Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Máriatövis

Máriatövis (Silybum marianum)

A máriatövis, más néven silybum marianum, híres a máj védelmében betöltött szerepéről. A növényben található szilimarin nevű vegyület elősegíti a májsejtek regenerálódását és védi őket a káros anyagoktól. Számos kutatás kimutatta, hogy a máriatövis hatékony lehet a májcirrózis, a hepatitisz és a májkárosodás kezelésében. Ezenkívül a máriatövisnek vannak antioxidáns tulajdonságai is, amelyek segítenek a szabad gyökök elleni küzdelemben és a szív- és érrendszeri egészség támogatásában. Emellett a máriatövis gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segíthetnek csökkenteni a szervezetben a krónikus gyulladást. Az étvágytalanság és az emésztési problémák kezelésére is alkalmazható.

A máriatövis egy növény, amely évszázadok óta használt gyógynövényként, különösen a májproblémák kezelésére. A növény gyümölcsei tartalmazzák a silymarint, egy antioxidáns komplexet, amelynek a máriatövis legfőbb gyógyászati előnyeit tulajdonítják.

Ásványi anyagok és vitaminok

A máriatövis fő aktív összetevője a silymarin, egy flavonoid komplex, amely több alkotóelemet tartalmaz, mint a silybin, isosilybin, silychristin és silydianin.

Egészségügyi előnyök

1. Májvédő hatás

A máriatövis ismert májvédő hatásairól. Képes segíteni a májsejtek regenerálódásában és csökkenteni a különböző májkárosodások, mint például az alkohol vagy kémiai anyagok által okozott károsodások hatásait.

2. Antioxidáns tulajdonságok

A silymarin erős antioxidánsként működik, amely semlegesíti a szabad gyököket és csökkenti az oxidatív stresszt.

3. Gyulladáscsökkentő hatás

A máriatövisnek gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak, amelyek segíthetnek különböző gyulladásos állapotok kezelésében.

4. Koleszterinszint csökkentése

Néhány kutatás szerint a máriatövis képes lehet csökkenteni a koleszterinszintet a vérben, így csökkentve a szívbetegség kockázatát.

5. Cukoranyagcsere

Egyes tanulmányok azt sugallják, hogy a máriatövis előnyös lehet a cukoranyagcsere szabályozásában, különösen a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők számára.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Máriatövis Komplex  – a máj vitalitásának forrása

A Máriatövis komplex étrend-kiegészítő hatékonyan védi és támogatja a máj egészségét. A Máriatövis és más természetes összetevők kombinációja erősíti a májvédelmet és segít fenntartani a szerv optimális működését. Támogatja a máj regenerálódását, csökkenti a májgyulladást és a zsírmáj kialakulását. Válassza a Máriatövis komplexet a természetes májvédelemért!

N

Rossz közérzet ellen

N

Májsejtek regenerálódása

N

Fáradékonyság ellen

N

Méregtelenítő hatás

5 490 Ft

824 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]