Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Kurkumin

A kurkumin, amely a kurkuma növényben található, különösen ismert erős gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt. Ez a bioaktív vegyület képes csökkenteni és enyhíteni a szervezetben előforduló gyulladásokat, amelyek számos betegség, például szívbetegség vagy ízületi gyulladás kialakulásához vezethetnek. Az antioxidáns hatása mellett, amely segít a szabad gyökök semlegesítésében, a kurkumin főleg a gyulladáscsökkentő hatásával tűnik ki. Az agy egészségének megőrzésében is szerepet játszik, részben a neurodegeneratív betegségekkel szembeni védelemmel, amely szintén összefügg a gyulladáscsökkentő hatásával. Ezen kívül a kurkumin gyulladáscsökkentő hatása segíthet a rák kialakulásának megelőzésében és kezelésében is.

A kurkumin a kurkuma gyökérnövényben található aktív összetevő, amely a gyömbérfélék családjába tartozik. A kurkuma számos konyhában használt fűszer, és hagyományosan az indiai és dél-ázsiai orvoslásban is használják a gyulladások és más egészségügyi problémák kezelésére.

Ásványi anyagok és vitaminok

A kurkumin erős természetes gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Segít semlegesíteni a szabadgyököket a testben, miközben fokozza a saját antioxidáns enzimeinek aktivitását.

Egészségügyi előnyök

1. Gyulladás

A kurkumin hatékonyan képes csökkenteni a gyulladást a testben, ami segíthet a krónikus gyulladással összefüggő betegségek, mint az ízületi gyulladás tüneteinek enyhítésében.

2. Szívbetegségek

 A kurkumin javíthatja az érfal funkcióját és csökkentheti a szívbetegség kockázatát.

3. Agyi funkciók

A kurkumin stimulálhatja a neurotróf tényezők növekedését, amelyek segíthetnek az agysejtek növekedésében és differenciálódásában.

4. Rákellenes hatások

Laboratóriumi vizsgálatokban kimutatták, hogy a kurkumin többféle ráksejtre hatással lehet, de további kutatásokra van szükség ezen állítások megerősítéséhez.

5. Antidepresszáns hatás

Néhány tanulmány azt sugallja, hogy a kurkumin segíthet a depresszió kezelésében az agy szerotoninszintjének és a dopaminszintjének növelésével.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []