Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Fűrészpálma

Fűrészpálma (Sabal serrulata)

A fűrészpálma egy Amerikában őshonos fa. A pálmafélék között alacsony növésűnek számít, ezért hívják törpepálmának is. Tudományos kutatások igazolták, hogy a fűrészpálma kivonata enyhíti a gyulladásos tüneteket, valamint lassítja a prosztata növekedését. Aktív hatóanyagai egyenesen a prosztata adenóma sejtjeibe jutnak csökkentik azok aktivitását. Támogatja a 50 év feletti férfiak normál vizelési funkcióit. Hozzájárul az egyes és kettes fázisú jóindulatú prosztata megnagyobbodás tüneti kezeléséhez.

A fűrészpálma gyümölcsét régóta használják különféle egészségügyi célokra. Ezt a növényt főleg Észak-Amerika déli részén, különösen Floridában találjuk meg.

Ásványi anyagok és vitaminok

A fűrészpálma gyümölcsének kivonata zsírsavakat és szterolokat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a húgyúti rendszer egészségéhez és támogatják a prosztata működését.

Egészségügyi előnyök

1. Prosztata egészsége

A fűrészpálma talán a legismertebb a prosztata megnagyobbodásának (benignus prostata hiperplázia, BPH) kezelésére. Számos tanulmány igazolta, hogy csökkentheti a BPH tüneteit, mint például a gyakori vizelési inger vagy a gyenge vizeletáramlás. Egy USA-ban folytatott kutatás során arról számoltak be, hogy a 60 év körüli férfiak több, mint 50%-a szenved prosztata megnagyobbodásban.

2. Hajhullás

Néhány előzetes kutatás azt sugallja, hogy a fűrészpálma kivonata segíthet a férfiaknál az androgén alopecia (férfias típusú hajhullás) kezelésében. A mechanizmus mögött az a gyanú áll, hogy a fűrészpálma gátolja a dihidrotesztoszteron (DHT) hormon képződését, ami a hajhullás egyik oka lehet.

3. Húgyúti rendszer egészsége

A fűrészpálma egy erős vizelethajtó gyógynövény, így hozzájárulhat a húgyúti fertőzések kezeléséhez.

A fűrészpálma 2011-ben a 3. legkeresettebb gyógynövény volt világszerte.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

[]