Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Magnézium-biszglicinát

Magnézium-biszglicinát

A magnézium-biszglicinát egy speciális magnéziumformátum, amelyet a magnézium és a glicin aminosav molekulája alkot. A biszglicinát forma könnyen felszívódó és magas biológiai hasznosulású, ami azt jelenti, hogy a szervezet hatékonyan tudja felhasználni. A magnézium nélkülözhetetlen szerepet játszik több mint 300 enzimrendszer működésében, támogatja az izomműködést, segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez és az elektrolit egyensúly fenntartásához. A magnézium-biszglicinát a glicinnek köszönhetően segíthet a pihentető alvásban is, mivel a glicin nyugtató hatású és elősegítheti az alvás minőségének javulását.

A magnézium-biszglicinát egyfajta magnézium-kiegészítő, amely a magnéziumot a glicin aminosavval kötve tartalmazza. A magnézium kritikus szerepet játszik több mint 300 enzimatikus reakcióban a szervezetben és elengedhetetlen az idegrendszer, az izmok és a csontok egészséges működéséhez. A biszglicinát formájú magnéziumot gyakran azért választják, mert jobban felszívódik és kevésbé valószínű, hogy hasmenést okoz, mint néhány más magnéziumforma.

Ásványi anyagok és vitaminok

A magnézium-biszglicinát a magnézium és a glicin aminosav kombinációja. A glicin hozzájárulhat a magnézium jobb felszívódásához az emésztőrendszerben.

Egészségügyi előnyök

1. Izomműködés

A magnézium elősegíti a normál izomműködést és az izomrelaxációt. Fokozza az izomzat regenerációját. Segít megelőzni az izomgörcsök kialakulását. Segít enyhíteni a menstruációs görcsöket.

2. Idegi funkciók

Támogatja a normál idegrendszeri működést és az idegsejtek közötti kommunikációt.

3. Csontok és fogak

Elengedhetetlen a csontok és a fogak egészségének fenntartásához.

4. Energia

Részt vesz az energia anyagcserében és segít csökkenteni a fáradtságot és a kimerültséget.

5. Szív- és érrendszer

Hozzájárulhat a normál szívritmus fenntartásához. Segít megelőzni a szívelégtelenségek kialakulását, mivel támogatja az egészséges vérnyomás fenntartását.

6. Hangulat és alvás

Elősegítheti a jó hangulatot és segíthet az alvászavarok kezelésében.

A magnéziumnak sokféle formáját különböztetjük meg. A különféle magnéziumformák között a legnagyobb különbség a hasznosulás terén figyelhető meg. Éppen ezért magnézium esetén 2 kérdésre kell nagy figyelmet fordítanunk:
1. Okoz-e hasmenést? Ha igen, akkor a hasznosulása nem megfelelő.
2. Teljesen elreagáltatott-e? Ha nem, akkor a magnézium egy részét rosszul hasznosuló szervetlen formában tartalmazza a készítmény.
Ha a megnézium készítmény hasmenést okoz, az arra enged következtetni tehát, hogy a készítmény felszívódása nem a legmegfelelőbb. Ugyanis a hátramaradt, nem felszívódott magnézium felel a laza széklet, olykor hasmenés kialakulásáért. A magnézium szervetlen formáinak hasznosulása igen alacsony mértékű, ez a forma leköti a gyomorsavat és laza székletet vagy hasmenést is okozhat.
Az érzékeny gyomrúak közül sokan még a jól felszívódó magnéziumtól is laza székletet tapasztalhatnak. Számukra a magnézium-biszglicinát a leginkább ajánlott magnéziumforma, mivel ez a legkíméletesebb, magas felszívódása miatt.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

[]