Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Gymnema sylvestre

Gymnema sylvestre

A Gymnema sylvestre egy trópusi növény, amelyet hosszú ideje használnak az ayurvédikus orvoslásban. Kiemelkedő hatása, hogy képes csökkenteni a vércukorszintet, ezért gyakran használják cukorbetegek kezelésére. A növény az édes ízérzékelést blokkolja, segítve a cukorfogyasztás csökkentését. A Gymnema sylvestre szintén kedvező hatású a fogyókúrában, mivel serkenti az inzulintermelést és elősegíti a szénhidrátok jobb lebontását. Emellett van olyan kutatás is, amely szerint a Gymnema sylvestre hatékony lehet a koleszterinszint csökkentésében. Tehát a Gymnema sylvestre potenciálisan segíthet a cukorbetegség, az elhízás és a magas koleszterinszint kezelésében.

A Gymnema sylvestre egy trópusi gyógynövény, amely India, Afrika és Ausztrália területein nő. Tradicionálisan a cukorbetegség és a különböző anyagcsere-betegségek kezelésére használták. A növény hindu neve “gurmar”, ami “cukorpusztító”-t jelent, utalva arra a képességére, hogy csökkentse a cukoréhséget és gátolja a cukor felszívódását.

Ásványi anyagok és vitaminok

A Gymnema sylvestre legfontosabb bioaktív komponensei a gymnemikus savak, amelyek felelősek számos gyógyászati tulajdonságáért.

Egészségügyi előnyök

1. Cukorbetegség

A Gymnema sylvestre segít csökkenteni a vércukorszintet azáltal, hogy növeli az inzulin termelést, javítja a sejtek cukorfelvételét és megakadályozza a cukor felszívódását a bélben. Emiatt a növényt gyakran használják cukorbetegek kezelésében vagy támogatásában.

2. Étvágycsökkentés

Ezen gyógynövény hatóanyagai csökkenthetik az édességek iránti vágyat, ami segíthet az egészségesebb étrend kialakításában és az elhízás elleni küzdelemben.

3. Koleszterinszint csökkentése

Néhány tanulmány szerint a Gymnema sylvestre csökkentheti a rossz koleszterin szintjét, így hozzájárulva a szív- és érrendszeri egészség javításához.

4. Antioxidáns tulajdonságok

A benne lévő vegyületek antioxidáns hatásúak, ami védelmet nyújt a sejteknek a szabad gyökök káros hatásaival szemben.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []