Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Kolin

A kolin egy esszenciális tápanyag, amely számos fontos szerepet tölt be a szervezetben. A kolin létfontosságú szerepet játszik a májzsír anyagcseréjében. A szervezetben elősegíti a zsírok lebontását és megakadályozza a májban lerakódó zsír felhalmozódását, ami segít megelőzni a zsírmáj kialakulását. Ezen kívül a kolin hozzájárul a májsejtek regenerálódásához és helyreállításához, segítve a máj egészségének fenntartását. Továbbá szerepet játszik az agy és az idegrendszer működésében is. Serkenti az acetilkolin neurotranszmitter termelését, amely fontos a memória, a tanulás és az idegsejtek közötti kommunikáció szempontjából. Ezen kívül a kolin részt vesz a sejtek membránjainak struktúrájának fenntartásában és a sejtek védelmében is.

A kolin egy esszenciális tápanyag, amit a test nem állít elő elegendő mennyiségben, így táplálékból vagy kiegészítőkből kell bevinnünk. Fontos szerepet játszik a sejtmembránok felépítésében, az idegrendszeri működésben és az anyagcserében.

Ásványi anyagok és vitaminok

A foszfatidilkolin a kolin fő formája a sejtmembránokban. Az acetilkolin egy neurotranszmitter, amelyben a kolin alapvető összetevőként működik, és kulcsszerepet játszik az izomműködésben, az emlékezetben és más alapvető testi folyamatokban.

Egészségügyi előnyök

1. Memória és agyműködés

A kolin kulcsfontosságú építőköve az agysejtek membránjainak. Ez segíti az agysejtek megfelelő struktúrájának kialakítását és fejlődését. Az agyi fejlődés korai szakaszában a megfelelő kolinbevitel létfontosságú lehet a megfelelő neurális cső kialakulásához és a megfelelő agyi kapcsolatok kialakításához.
A kolin hozzájárul az acetilkolin nevű neurotranszmitter előállításához az agyban. Az acetilkolin kulcsszerepet játszik a tanulási folyamatokban és a memóriában. A megfelelő kolinbevitel segíthet javítani a figyelem, a koncentráció és a kognitív teljesítmény szintjét.

2. Máj egészsége

A kolin antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek megvédeni a májsejteket a káros szabad gyökök ellen. Ezáltal támogatja a máj egészséges működését és csökkenti a gyulladás kockázatát. Emellett a kolin részt vesz a májregeneráció folyamatában, segítve a sérült májsejtek helyreállítását és az egészséges szövetek újraképződését. A kolin fontos szerepet játszik a májméregtelenítő folyamatokban. A máj egyik fő feladata a szervezet méreganyagoktól és káros anyagoktól történő tisztítása. A kolin segíthet fokozni a máj enzimaktivitását és támogatja a méregtelenítő folyamatok hatékonyságát, ezáltal javítva a máj működését.

3. Prenatális fejlődés

A terhes nők megfelelő kolinbevitelének támogatása segíthet az anya memóriafunkcióinak fenntartásában és a magzat agyi fejlődésében. A kolin részt vesz a placenta optimális működésében, és hozzájárulhat a megfelelő tápanyagellátáshoz a magzat számára. A kutatások szerint a terhesség alatti kolinhiány kapcsolatba hozható a magzati idegrendszeri rendellenességekkel és kognitív problémákkal.

4. Anyagcsere

A kolin részt vesz az anyagcsere folyamatokban, különösen a homocisztein szintjének szabályozásában, ami egy magas szív- és érrendszeri betegségekkel összefüggő faktor. Fontos szerepet játszik a zsírok anyagcseréjében. Segít a zsírok emulgeálásában és az emésztésben, ezáltal hozzájárulva a zsírok hatékonyabb lebontásához és felszívódásához. Ezenkívül a kolin segíti a zsírok szállítását és metabolizmusát a májban, ami elősegítheti a máj egészségét és a zsíros máj kialakulásának csökkentését.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Máriatövis Komplex  – a máj vitalitásának forrása

A Máriatövis komplex étrend-kiegészítő hatékonyan védi és támogatja a máj egészségét. A Máriatövis és más természetes összetevők kombinációja erősíti a májvédelmet és segít fenntartani a szerv optimális működését. Támogatja a máj regenerálódását, csökkenti a májgyulladást és a zsírmáj kialakulását. Válassza a Máriatövis komplexet a természetes májvédelemért!

N

Rossz közérzet ellen

N

Májsejtek regenerálódása

N

Fáradékonyság ellen

N

Méregtelenítő hatás

5 490 Ft

824 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]