhez.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Nyomelem Komplex – az élet apró titkai egy kapszulában

A nyomelemek az emberi szervezetben csak nyomokban vannak jelen, ennek ellenére létfontosságúak az anyagcsere folyamatok egészséges működéséhez. Nyomelemeket csupán nagyon alacsony mennyiségben kell naponta bevinni szervezetünkbe, viszont jelenlétük elengedhetetlen, hiszen életfunkcióink szabályozásában vesznek részt.

N

Anyagcsere problémák

N

Nyomelem hiány okozta gondok

N

Pajzsmirigy gondok

N

Anyagcsere szabályozó

4 990 Ft

749 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]