Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Quercetin

A Quercetin, egy nélkülözhetetlen flavonoid. A Quercetin erős gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen meggátolja a gyulladás kialakulását. Meggátolja a hisztamin, valamint más gyulladásért felelős anyagok termelését. A hisztamin az egyik fő oka az olyan allergiás tünetek kialakulásának, mint a csöpögő, eldugult orr, a vizenyős szemek, a csalánkiütés, valamint a megduzzadt lágyszövetek, pl. az arc és az ajkak esetében, megakadályozhatja az anafilaxiás reakciókat. Ugyanakkor a Quercetin antioxidáns és védi a szervezetben felgyülemlett C vitamint is. Antioxidánsként is funkcionál, kisöpörve szervezetünkből a káros szabad gyököket.

A quercetin egy flavonoid típusú antioxidáns vegyület, amely számos növényben megtalálható, különösen a hagymában, az almában, a teában és a vörösborban. A kutatók főként a gyulladásgátló, antioxidáns és antihisztamin tulajdonságait vizsgálják.

Ásványi anyagok és vitaminok

Ahogy korábban említettem, a quercetin egy flavonoid, amely számos növényi pigment közé tartozik és antioxidáns hatással rendelkezik.

Egészségügyi előnyök

1. Gyulladáscsökkentő hatás

A sejtjeinkben a quercetin befolyásolja a gyulladásos jelzőmolekulák, úgynevezett citokinek termelését. Ezek a citokinek olyanok, mint a sejtek közötti futárok – híreket továbbítanak egyik sejttől a másikig, amelyek gyakran gyulladásos választ váltanak ki. A quercetin képes gátolni néhány gyulladást okozó citokin termelődését, így segít csökkenteni a gyulladás mértékét a szervezetben. Ezenkívül a quercetin befolyásolja a gyulladás egy másik fontos résztvevőjét is, az NF-kappaB nevű fehérjét. Ez a fehérje fontos szerepet játszik a gyulladásos válasz szabályozásában, és aktiválódik, amikor a szervezetünkben gyulladás van. A quercetin képes gátolni az NF-kappaB aktiválódását, ezzel is csökkentve a gyulladás mértékét.

2. Allergia

Erős gyulladás gátló tulajdonságokkal bír, így meggátolja a gyulladásért felelős anyagok termelését, mint pl a hisztamin. Mivel a hisztamin felel az allergiás tünetek kialakulásáért, így allergia ellen védelmet nyújthat.

3. Kardiovaszkuláris egészség

A quercetin tágítja az ereket, ami hozzájárulhat a vérnyomás csökkentéséhez, valamint antioxidáns tulajdonságai miatt védheti a szív- és érrendszert a káros oxidatív stressztől.

4. Rákellenes hatások

Laboratóriumi vizsgálatok azt mutatták, hogy a quercetin gátolja a rákos sejtek növekedését és terjedését.

5. Mentális egészség

Néhány kutatás azt sugallja, hogy a quercetin neuroprotektív hatással lehet, és segíthet az időskori agyi hanyatlás megelőzésében.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Rovida – természetes védelem az allergia ellen

Folyton fújod az orrod? Egész nap tüsszögsz? Eleged van belőle, hogy az emberek távolságot tartanak tőled, mert azt hiszik beteg vagy?

A Rovida a fekete kömény, a csalán levél, a quercetin és a bromelain erejével segít legyőzni az allergiás tüneteket! Ez a 4 gyógynövény segíthet megelőzni az allergiás tünetek kialakulását, vagy csökkentheti az ezzel járó tüneteket még a szezon kezdete előtt.

N

Gyakori orrfolyás ellen

N

Szemviszketés esetén

N

Tüsszögés ellen

N

Allergiás tünetek enyhítésére

4 590 Ft

689 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]