Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Gymnema sylvestre

Gymnema sylvestre

A Gymnema sylvestre egy trópusi növény, amelyet hosszú ideje használnak az ayurvédikus orvoslásban. Kiemelkedő hatása, hogy képes csökkenteni a vércukorszintet, ezért gyakran használják cukorbetegek kezelésére. A növény az édes ízérzékelést blokkolja, segítve a cukorfogyasztás csökkentését. A Gymnema sylvestre szintén kedvező hatású a fogyókúrában, mivel serkenti az inzulintermelést és elősegíti a szénhidrátok jobb lebontását. Emellett van olyan kutatás is, amely szerint a Gymnema sylvestre hatékony lehet a koleszterinszint csökkentésében. Tehát a Gymnema sylvestre potenciálisan segíthet a cukorbetegség, az elhízás és a magas koleszterinszint kezelésében.

A Gymnema sylvestre egy trópusi gyógynövény, amely India, Afrika és Ausztrália területein nő. Tradicionálisan a cukorbetegség és a különböző anyagcsere-betegségek kezelésére használták. A növény hindu neve “gurmar”, ami “cukorpusztító”-t jelent, utalva arra a képességére, hogy csökkentse a cukoréhséget és gátolja a cukor felszívódását.

Ásványi anyagok és vitaminok

A Gymnema sylvestre legfontosabb bioaktív komponensei a gymnemikus savak, amelyek felelősek számos gyógyászati tulajdonságáért.

Egészségügyi előnyök

1. Cukorbetegség

A Gymnema sylvestre segít csökkenteni a vércukorszintet azáltal, hogy növeli az inzulin termelést, javítja a sejtek cukorfelvételét és megakadályozza a cukor felszívódását a bélben. Emiatt a növényt gyakran használják cukorbetegek kezelésében vagy támogatásában.

2. Étvágycsökkentés

Ezen gyógynövény hatóanyagai csökkenthetik az édességek iránti vágyat, ami segíthet az egészségesebb étrend kialakításában és az elhízás elleni küzdelemben.

3. Koleszterinszint csökkentése

Néhány tanulmány szerint a Gymnema sylvestre csökkentheti a rossz koleszterin szintjét, így hozzájárulva a szív- és érrendszeri egészség javításához.

4. Antioxidáns tulajdonságok

A benne lévő vegyületek antioxidáns hatásúak, ami védelmet nyújt a sejteknek a szabad gyökök káros hatásaival szemben.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Selyemmirtusz komplex – természetes segítség a vércukorszint csökkentésében

A Selyemmirtusz komplex kifejezetten a természet olyan gyógynövényeit tartalmazza, mint a selyemmirtusz, gymnema sylvestre, gyapjas tintagomba és inulin amik segítségünkre lehetnek a vércukorszint szabályozásában! Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, így segíthet az egészséges vércukorszint fenntartásában. Bízz a természet erejében és vedd kezedbe egészséged irányítását a Selyemmirtusz komplex segítségével!

N

Vércukorszint csökkentése

N

Antioxidáns

N

Sebek gyorsabb gyógyulása

N

Gyulladáscsökkentő hatás

7 790 Ft

1169 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]