Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Fűzfakéreg

Fűzfakéreg (Salix alba)

A fűzfakéreg már az ókorban is nagy népszerűségnek örvendett. Elsősorban teaként fogyasztották az ízületi fájdalom és gyulladásos megbetegedések kezelésére. De a láz és a megfázásos tünetek enyhítésében is fontos szerepet töltött be. De az ókorban ezen kívül még köszvény, bélhurut sőt másnaposság kezelésére is alkalmazták! Segít méregteleníteni a májat, nyugtatja a gyomrot, csökkenti az étvágyat és gyorsítja az anyagcserét is. Lazítja a méh izmait és enyhíti a menstruációs görcsöket, egyik hatóanyaga a szalicil, segít megakadályozni egy hormonszerű vegyületnek a termelődését, ami a görcsök kialakulásában vesz részt. Sőt még a vérzés mennyiségét is képes csökkenteni. Egy kis érdekesség a fűzfakéregről! Sokan nem tudják, de a fűzfakéreg az aszpirin egyik alapanyaga éppen emiatt kijelenthetjük, hogy hatása megegyezik a mai modern fájdalomcsillapítókkal.

A fűzfakéreg azon növényi részek közé tartozik, melyek számos terápiás előnyt tartogatnak. Az európai fehér fűz (Salix alba) kérgét használták az ókor óta lázcsillapításra és fájdalomcsillapításra.

Ásványi anyagok és vitaminok

A fűzfakéregben található szalicin a fő aktív vegyület, ami a testben salicilsavvá alakul át. A salicilsav a modern aszpirin (acetilszalicilsav) elődje, és hasonló módon működik, csökkentve a fájdalmat és a gyulladást.

Egészségügyi előnyök

1. Fájdalomcsillapító

Nagyon hatékony fájdalomcsillapító, elsősorban fejfájás esetén szokták alkalmazni, de hát- és nyakfájás, izomfájdalom valamint fogfájás esetén is segítséget nyújthat.  A fűzfakéreg ugyanolyan hatással bír mint az aszpirin, mivel mindkettő szalicilt tartalmaz. A fűzfakéreg ugyan lassabban hat mint az aszpirin, DE hatása tovább tart és jóval kevesebb káros mellékhatással bír. Kevesen tudják, de az aszpirin súlyos esetben gyomorvérzést is okozhat, ezzel szemben a fűzfakéreg ilyen mellékhatásokkal nem rendelkezik.

2. Gyulladáscsökkentő

A salicin természetes gyulladáscsökkentő hatása miatt a fűzfakéreg gyakran ajánlott ízületi gyulladások, láz és megfázás, bélgyulladások esetén is érdemes alkalmazni, hiszen enyhíti a kialakult gyulladást és az ezzel járó fájdalmat.

3. Lázcsökkentő

A fűzfakéreg hagyományosan lázcsökkentőként is használatos volt.

4. Enyhíti a menstruációs görcsöket

A fűzfakéreg lazítja a méh izmait és enyhíti a menstruációs görcsöket, mivel képes megakadályozni egy hormonszerű vegyület termelődését (prosztaglandin) ami gyulladást és fájdalmat okoz a menstruáció során. Sőt még a vérzés mennyiségét is képes csökkenteni.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Őszi margitvirág + fűzfakéreg – természetes segítség a migrén ellen

Migrénes fejfájás? Esetleg fogfájás? Láz vagy menstruációs görcsök?

Az őszi margitvirág és fűzfakéreg segíthet enyhíteni a migrén, a fog- és fejfájás kellemetlen tüneteit. Sőt még a ipsumlázzal is felveszi a harcot! Nem hiába hívják ezt a gyógynövényt az ókor aszpirinjének, fantasztikus fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatással bír.

Legelőnyösebb tulajdonsága pedig, hogy a szintetikus fájdalomcsillapítókkal ellentétben nem karosítja a máj egészségét!

N

Migrén ellen

N

Fogfájás ellen

N

Fejfájás ellen

N

Menstruációs görcsök ellen

4 990 Ft

749 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]