Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Komló (Humulus lupulus)

Nyugtató hatása van, segíthet az alvászavarok, az idegesség és a szorongás enyhítésében, a benne található flavonoidoknak köszönhetően. A komlóban található xantohumol nevű vegyület erőteljes antioxidáns, ami védelmet nyújthat a szabad gyökök ellen és segíthet a szívbetegségek megelőzésében. Emellett antibakteriális tulajdonságai is vannak, melyek a bélflóra egészségét támogathatják. A nők egészségére is pozitív hatással lehet, hiszen a benne található phytoösztrogének segíthetnek a menopauza tüneteinek enyhítésében.

A komló a sörfőzéshez használt kúszó növény, amely Eurázsiában és Észak-Amerikában őshonos. A sörfőzésen kívül a komló számos hagyományos gyógyszerben is felhasználásra került, különösen nyugtatóként és alvássegítőként.

Ásványi anyagok és vitaminok

Az alfa-savak a komló keserű ízéért felelősek, és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkeznek. Az egyik legismertebb alfa-sav a humulon. Míg az alfa-savak a komló keserűségéért felelősek, a béta-savak a sör idővel megnövekedett keserűségéért és aromájáért felelősek. Az eterikus olajok a komló jellegzetes aromájáért felelősek. Olyan vegyületeket tartalmaznak, mint a myrcene, a humulene, a farnesene és az alfa-pinene. A komló antioxidáns vegyületei közé tartozik a xanthohumol, amelyről néhány kutatás azt sugallja, hogy rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkezik.

Egészségügyi előnyök

1. Nyugtató hatás

A komlót régóta használják nyugtatóként, mivel elősegíti a pihentető alvást és csökkenti a szorongást. A komló nyugtató hatása miatt gyakran kombinálják más gyógynövényekkel, mint például a citromfűvel és a macskagyökérrel.

2. Női hormonális egyensúly

Egyes tanulmányok szerint a komló fitoösztrogéneket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek az ösztrogénhez hasonlóan működhetnek a szervezetben. Emiatt a komlót néha menopauzás tünetek kezelésére használják.

3. Gyulladáscsökkentő hatás

A komlóban található egyes vegyületek, különösen az alfa-savak, gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, ami potenciálisan előnyös lehet bizonyos betegségek kezelésében.

4. Antibakteriális hatás

A komlóban található egyes vegyületek antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Relax-D – természetes  feszültségoldó

A Relax-D-be a klasszikus macskagyökér, citromfű és komló mellé segítségül hívtuk észak és kelet nyugtatóit, a rózsagyökeret, az álombogyót (ashwagandha) és a gynostemmát. Bármilyen stresszes is volt a napod, a Relax-D-vel mosolyogva hajtod álomra a fejed és reggel pihenten, tiszta fejjel ébredsz.

N

Feszültségoldó

N

Ha ingerlékeny vagy

N

Alvászavar esetén

N

Stresszes és depressziós tünetek enyhítésére

3 890 Ft

584 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]