Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Fekete fokhagyma

Fekete fokhagyma

A fekete fokhagyma számos pozitív hatással rendelkezik a szervezetre nézve. Gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek a szabad gyökök semlegesítésében és védelmet biztosítanak a sejtkárosodás ellen. Kutatások szerint a fekete fokhagyma hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez és kezeléséhez, például a magas vérnyomás, a szívbetegségek és a koleszterinszint csökkentése érdekében. Szintén pozitív hatással van az immunrendszerre, segítve a testnek a betegségek elleni védekezésben. Javítja az emésztést és segít a gyomor-bél traktus egészségének megőrzésében. Végül, de nem utolsósorban, a fekete fokhagyma hozzájárulhat az öregedési folyamatok lassításához, elősegítve az egészséges és hosszú életet.

A fekete fokhagyma fermentált fokhagyma, amelyet magas hőmérsékleten és magas páratartalom mellett állítanak elő több hét érlelés után. Ennek az eljárásnak köszönhetően a fekete fokhagyma lágy, édes, komplex ízűvé válik és sötét színűvé. Több kelet-ázsiai kultúrában hagyományosan használják mind ételként, mind gyógyszerként.

Ásványi anyagok és vitaminok

A fekete fokhagyma tartalmazza a nyers fokhagymában megtalálható tápanyagokat, bár egyes mennyiségek módosulhatnak a fermentációs folyamat során. Ezek közé tartoznak az ásványi anyagok, mint például a szelén, az alumínium, az olajok és az aminosavak. Ezenkívül tartalmazza a B-vitaminokat és a C-vitamint is.

Egészségügyi előnyök

1. Antioxidáns tulajdonságok

A fekete fokhagyma erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek a szabad gyökök elleni védelemben.

2. Koleszterinszint csökkentése

Néhány tanulmány szerint a fekete fokhagyma segíthet a koleszterinszint csökkentésében.

3. Gyulladáscsökkentő hatás

A fekete fokhagyma tartalmaz olyan vegyületeket, amelyek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. Képes csökkenteni a gyulladást és a sejtkárosodást előidéző sejtek elszaporodását. Ennek oka, hogy csökkenteni tudja a sejtekhez csatlakozó fehérvérsejtek számát.

4. Immunrendszer támogatása

A a fekete fokhagyma egy kiváló immunerősítő, ennek oka, hogy vírus- és gombaellenes illetve antibakteriális tulajdonságokkal bír. A fekete fokhagyma növeli a szervezet fehérvérsejtjeinek aktivitását, ami segítheti a nem oda tartozó sejttestek immuncélzását. A fekete fokhagyma továbbá parazitaellenes és féregűző hatással is bír, így a herpesz vírus kezelésére is kiváló.

5. Szív- és érrendszer támogatása

A fekete fokhagyma szív- és érrendszerre gyakorolt hatása igen szerteágazó: normalizálja a szapora szívműködést, javítja a szívizom vérellátását, mivel képes oldani a koszorúerek görcseit. Megakadályozza a vérrögképződést, mivel tágítja az ereket. Különleges az értágító hatása, mivel nem csak a koszorúereket, de a perifériás ereket is képes tágítani. Így nem csak a szívre van jó hatással, de még a fejfájást is csökkenteni tudja. Értágító hatása miatt továbbá képes csökkenteni a vérnyomást is. Sőt nem csak a vérnyomást, de a vér káros koleszterin-szintjét és vérzsírszintjét is csökkenti. 

6. Rákellenes tulajdonságok

A fekete fokhagymában található bizonyos vegyületeknek rákellenes tulajdonságai lehetnek, bár további kutatásokra van szükség ezen állítások megerősítéséhez.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Galagonya + Fekete fokhagyma – Szíved meghálálja!

A galagonya és a fokhagyma két, hagyományosan bevált gyógynövény, ha szívügyekről van szó.
De mi az a fekete fokhagyma? Egy erjesztési, fermentálási folyamattal képesek vagyunk megsokszorozni a fokhagyma erejét!
10x nagyobb az antioxidáns tartalma, 7x magasabb a kalcium tartalma és még a fokhagyma természetes antibiotikum voltát is felerősíti! A fekete fokhagyma a galagonyával szinergiában fejti ki hatását. Termékünket még az inulinnal, egy prebiotikummal is erősítettük.

N

Vérnyomáscsökkentő

N

Antioxidáns

N

Értisztító

N

LDL koleszterinszint csökkentő

4 990 Ft

749 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]