Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A ginkgo biloba, ami az egyik legősibb fafaj a Földön, számos egészségügyi előnnyel rendelkezik és gyakori összetevője az étrend-kiegészítőknek. A leveleiből készült kivonatokat használják a kognitív funkciók és a keringés javítására. A ginkgo biloba inkább bioaktív vegyületeiről ismert, mint például flavonoidok és terpenoidok (például ginkgolidok és bilobalidok), amelyek antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek és segíthetik a vérkeringés javítását, a gyulladás csökkentését, és hozzájárulhatnak a kognitív funkciók támogatásához.

Ásványi anyagok és vitaminok

A ginkgo biloba inkább bioaktív vegyületeiről ismert, mint például flavonoidok és terpenoidok (például ginkgolidok és bilobalidok), amelyek antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek és segíthetik a vérkeringés javítását, a gyulladás csökkentését, és hozzájárulhatnak a kognitív funkciók támogatásához. Az ilyen összetevők miatt a ginkgo biloba kivonatokat gyakran használják memóriajavító és nootropikus kiegészítőként.

Egészségügyi előnyök

1. Kognitív funkciók és agyi egészség

A Ginkgo biloba legismertebb előnye a kognitív funkciók, különösen az idősebb felnőttek körében történő támogatása. A növény javíthatja az agyi vérkeringést, ami segíthet növelni a mentális éberséget és javítani a memóriát. Ezenkívül, a Ginkgo biloba antioxidáns tulajdonságai segíthetnek csökkenteni az agyi sejtek oxidatív károsodását, ami lassíthatja a kognitív hanyatlást és segíthet a demencia, beleértve az Alzheimer-kór korai szakaszának kezelésében.

2. Szorongás és depresszió

Bizonyos tanulmányok azt mutatják, hogy a Ginkgo biloba enyhítheti a szorongásos tüneteket és javíthatja a hangulatot. Ez részben az agyban lévő szerotonin és dopamin, két fontos “jóllét” neurotranszmitter szintjének potenciális szabályozása miatt lehet.

3. Szem egészségének támogatása

A Ginkgo biloba antioxidáns tulajdonságai miatt előnyös a szem egészségének támogatásában is. Segíthet lassítani olyan állapotok progresszióját, mint az életkorral összefüggő makuladegeneráció és a glaukóma, amelyek a látást károsíthatják.

4. Keringési rendszer támogatása

A Ginkgo biloba serkentheti a vérkeringést, ami nem csak az agyi funkciókra van pozitív hatással, hanem javíthatja a perifériás vérellátást is. Ez segíthet azoknak, akik hideg végtagokkal vagy perifériás artériás betegséggel küzdenek. Ezen felül a növény hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségének fenntartásához is.

5. Antioxidáns tulajdonságok

A Ginkgo biloba erős antioxidáns vegyületeket, például flavonoidokat és terpenoidokat tartalmaz, amelyek segíthetnek a sejtek védelmében az oxidatív stresszel szemben.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Erdei Deréce

Erdei Deréce

Az erdei deréce (Epilobium angustifolium), ismertebb nevén keskenylevelű gyékény vagy orvosi füzény, egy északi féltekén elterjedt növény, amelyet hagyományosan használnak különböző gyógyászati célokra.

[]