Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

L-theanin

Az L-theanine egy aminosav, amely elsősorban a zöld tea leveleiben található meg, és népszerűsége az elmúlt években jelentősen nőtt, különösen a mentális egészség és a relaxáció támogatása terén. Ez az amino sav képes növelni az agyban az alfa-hullámok szintjét, ami kapcsolódik a relaxált, de éber állapothoz. Ezáltal segíthet javítani a koncentrációt és csökkenteni a stresszt. Ezen kívül elősegítheti a jobb alvásminőséget is, hiszen a relaxáltabb állapot elősegíti a nyugodtabb és mélyebb alvást.

Az L-theanin, egy amino sav, amely leginkább a zöld és fekete tea leveleiben található meg. Az L-theanin legismertebb hatása, hogy elősegíti a relaxációt anélkül, hogy álmosságot okozna.

Ásványi anyagok és vitaminok

Nem tartalmaz vitaminokat vagy ásványi anyagokat, mivel ez egy specifikus vegyület, aminek saját kémiai szerkezete és funkciói vannak, melyek nem azonosak a vitaminok vagy ásványi anyagok által nyújtott táplálkozási előnyökkel.

Egészségügyi előnyök

1. Stressz és szorongás csökkentése

Az L-theanine egyik legismertebb tulajdonsága, hogy elősegítheti a relaxációt anélkül, hogy álmosságot okozna. Az aminosav képes növelni az agyban az alfa-hullámok aktivitását, amelyek az ellazult, de éber állapotot jelzik. Ez a hatás segíthet csökkenteni a fizikai és pszichológiai stressz jeleit, beleértve a szorongást is. Kutatások szerint az L-theanine fokozhatja a GABA (gáma-aminovajsav) nevű neurotranszmitter szintjét az agyban, ami közvetlenül hozzájárul a nyugalmi állapot elősegítéséhez.

2. Kognitív funkciók és mentális egészség

Az L-theanine javíthatja a mentális fókuszt és a kognitív teljesítményt. Ezt részben azzal éri el, hogy csökkenti a stresszt, ami zavarhatja az agyműködést, és részben azzal, hogy javítja az agyi vérkeringést. Ezáltal támogathatja az agyi funkciókat, mint a figyelem és a problémamegoldó képesség.

3. Alvásminőség javítása

Bár az L-theanine nem alvószer, kutatások szerint segíthet javítani az alvás minőségét. Az alvással kapcsolatos előnyök részben a szorongáscsökkentő hatásokból erednek, amelyek megkönnyíthetik az elalvást és csökkenthetik az éjszaka közbeni ébredéseket.

4. Immunrendszer erősítése

Néhány tanulmány azt sugallja, hogy az L-theanine erősítheti az immunrendszert, aminek köszönhetően a szervezet hatékonyabban képes megbirkózni a különféle kórokozókkal. Ez részben az immunsejtek, mint a T-sejtek aktivitásának növelésével történik.

5. Szív- és érrendszeri egészség

Az L-theanine hozzájárulhat a vérnyomás szabályozásához azoknál az embereknél, akik magas stresszszintnek vannak kitéve. A stresszcsökkentő hatásai révén csökkentheti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát, amely hosszú távon előnyös a szív- és érrendszeri egészségre nézve.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

Erdei Deréce

Erdei Deréce

Az erdei deréce (Epilobium angustifolium), ismertebb nevén keskenylevelű gyékény vagy orvosi füzény, egy északi féltekén elterjedt növény, amelyet hagyományosan használnak különböző gyógyászati célokra.

[]