Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Komló (Humulus lupulus)

Nyugtató hatása van, segíthet az alvászavarok, az idegesség és a szorongás enyhítésében, a benne található flavonoidoknak köszönhetően. A komlóban található xantohumol nevű vegyület erőteljes antioxidáns, ami védelmet nyújthat a szabad gyökök ellen és segíthet a szívbetegségek megelőzésében. Emellett antibakteriális tulajdonságai is vannak, melyek a bélflóra egészségét támogathatják. A nők egészségére is pozitív hatással lehet, hiszen a benne található phytoösztrogének segíthetnek a menopauza tüneteinek enyhítésében.

A komló a sörfőzéshez használt kúszó növény, amely Eurázsiában és Észak-Amerikában őshonos. A sörfőzésen kívül a komló számos hagyományos gyógyszerben is felhasználásra került, különösen nyugtatóként és alvássegítőként.

Ásványi anyagok és vitaminok

Az alfa-savak a komló keserű ízéért felelősek, és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkeznek. Az egyik legismertebb alfa-sav a humulon. Míg az alfa-savak a komló keserűségéért felelősek, a béta-savak a sör idővel megnövekedett keserűségéért és aromájáért felelősek. Az eterikus olajok a komló jellegzetes aromájáért felelősek. Olyan vegyületeket tartalmaznak, mint a myrcene, a humulene, a farnesene és az alfa-pinene. A komló antioxidáns vegyületei közé tartozik a xanthohumol, amelyről néhány kutatás azt sugallja, hogy rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkezik.

Egészségügyi előnyök

1. Nyugtató hatás

A komlót régóta használják nyugtatóként, mivel elősegíti a pihentető alvást és csökkenti a szorongást. A komló nyugtató hatása miatt gyakran kombinálják más gyógynövényekkel, mint például a citromfűvel és a macskagyökérrel.

2. Női hormonális egyensúly

Egyes tanulmányok szerint a komló fitoösztrogéneket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek az ösztrogénhez hasonlóan működhetnek a szervezetben. Emiatt a komlót néha menopauzás tünetek kezelésére használják.

3. Gyulladáscsökkentő hatás

A komlóban található egyes vegyületek, különösen az alfa-savak, gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, ami potenciálisan előnyös lehet bizonyos betegségek kezelésében.

4. Antibakteriális hatás

A komlóban található egyes vegyületek antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkeznek.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []