Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Gránátalma

Gránátalma (Punica granatum)

A gránátalma emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatásai felbecsülhetetlenek. Több, mint 100 biológailag aktív hatóanyagot tartalmaz. Dr. Michael Aviram, a haifai egyetem professzora egyes gyógynövények és gyümölcsök szív-, és érrendszerre gyakorolt hatását kutatta. Ő az, aki először bizonyította a vörösbor koleszterin-csökkentő hatását. A gránátalma vizsgálata során azonban még erősebb hatásról számolt be, ami a szív-, és érrendszert illeti. Háromszor több antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor, a zöld tea vagy az áfonya. Az egyik leggazdagabb forrása az ellegsavnak. A legnagyobb antioxidáns hatással rendelkező összetevője punicalagin, amelyet kizárólag a gránátalma tartalmaz. Ez adja a gránátalma anioxidáns hatásának több, mint a felét. Egy hormonszerű, ösztrogénhez hasonló anyagot is tartalmaz, aminek segítségével a változókori nehézségeket könnyebben átvészelhetjük. És itt még mindig nincs vége a gránátalma áldásos hatásainak!

A gránátalma egy különösen ízletes gyümölcs, amely számos kultúrában régóta népszerű. A gránátalma különféle részeit, beleértve a levét, magjait és kérgét, évszázadok óta használják a hagyományos orvoslásban különféle előnyei miatt.

Ásványi anyagok és vitaminok

A gránátalma gazdag C-vitaminban, K-vitaminban, B-vitaminokban, valamint ásványi anyagokban, mint a kálium, magnézium és foszfor. Emellett polifenolokban is gazdag, amelyeknek antioxidáns tulajdonságaik vannak.

Egészségügyi előnyök

1. Erős antioxidáns hatás

A gránátalma polifenolokat, különösen ellagitannint és antociánt tartalmaz, amelyek erős antioxidáns hatásúak, és segíthetnek védelmet nyújtani a sejteket károsító szabad gyökök ellen.

2. Szív- és érrendszer támogatása

Csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Ennek oka, hogy a gránátalma csökkentheti a sejtek oxidációját és a szabad gyökök kialakulását. Rendszeres fogyasztása 20%-kal csökkenti az LDL vagyis káros koleszterin szintjét, illetve megnöveli a HDL vagyis hasznos koleszterin szintjét a vérben. Valamint javítja a véráramlást és segít megakadályozni az artériák megvastagodását.

3. Gyulladáscsökkentő hatás

Gyulladáscsökkentő hatását a punikalaginoknak köszönheti. Vizsgálatok során igazolták, hogy a gránátalma segíthet csökkenteni a gyulladást az emésztőrendszerben, illetve a mell- és vastagbélrákos sejtekben.

4. Artritisz kezelése

Mivel a gránátalma, olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő hatással bírnak, így az ízleti gyulladás kezelésében is segíthet. Vizsgálatok során azt figyelték meg, hogy a gránátalma segíthet gátolni azokat az enzimeket, amelyek az ízületeket korásítják.

5. Sportteljesítmény növelése

A gránátalma nitrátokat tartalmaz, amelyek segíthetnek javítani az edzés hatékonyságát és növelhetik az állóképességet.

6. Daganatellenes hatás

A gránátalma kivonatok bizonyos daganatellenes tulajdonságokkal is rendelkezhetnek, de ezen állítások további vizsgálatokra várnak.

7. Antibakteriális és antivirális hatás

A gránátalma kivonat antibakteriális és antivirális tulajdonságokkal is rendelkezhet.

8. Memória javítása

Bizonyos kutatások szerint a gránátalma fogyasztása javíthatja a memóriát és csökkentheti az Alzheimer-kór kockázatát.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Gránátalma + Jiaogulan – szíved gyógynövényei!

A gránátalma és a jiaogulan levél emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatásai felbecsülhetetlenek.

A gránátalma, több mint 100 biológiailag aktív hatóanyagot tartalmaz. A gránátalma talán a legerősebb természetes antioxidáns.

A Jiaogulan egy nagyon erős adaptogén, ami azt jelenti, hogy ott segít a szervezetnek, ahol annak arra szüksége van, így egyensúlyba hozza a szervezet működését.

N

Szív és érrendszeri panaszok

N

Érszűkület

N

Magas vérnyomás

N

3X-szor több antioxidáns

4 590 Ft

689 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]