Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Méhpempő

Méhpempő

A méhpempőben több mint 150 biológiailag aktív hatóanyag található, ez az egyik legösszetettebb anyag a világon. Vitaminok, ásványok, nyomelemek, DNS, RNS alkotja, sőt még egy olyan hatóanyag is, melyet csak és kizárólag a méhpempő tartalmaz, és semmilyen más anyagban nem fordul elő a természetben. Ez a 10-HDA-sav, ami erős gyulladáscsökkentő, baktérium-, gomba és vírusölő hatású. A méhpempő tetőtől-talpig gondoskodik rólad: immunerősítő, rendbe teszi a hormonháztartást, eredményes a női és a férfi terméketlenség kezelésében, fokozza a kollagén termelését, ezzel szépíti a bőrt és védi az ízületeket, segít a vércukorszint stabilizálásában, fokozza a szellemi teljesítményt.

A méhpempő a méhek által termelt rendkívül tápláló anyag, melyet kizárólag a méhkirálynő és a lárvák táplálására szolgál. Ezen felül a méhpempő különféle gyógyászati előnyökkel is rendelkezik.

Ásványi anyagok és vitaminok

B1-, B2-, B6-, B5- és B3-vitaminokat, valamint kisebb mennyiségben E- és C-vitaminokat tartalmaz. Ásványi anyag tartalma is kiemelkedő: kalcium, vas, cink, kálium, mangán és egyéb ásványi anyagokat tartalmaz. Teljes spektrumú esszenciális és nem esszenciális aminosavakat tartalmaz. Lipideket, szteroidokat, növekedési faktorokat és egyéb bioaktív molekulákat tartalmaz.

Egészségügyi előnyök

1. Immunrendszer támogatása

A méhpempőt a népi gyógyászatban gyakran alkalmazzák az immunrendszer erősítésére, és számos tanulmány kimutatta, hogy antimikrobiális és antivirális hatásokkal is rendelkezik.

2. Bőr egészsége

A méhpempőt néha kozmetikai termékekben is megtalálhatjuk, mivel segíthet a bőr hidratálásában és a ráncok csökkentésében.

3. Kognitív előnyök

Egyes tanulmányok azt sugallják, hogy a méhpempőnek neuroprotektív tulajdonságai vannak, amelyek elősegíthetik az agy egészségét.

4. Hormonális egyensúly

A méhpempő olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek hasonlítanak a női ösztrogén hormonhoz. Ez azt jelenti, hogy a méhpempő potenciálisan segíthet szabályozni a női hormonális egyensúlyt.

5. Antioxidáns tulajdonságok

A 10-HDA sav egy szuperösszetevő, ami rendkívül hatékony antibakteriális és vírusölő hatással bír. Elősegíti a szabadgyökök felszámolását, amik a daganatos megbetegedések kialakulásában is nagy szerepet játszhatnak.

6. Termékenység serkentése

A méhpempő olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek hasonlóak az ösztrogénhez. Az ösztrogén pedig egy kulcsfontosságú hormon a női reprodukciós ciklusban. A méhpempő fogyasztása tehát potenciálisan segíthet az ovulációs ciklus szabályozásában és elősegítheti a termékenységet. Ugyan a méhpempő ösztrogén-szerű hatásai elsősorban a női termékenységet érintik, férfiaknál is észleltek néhány pozitív hatást. Néhány kutatás szerint a méhpempő javíthatja a sperma minőségét és a sperma mozgékonyságát.

A fiatal dolgozó méhek nyáron 40 napig, télen 4-5 hónapig élnek. Nos, a méhkirálynő viszont 5 évig is elél. Ennek pedig a méhpempő az oka, amit csak és kizárólag a méhkirálynő fogyaszt.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Méhpempő + Goji – az élet-elixír

A méhpempő valódi élet-elixír, nem csak a méhkirálynőknek, hanem Neked is! A méhpempő tetőtől-talpig gondoskodik rólad. A méhpempőben több mint 150 biológiailag aktív hatóanyag található, ez az egyik legösszetettebb anyag a világon.

N

Ízületi fájdalmak ellen

N

Hormonháztartás javítása

N

Immunerősítő

N

Vércukorszint stabilizáló

8 490 Ft

1274 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]