Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Kurkumin

A kurkumin, amely a kurkuma növényben található, különösen ismert erős gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt. Ez a bioaktív vegyület képes csökkenteni és enyhíteni a szervezetben előforduló gyulladásokat, amelyek számos betegség, például szívbetegség vagy ízületi gyulladás kialakulásához vezethetnek. Az antioxidáns hatása mellett, amely segít a szabad gyökök semlegesítésében, a kurkumin főleg a gyulladáscsökkentő hatásával tűnik ki. Az agy egészségének megőrzésében is szerepet játszik, részben a neurodegeneratív betegségekkel szembeni védelemmel, amely szintén összefügg a gyulladáscsökkentő hatásával. Ezen kívül a kurkumin gyulladáscsökkentő hatása segíthet a rák kialakulásának megelőzésében és kezelésében is.

A kurkumin a kurkuma gyökérnövényben található aktív összetevő, amely a gyömbérfélék családjába tartozik. A kurkuma számos konyhában használt fűszer, és hagyományosan az indiai és dél-ázsiai orvoslásban is használják a gyulladások és más egészségügyi problémák kezelésére.

Ásványi anyagok és vitaminok

A kurkumin erős természetes gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Segít semlegesíteni a szabadgyököket a testben, miközben fokozza a saját antioxidáns enzimeinek aktivitását.

Egészségügyi előnyök

1. Gyulladás

A kurkumin hatékonyan képes csökkenteni a gyulladást a testben, ami segíthet a krónikus gyulladással összefüggő betegségek, mint az ízületi gyulladás tüneteinek enyhítésében.

2. Szívbetegségek

 A kurkumin javíthatja az érfal funkcióját és csökkentheti a szívbetegség kockázatát.

3. Agyi funkciók

A kurkumin stimulálhatja a neurotróf tényezők növekedését, amelyek segíthetnek az agysejtek növekedésében és differenciálódásában.

4. Rákellenes hatások

Laboratóriumi vizsgálatokban kimutatták, hogy a kurkumin többféle ráksejtre hatással lehet, de további kutatásokra van szükség ezen állítások megerősítéséhez.

5. Antidepresszáns hatás

Néhány tanulmány azt sugallja, hogy a kurkumin segíthet a depresszió kezelésében az agy szerotoninszintjének és a dopaminszintjének növelésével.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Kurkumin komplex – ínyencség az ízületek egészségéért

Az indiai ayurvédikus gyógyászat tanításai szerint a kurkuma az egyik leghasznosabb és legtöbb gyógyhatással rendelkező gyógynövény. A kurkumában található aktív hatóanyag a kurkumin, aminek köszönhetően képes a kurkuma olyan szerteágazóan segíteni szervezetünk egészséges működését.

N

Ízület és izom gyulladáscsökkentő

N

5X-ször hatékonyabb

N

Nincs ismert mellékhatás

N

100X-szor töményebb aktív hatóanyaggal

5 790 Ft

869 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]