Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Maral gyökér

Maral gyökér (Rhaponticum carthamoides)

A maral gyökér, amelyet szibériai ginzengként is ismernek, olyan növény, amely hosszú ideje szerepel a hagyományos orosz és ázsiai gyógyászatban. Ismert adaptogén tulajdonságairól, amelyek segítenek a szervezetnek a stresszel való megbirkózásban és az állóképesség növelésében. Számos kutatás szerint a maral gyökér pozitív hatást gyakorolhat a tesztoszteronszintre és a szexuális teljesítményre, valamint javíthatja az általános fizikai teljesítményt és állóképességet. A maral gyökér antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek hozzájárulhatnak a szervezet általános egészségéhez.

A Maral gyökér, más néven Leuzea vagy Rhaponticum carthamoides, Oroszországban és Közép-Ázsiában őshonos növény. Nevét a Maral szarvasról kapta, amely állítólag a gyökértörzsét fogyasztja, hogy gyorsabban regenerálódjon és újratelepítse a szarvát. A hagyományos orvoslásban gyakran használják fizikai és mentális fáradtság, gyengeség és kimerültség kezelésére.

Ásványi anyagok és vitaminok

A Maral gyökér adaptogén tulajdonságokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy segít az emberi testnek alkalmazkodni a stresszhez, kiegyensúlyozni a test funkcióit és optimalizálni az energiahasználatot. A Maral gyökér növelheti az izomtömeget és az erőt. Ezt a tulajdonságát ecdysteronnak nevezett szteroid vegyületnek tulajdonítják, amely megtalálható a növényben.

Egészségügyi előnyök

1. Fizikai teljesítmény

A Maral gyökér javíthatja az állóképességet és az erőt, ami különösen hasznos lehet azoknak, akik fizikai munkát végeznek vagy rendszeresen edzenek. Továbbá tartalmaz olyan összetevőket, mint például az ecdysterone, amely segíthet növelni az energia szintet. Mi több, ezen összetevők nemcsak az energiaszint növelésében játszanak szerepet, hanem segítenek a fáradtság csökkentésében is, így javítva a fizikai teljesítményt és a közérzetet.

2. Stressz és fáradtság növelése

A maral gyökér adaptogén növény, ami azt jelenti, hogy segít a szervezetünknek alkalmazkodni a stresszes környezethez. A maral gyökér tehát támogatja a szervezetünket, hogy “alkalmazkodjon” és “ellenálljon” a stressznek.

3. Növekedési hormon termelése

A kutatások szerint a maral gyökérben található vegyületek, mint az ecdysterone, segíthetnek támogatni a HGH (emberi növekedési hormon) termelést a szervezetben. A HGH, kulcsszerepet játszik az izom- és csontnövekedésben, a zsíranyagcserében és a szervezet öregedési folyamatainak szabályozásában. Ez azt jelenti, hogy a maral gyökér fogyasztása elősegítheti az izomnövekedést, javíthatja a test zsíranyagcseréjét, és segíthet lassítani az öregedési folyamatokat.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

[]