Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Mediterrán bodorrózsa

Mediterrán bodorrózsa (Cistus incanus)

A Földközi-tenger térségében őshonos mediterrán bodorrózsát már az ókori gyógyászatban is előszeretettel használták. Nagyon hatékony antioxidáns, mivel négyszer erősebb antioxidáns hatással bír, mint a zöld tea, vörösbor vagy a citrom. Immunerősítő hatása mellett pedig kiváló gomba- vírus- és baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik és még gyulladáscsökkentő hatással is bír. Oldja az izomgörcsöket és vérnyomáscsökkentőként is hasznosítható, illetve sokszor fekélyellenes hatása miatt használják.

A mediterrán bodorrózsa (Cistus incanus) a Földközi-tenger régiójában őshonos, és a hagyományos gyógyászatban régóta használják. Különösen az öregedésgátló tulajdonságai miatt ismert.

Ásványi anyagok és vitaminok

Bár a mediterrán bodorrózsa nem annyira ismert magas vitamin- vagy ásványianyag-tartalmáról, fitokémiai vegyületei, különösen a polifenolok és a taninok, teszik őt érdekessé a tudományos és gyógyászati körökben.

Egészségügyi előnyök

1. Antioxidáns tulajdonságok

A mediterrán bodorrózsa magas antioxidáns tartalmú, ami segíthet megvédeni a testet a káros szabad gyökök hatásaitól. Ez lehetővé teszi a sejtkárosodás megelőzését és az öregedés lassítását. 4x erősebb antioxidáns hatása van, mint a zöld teának, vörösbornak vagy a citromnak.

2. Antivirális és antibakteriális hatás

A mediterrán bodorrózsa kivonata antivirális és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ami segíthet különböző fertőzések elkerülésében vagy kezelésében. Emiatt a tulajdonsága miatt úgy tartják, hogy segíthet meggátolni a vírusok növekedését és még a tünetek súlyosságát is csökkentheti!

3. Allergiaellenes hatás

A mediterrán bodorrózsa kivonatoknak allergiaellenes tulajdonságai is vannak, amelyek segíthetnek csökkenteni az allergiás reakciókat és tüneteket.

4. Gyulladáscsökkentő tulajdonságok

A mediterrán bodorrózsa ismert gyulladáscsökkentő hatásairól, amelyek segíthetnek enyhíteni a gyulladásos betegségek tüneteit és elősegíthetik a gyógyulást.

5. Immunitás erősítése

Az a nézet, hogy a mediterrán bodorrózsa támogathatja az immunrendszert, erősítve annak védekezési képességét.

A bodorrózsa története a Kr.e 4. századi Görögországba nyúlik vissza. Egy legenda is kapcsolódik ehhez a gyógynövényhez. A legenda szerint az olimposzi istenek gyógyító erővel ruházták fel a mai nap is ismert gyógynövényeket. De a bodorrózsát nem csak szimplán, hanem duplán áldották meg. Úgy tartják, hogy ennek a dupla isteni áldásnak köszönheti a mai nap is ismert sokoldalú gyógyhatásait.

Egyéb kapcsolodó termékek

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []