Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Gyapjas Tintagomba

Gyapjas Tintagomba (Coprinus comatus)

A gyapjas tintagomba (Coprinus comatus) hosszú ideje van jelen a hagyományos orvoslásban, különösen Ázsiában. Gazdag poliszacharidokban és antioxidánsokban, melyek elősegítik a szervezet védelmét a káros szabad gyökök ellen. Kutatások szerint a gomba kivonatai támogatják a vércukorszint szabályozását, ami előnyös lehet cukorbetegek számára. Ezenkívül a gyapjas tintagomba antimikrobiális és daganatellenes tulajdonságokat is mutatott egyes tanulmányokban. Összességében a gyapjas tintagomba számos potenciális egészségügyi előnnyel rendelkezik, bár további kutatásokra van szükség a teljes hatásmechanizmus megértéséhez.

A Gyapjas Tintagomba (Coprinus comatus), más néven tintagomba, egy különleges kinézetű, ehető gomba. Gyors növekedése és jellegzetes megjelenése miatt könnyen felismerhető. A fiatal gombafejek fehérek és henger alakúak, de az érés során a kalap alja elkezd lefolyni egy fekete, tintaszerű folyadék formájában, amitől a gomba a nevét kapta.

Ásványi anyagok és vitaminok

A gyapjas tintagomba számos poliszacharidot tartalmaz, amelyek immunstimuláns tulajdonságokkal rendelkeznek. A gomba antioxidáns vegyületeket is tartalmaz, amelyek segíthetnek a szabad gyökök elleni védekezésben és támogathatják az egészséges sejtműködést. Mint sok más gomba, a gyapjas tintagomba is tartalmaz egy sor fontos ásványi anyagot, köztük káliumot, foszfort és cinket.

Egészségügyi előnyök

1. Anyagcsere támogatása

A gyapjas tintagomba lektin aktivitása a legmagasabb a gyógygombák közül. A lektinek komplex fehérjék, amik pozitívan hatnak az anyagcsere folyamatokra, mint pl a sejtosztódás és az immunrendszer. Ennek okán a gyapjas tintagomba segíthet a fogyásban is.

2. Antioxidáns tulajdonságok

Az antioxidánsok hozzájárulnak a sejtek szabad gyököktől való védelméhez, ami csökkentheti a krónikus betegségek, mint a szívbetegség vagy a rák kialakulásának kockázatát.

3. Rákellenes tulajdonságok

A gyapjas tintagomba olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek blokkolják a nemi hormonok receptorait a tumorsejteken. Így a hormonfüggő daganatok esetében (emlőrák, prosztatarák) képes meggátolni a tumorsejtek növekedését. Állatkísérletek során 90-100%-os tumornövekedést gátló hatást figyeltek meg. 

4. Vércukorszint csökkentő hatás

Vizsgálatok által bizonyított, hogy a gyapjas tintagomba beadását követően 90 percen belül 41%-kal csökkent a vérben lévő glükóz mennyisége. További 6 óra elteltével pedig még 20%-kal tovább csökkent. A gyapjas tintagomba tehát vércukorszint csökkentő hatással bír. Ezt úgy teszi, hogy fokozza a sejtek inzulin érzékenységét, ami elősegíti, hogy a glükóz bejusson a sejtekbe.

5. Gombaellenes hatás

A gombás fertőzések, mint pl a Candida gomba ellen is pozitív eredményeket mutat a gyapjas tintagomba. Ezek a fajta fertőzések, azért nagyon károsak, mert megzavarhatják a belek egészséges működését és a szervezet természetes védekező mechanizmusát is negatívan befolyásolhatják.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Selyemmirtusz komplex – természetes segítség a vércukorszint csökkentésében

A Selyemmirtusz komplex kifejezetten a természet olyan gyógynövényeit tartalmazza, mint a selyemmirtusz, gymnema sylvestre, gyapjas tintagomba és inulin amik segítségünkre lehetnek a vércukorszint szabályozásában! Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, így segíthet az egészséges vércukorszint fenntartásában. Bízz a természet erejében és vedd kezedbe egészséged irányítását a Selyemmirtusz komplex segítségével!

N

Vércukorszint csökkentése

N

Antioxidáns

N

Sebek gyorsabb gyógyulása

N

Gyulladáscsökkentő hatás

7 790 Ft

1169 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]