Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Kisvirágú füzike

Kisvirágú füzike (Epilobium parviflorum)

A növény hatóanyagai (drogja) a leveles szárban és a virágos hajtásban találhatóak, tehát gyógyászati céllal ezt érdemes gyűjteni. Hatóanyagai: flavonoidok, fitoszterolok, béta-szitoszterol, szitoszterol-palmitát, cseranyagok, triterpénsavak. A növény flavonoid és fitoszterol hatóanyagainak köszönhetően nagyon jó gyulladáscsökentő tulajdonságokkal rendelkezik. A fitoszterolok olyan növényi származású szterolok, melyek alapjául szolgálnak az emberi szervezetben nélkülözhetetlen szteroidok képződéséhez. A növényben található flavonoidok szintén gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásúak, cseranyagai pedig összehúzó hatásuknál fogva, jótékonyan hatnak a különböző fertőzések és duzzanattal járó gyulladások ellen.

A kisvirágú füzike egy növény, amelyet hagyományosan gyógynövényként használtak Európában, különösen a prosztata egészségének támogatására. Számos országban a kisvirágú füzike teaként vagy kivonatként használatos.

Ásványi anyagok és vitaminok

A füzike tartalmaz alkaloidokat, különösképpen a protofumarint és a fumarint.

Egészségügyi előnyök

1. Prosztata egészsége

A kisvirágú füzike talán legismertebb felhasználási területe a prosztata jóindulatú megnagyobbodásának (BPH) kezelésében és tüneteinek enyhítésében rejlik. Bár az elérhető tudományos kutatások száma korlátozott, sok férfi azt állítja, hogy a növény segített csökkenteni a BPH tüneteit.

2. Gyulladáscsökkentő hatás

Egyes tanulmányok szerint a kisvirágú füzike kivonatainak gyulladásgátló tulajdonságai vannak, amelyek előnyösnek tekinthetők olyan állapotok esetén, mint az ízületi gyulladás vagy egyéb gyulladásos betegségek.

3. Antioxidáns tulajdonságok

Az antioxidánsok olyan molekulák, amelyek képesek semlegesíteni a szabad gyököket, melyek a sejtkárosodást és a gyulladást okozhatják a szervezetben. Ezzel a tulajdonsággal a kisvirágú füzike hozzájárulhat a krónikus betegségek, mint például a szívbetegség, a cukorbetegség vagy a rák megelőzéséhez.

4. Húgyúti egészség

Továbbá, a kisvirágú füzike híres a húgyúti egészségre gyakorolt jótékony hatásairól. Ez annak köszönhető, hogy a növényben található vegyületek képesek csökkenteni a gyulladást és segíteni a húgyúti rendszer egészséges működését.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []