Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

L-lizin

Az L-lizin egy olyan esszenciális aminosav, ami az emberi szervezetben a fehérjék felépítésének folyamatában vesz részt. Fontos szerepet játszik a kollagén képzésében. Immunrendszer erősítő, vírusellenes hatásai is vannak. A lizin képes megállítani a herpesz vírus kialakulását. Hiánya esetén a kalcium nem tud beépülni a csontokba.

Az L-lizin egy esszenciális aminosav, amit a szervezet nem képes magától előállítani, így táplálkozás vagy kiegészítők útján kell hozzájutnunk.

Ásványi anyagok és vitaminok

L-lizin források: Hús, hal, tej, tojás, szójabab, lencse és egyéb hüvelyesek.

Egészségügyi előnyök

1. Kollagénképzés

Az L-lizin segít a kollagénképzésben, amely a bőr, a csontok, az ízületek és a kötőszövet alapvető összetevője.

2. Kalcium felszívódás

Az L-lizin elősegíti a kalcium felszívódását a bélben, ami segíthet megőrizni az egészséges csontokat és megakadályozza a kalcium vesztést a vizeleten keresztül.

3. Herpeszvírus ellen

Egyes kutatások szerint az L-lizin-kiegészítés segíthet a herpes simplex vírus okozta herpesz kiütések gyakoriságának csökkentésében vagy azok súlyosságának enyhítésében.

4. Általános egészség

Mivel az L-lizin egy esszenciális aminosav, fontos szerepet játszik a fehérjék szintézisében és az általános egészség fenntartásában. Az L-lizin nemcsak támogatja, de erősíti is az immunrendszert. Segít az antitestek képződésében, amelyek kulcsfontosságúak a szervezet védekezésében a káros baktériumok és vírusok ellen.

Egyéb kapcsolodó termékek

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []