Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Máriatövis

Máriatövis (Silybum marianum)

A máriatövis, más néven silybum marianum, híres a máj védelmében betöltött szerepéről. A növényben található szilimarin nevű vegyület elősegíti a májsejtek regenerálódását és védi őket a káros anyagoktól. Számos kutatás kimutatta, hogy a máriatövis hatékony lehet a májcirrózis, a hepatitisz és a májkárosodás kezelésében. Ezenkívül a máriatövisnek vannak antioxidáns tulajdonságai is, amelyek segítenek a szabad gyökök elleni küzdelemben és a szív- és érrendszeri egészség támogatásában. Emellett a máriatövis gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segíthetnek csökkenteni a szervezetben a krónikus gyulladást. Az étvágytalanság és az emésztési problémák kezelésére is alkalmazható.

A máriatövis egy növény, amely évszázadok óta használt gyógynövényként, különösen a májproblémák kezelésére. A növény gyümölcsei tartalmazzák a silymarint, egy antioxidáns komplexet, amelynek a máriatövis legfőbb gyógyászati előnyeit tulajdonítják.

Ásványi anyagok és vitaminok

A máriatövis fő aktív összetevője a silymarin, egy flavonoid komplex, amely több alkotóelemet tartalmaz, mint a silybin, isosilybin, silychristin és silydianin.

Egészségügyi előnyök

1. Májvédő hatás

A máriatövis ismert májvédő hatásairól. Képes segíteni a májsejtek regenerálódásában és csökkenteni a különböző májkárosodások, mint például az alkohol vagy kémiai anyagok által okozott károsodások hatásait.

2. Antioxidáns tulajdonságok

A silymarin erős antioxidánsként működik, amely semlegesíti a szabad gyököket és csökkenti az oxidatív stresszt.

3. Gyulladáscsökkentő hatás

A máriatövisnek gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak, amelyek segíthetnek különböző gyulladásos állapotok kezelésében.

4. Koleszterinszint csökkentése

Néhány kutatás szerint a máriatövis képes lehet csökkenteni a koleszterinszintet a vérben, így csökkentve a szívbetegség kockázatát.

5. Cukoranyagcsere

Egyes tanulmányok azt sugallják, hogy a máriatövis előnyös lehet a cukoranyagcsere szabályozásában, különösen a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők számára.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []