Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Maca gyökér

Maca gyökér (Lepidium meyenii)

Ismert energizáló és állóképességet növelő hatásairól, amelyek hozzájárulnak a fizikai és mentális teljesítmény javításához. Emellett szerepet játszik a hormonális egyensúly helyreállításában, így kedvezően befolyásolhatja a reproduktív egészséget mind férfiaknál, mind nőknél. A maca antioxidáns tulajdonságai révén segíthet az immunrendszer erősítésében és a szabad gyökök elleni védelemben is.

A maca gyökér, más néven perui ginseng, egy Dél-Amerikában őshonos növény, amelyet különösen a perui Andok magas régióiban termesztenek. Ez a tápláló gyökérnövény hosszú ideje ismert energizáló, stresszcsökkentő és libidót növelő tulajdonságairól.

Ásványi anyagok és vitaminok

A maca gyökér fehérjében, rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, beleértve a C-vitamint, a rézet, a vasat, a káliumot és a B6-vitamint.

Egészségügyi előnyök

1. Adaptogén hatás

Az adaptogén növények, mint a maca, segíthetnek a testnek azáltal, hogy ellenállóbbá teszik a stressz és a fáradtság különböző formáival szemben.

2. Hormonális egyensúly kialakítása

A maca gyökér fogyasztása jelentős előnyökkel jár a hormonális egyensúly fenntartásában. Hasznos lehet azoknak, akiknél problémás a menstruációs ciklus, a fogantatás nehezen megy, vagy akik a libidójuk fokozására törekszenek. Minden korosztály és nem számára kiváló választás lehet ez a superfood a hormonális egészség szempontjából. A maca rendszeres fogyasztása férfiaknál is pozitív hatásokat mutat, például növelheti a tesztoszteronszintet, ami nem csak a szexuális teljesítményre van hatással, hanem a termékenységre is.

3. Agyserkentő hatás

A maca egyik leginkább elismert hatása az agyműködésre gyakorolt pozitív befolyása. Nem csupán az idegsejtek védelmében játszik szerepet, hanem előnyös lehet a memória és más kognitív funkciók szempontjából is. Ilyenek például a tanulás, a koncentráció képességének javítása vagy a figyelem fenntartásának támogatása.

4. Antioxidáns hatás

A maca gyökér számos bioaktív vegyületet tartalmaz, amelyek közül soknak antioxidáns tulajdonsága van. Ilyenek például a fenolok, alkamidok és glükozinolátok. Ezeknek az összetevőknek a hatása révén a maca hozzájárul az oxidatív stressz által termelt szabad gyökökkel szembeni védelemhez, ami különböző környezeti tényezők, mint a dohányzás vagy az erős UV-sugárzás miatt jelentkezhet, és a bőr korai öregedéséhez vezethet. Egyes kutatások arra is utalnak, hogy a macában található bizonyos összetevők, mint például a makamidok, befolyásolhatják a rákos sejtek növekedését, és korlátozhatják azok terjedését.

5. Sportteljesítmény fokozása

Néhány kutatás arról számol be, hogy a maca pozitív hatással lehet a sportteljesítményre, különösen az állóképességet igénylő tevékenységek és az izomregeneráció terén.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Kurkumin komplex – ínyencség az ízületek egészségéért

Az indiai ayurvédikus gyógyászat tanításai szerint a kurkuma az egyik leghasznosabb és legtöbb gyógyhatással rendelkező gyógynövény. A kurkumában található aktív hatóanyag a kurkumin, aminek köszönhetően képes a kurkuma olyan szerteágazóan segíteni szervezetünk egészséges működését.

N

Kiemelés 1

N

Kiemelés 2

N

Kiemelés 3

N

Kiemelés 4

5 790 Ft

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]