Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Jiaogulan (Gynostemma pentathyllum)

A Gynostemma vagy másnéven Jiaogulan egy keleti kúszónövény, amelyet a kínai népi gyógyászatban használnak. Az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy adaptogén, vagyis segít a szervezetnek ott és abban, ahol és amire szüksége van, ezzel egyensúlyba hozza a szervezet működését. Például, ha sportolók fogyasztják, akkor fokozza az energiaszintet és a reflexeket, valamint csökkenti az izgalmat. Ha álmatlanságban szenvedők veszik be, segít a pihentető alvásban. Tehát képes aktívvá tenni vagy megnyugtatni a szervezetet attól függően, mire van épp szükség.

A Gynostemma, amelyet gyakran “Jiaogulan”-ként is ismernek és néha “az örök élet gyógynövényeként” hivatkoznak rá, egy Ázsiából származó kúszónövény. Ez a növény híres adaptogén tulajdonságairól, amelyek segítenek az emberi szervezetnek az adaptációban és a stresszre adott válaszában.

Ásványi anyagok és vitaminok

A Gynostemma különösen gazdag gypenosidokban, amelyek saponin típusú vegyületek és hozzájárulnak számos egészségügyi előnyhöz.

Egészségügyi előnyök

1. Adaptogén tulajdonságok

A Gynostemma segíthet a szervezetnek az alkalmazkodásban és a különböző stresszhelyzetekre adott válaszában, így segítve az egyensúly fenntartását.

2. Immunrendszer támogatása

A Gynostemma serkentheti az immunrendszert, így segíthet a betegségek megelőzésében.

3. Szív- és érrendszer támogatása

Néhány tanulmány szerint a növény segíthet csökkenteni a koleszterinszintet, a vérnyomást és támogatja a keringési rendszert. Mivel növeli a szívizom összehúzódó-képességét, ezáltal a szívműködés hatékonyságát is. Vagyis szívünk azonos mennyiségű vért kevesebb erőfeszítéssel lesz képes továbbítani.

4. Energiaszint növelése

A Gynostemma fokozhatja az energiaszintet és csökkentheti a fáradtságot. Fokozza az állóképességet és csökkenti a regenerációhoz szükséges időt, így ez egy tökéletes választás ha sportteljesítményünket akarjuk javítani.

5. Antioxidáns tulajdonságok

A benne lévő vegyületek antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek védelmet nyújtanak a szabad gyökök káros hatásai ellen. Növeli a SOD nevű antioxidáns mértékét a szervezetben, ami a legfontosabb antioxidánsnak számít, mivel ez felel az élettartam hosszáért.

6. Cukorbetegség

Egyes tanulmányok szerint a Gynostemma segíthet szabályozni a vércukorszintet és javíthatja az inzulinérzékenységet.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []