Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Réz

A Réz az anyagcsere-folyamatok szabályozásában vesz részt. A réz fontos szerepet játszik az immunrendszer és központi idegrendszer megfelelő működésében. Jelenléte szükséges a vas felszívódásához és a kollagén szintéziséhez. A rézhiány vashiányt okozhat, ami vérzékenység kialakulásához vezethet.

A réz egy esszenciális nyomelem, amely számos életfontosságú enzim működésében vesz részt az emberi szervezetben. Számos kritikus szerepet tölt be a szervezetben, beleértve az energia előállítást, a vas metabolizmust, a kötőszövetek kialakítását és az idegrendszert.

Ásványi anyagok és vitaminok

Rézforrások: Máj, osztriga, mogyoró, csokoládé, lencse, teljes kiőrlésű gabonák és magvak.

Egészségügyi előnyök

1. Energiatermelés

A réz fontos szerepet játszik az energia termelésében a sejteken belül, mivel segíti az ATP (az energiát hordozó molekula) előállítását.

2. Vérképzés

Elősegíti a vörösvérsejtek képződését és segít a vas felszívódásában a bélben. Mivel segíti a vas felszívódását, így a vastartalmú hemoglobin képződését is.

3. Kollagén és elasztin

Hozzájárul a kollagén és az elasztin, a bőr és az ízületek alapvető kötőszöveteinek képződéséhez. A kalcium megfelelő hasznosulásához is rendkívül fontos, így a csontritkulás megelőzésében is szerepet játszik. Támogatja kötőszöveteink szilárdságát és rugalmasságát is.

4. Antioxidáns tulajdonságok

Részt vesz az antioxidáns enzimek képződésében, amelyek segítenek védekezni a szabad gyökök káros hatásai ellen. Semlegesíti a szervezetre ható káros oxidációs folyamatokat, amik akár rákos, illetve szív- és érrendszeri betegségekhez is vezethetnek.

5. Idegi funkciók

Fontos az agy neurotranszmittereinek termelésében, és így befolyásolja az idegrendszert.

Hiánya

 • Vérszegénység
 • csontfejlődési zavarok
 • magasabb koleszterinszint
 • vérnyomás problémák kialakulásához vezethet, ha szervezetünk nem jut elegendő rézhez.

Egyéb kapcsolodó termékek

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
  0
  Kosaram
  Üress a kosaradVissza a termékekhez
  []