Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Feketebors

Feketebors (piperin)

A feketebors a fűszerek között kiemelkedően gazdag egészségvédő anyagokban. A feketeborsban található piperin alkaloid bizonyítottan serkenti az emésztést, javítja a bélflóra működését és hozzájárul a tápanyagok jobb felszívódásához. Ezen felül antioxidáns hatású, amely segíthet a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében. A feketebors használatának gyulladáscsökkentő hatása is ismert, mely számos krónikus betegség kialakulásának megelőzésében játszik szerepet. Továbbá, a feketebors segít fokozni az anyagcserét és támogatja a fogyást. Emellett néhány kutatás szerint a piperin elősegítheti a fehérjék, vitaminok és más fontos tápanyagok jobb felszívódását, ezáltal javítva az általános egészségi állapotot.

A piperin a feketeborsban található egyik fő alkaloida, és nagyrészt a bors jellegzetes csípősségéért felelős. Ezen túl a piperin számos egészségügyi előnyről is ismert.

Ásványi anyagok és vitaminok

A piperint tartalmazó feketebors gazdag mangánban, vasban, K-vitaminban, B-vitaminokban és antioxidánsokban. A piperin önmagában nem egy ásványi anyag vagy vitamin, hanem egy alkaloid vegyület.

Egészségügyi előnyök

1. Biohasznosulás javítása

A piperin egyik legismertebb tulajdonsága, hogy javítja más tápanyagok, különösen a kurkumin (kurkuma fő hatóanyaga) felszívódását. Ezen tulajdonsága miatt gyakran kombinálják a kurkumin tartalmú étrend-kiegészítőkben.

2. Emésztés támogatása

A feketebors segíthet az emésztésben, serkentve a gyomorsav termelést, ami elősegíti a fehérjék megemésztését.

3. Gyulladáscsökkentő hatás

A piperinnek gyulladásgátló tulajdonságai vannak, ami segíthet az ízületi fájdalom és egyéb gyulladásos állapotok enyhítésében.

4. Antioxidáns tulajdonságok

A piperin antioxidáns hatású, amely segít védeni a sejteket a szabad gyökök káros hatásaival szemben.

5. Anyagcsere serkentése

Néhány tanulmány szerint a piperin elősegítheti az anyagcserét és támogathatja a súlycsökkenést.

6. Cukorbetegség 

 Egyes kutatások azt mutatják, hogy a piperin segíthet szabályozni a vércukorszintet és javítja az inzulinérzékenységet.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []