Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Méhpempő

Méhpempő

A méhpempőben több mint 150 biológiailag aktív hatóanyag található, ez az egyik legösszetettebb anyag a világon. Vitaminok, ásványok, nyomelemek, DNS, RNS alkotja, sőt még egy olyan hatóanyag is, melyet csak és kizárólag a méhpempő tartalmaz, és semmilyen más anyagban nem fordul elő a természetben. Ez a 10-HDA-sav, ami erős gyulladáscsökkentő, baktérium-, gomba és vírusölő hatású. A méhpempő tetőtől-talpig gondoskodik rólad: immunerősítő, rendbe teszi a hormonháztartást, eredményes a női és a férfi terméketlenség kezelésében, fokozza a kollagén termelését, ezzel szépíti a bőrt és védi az ízületeket, segít a vércukorszint stabilizálásában, fokozza a szellemi teljesítményt.

A méhpempő a méhek által termelt rendkívül tápláló anyag, melyet kizárólag a méhkirálynő és a lárvák táplálására szolgál. Ezen felül a méhpempő különféle gyógyászati előnyökkel is rendelkezik.

Ásványi anyagok és vitaminok

B1-, B2-, B6-, B5- és B3-vitaminokat, valamint kisebb mennyiségben E- és C-vitaminokat tartalmaz. Ásványi anyag tartalma is kiemelkedő: kalcium, vas, cink, kálium, mangán és egyéb ásványi anyagokat tartalmaz. Teljes spektrumú esszenciális és nem esszenciális aminosavakat tartalmaz. Lipideket, szteroidokat, növekedési faktorokat és egyéb bioaktív molekulákat tartalmaz.

Egészségügyi előnyök

1. Immunrendszer támogatása

A méhpempőt a népi gyógyászatban gyakran alkalmazzák az immunrendszer erősítésére, és számos tanulmány kimutatta, hogy antimikrobiális és antivirális hatásokkal is rendelkezik.

2. Bőr egészsége

A méhpempőt néha kozmetikai termékekben is megtalálhatjuk, mivel segíthet a bőr hidratálásában és a ráncok csökkentésében.

3. Kognitív előnyök

Egyes tanulmányok azt sugallják, hogy a méhpempőnek neuroprotektív tulajdonságai vannak, amelyek elősegíthetik az agy egészségét.

4. Hormonális egyensúly

A méhpempő olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek hasonlítanak a női ösztrogén hormonhoz. Ez azt jelenti, hogy a méhpempő potenciálisan segíthet szabályozni a női hormonális egyensúlyt.

5. Antioxidáns tulajdonságok

A 10-HDA sav egy szuperösszetevő, ami rendkívül hatékony antibakteriális és vírusölő hatással bír. Elősegíti a szabadgyökök felszámolását, amik a daganatos megbetegedések kialakulásában is nagy szerepet játszhatnak.

6. Termékenység serkentése

A méhpempő olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek hasonlóak az ösztrogénhez. Az ösztrogén pedig egy kulcsfontosságú hormon a női reprodukciós ciklusban. A méhpempő fogyasztása tehát potenciálisan segíthet az ovulációs ciklus szabályozásában és elősegítheti a termékenységet. Ugyan a méhpempő ösztrogén-szerű hatásai elsősorban a női termékenységet érintik, férfiaknál is észleltek néhány pozitív hatást. Néhány kutatás szerint a méhpempő javíthatja a sperma minőségét és a sperma mozgékonyságát.

A fiatal dolgozó méhek nyáron 40 napig, télen 4-5 hónapig élnek. Nos, a méhkirálynő viszont 5 évig is elél. Ennek pedig a méhpempő az oka, amit csak és kizárólag a méhkirálynő fogyaszt.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []