Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Dél-afrikai muskátli

Dél-afrikai muskátli (Pelargonium sidoides)

Már az afrikai bennszülöttek is alkalmazták köhögés csillapítására. Immunstimuláns és antibakteriális hatással bír. Csökkenti a váladék pangását az orrban, ezzel megelőzve a felülfertőződést. Hörghurut, arcüreg– és mandulagyulladás kezelésére használják. Jelentős mértékben csökkenti a köhögés és torokfájás tüneteit. Enyhíti az akut légúti betegségek tüneteit, támogatja az immunrendszert ezzel elősegítve a gyors gyógyulást.

A Dél-afrikai muskátli, vagy más néven umckaloabo, a dél-afrikai régiónkban honos, és a helyi gyógyászatban régóta használták.

Ásványi anyagok és vitaminok

Az adatok a Dél-afrikai muskátlival kapcsolatban nem annyira kiterjedtek, mint néhány más, széles körben használt gyógynövényekkel kapcsolatban. Ennek ellenére a Dél-afrikai muskátli elsősorban fitokémiai összetevőiről ismert.

Egészségügyi előnyök

1. Felső légúti fertőzések kezelése

A Dél-afrikai muskátlit gyakran használják a felső légúti fertőzések, mint az akut bronchitisz kezelésére. Az ehhez kapcsolódó kutatások azt sugallják, hogy segíthet csökkenteni a betegség időtartamát és a tünetek súlyosságát. Valamint elősegíti az orrnyálkahártyában található csillósejtek működését, ezzel csökkentve a váladék pangását az orrban. Ez azért fontos, mert így csökken a felülfertőződés esélye is. A bronchitisz mellett hozzájárul a torokfájás, nehézlégzés és köhögés tüneteinek enyhítéséhez. Emiatt hörghurut, mandula- és arcüreggyulladás esetén is szokták használni. Hatását a köptetőkéhez lehet hasonlítani, mivel ugyanazt az eredményt éri el.

2. Antivirális és antibakteriális tulajdonságok

A növény kivonatainak antivirális és antibakteriális tulajdonságai vannak, amelyek segíthetnek az immunrendszer támogatásában és a különféle fertőzések elleni védekezésben.

3. Gyulladáscsökkentő

A Dél-afrikai muskátlival kapcsolatos vizsgálatok azt mutatják, hogy a növény gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.

4. Immunstimuláns hatás

Olyan módon támogatja immunrendszerünket, hogy csökkenti a vírusok és baktériumok tapadásának esélyét.

 

A dél-afrikai muskátlit már a bennszülöttek is használták a köhögés enyhítésére. Annyira hatékony természetes köhögéscsillapító, hogy a tuberkolózis gyógyítására is megpróbálták alkalmazását.
A 19-ik században Charles Henry Stevens ismertette meg Európával ezt a csodanövényt. 1897-ben Dél-Afrikába utazott, hogy az ottani friss levegővel kezelje egyre csak súlyosbodó TBC-jét. Viszont nem csak a hegyi levegő segített felépülni betegségéből. Egy helyi zulu gyógyító főzetet készített neki minden nap, egy helyi gyógynövényből. Ez a főzet néhány hónap alatt segített enyhíteni súlyos tüdőproblémáit, olyannyira, hogy nem sokkal később hazatérhetett Angliába. Ahova magával vitte a dél-afrikai muskátlit és a tuberkolózis ellenszereként terjesztette el országszerte.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Immuno-D az immunvédelem szupersztárja

Folytonos orrfújás? Torokfájás? Rettegsz az influenza szezontól?

A gyenge immunrendszer egész életvitelünket befolyásolhatja. Ilyenkor könnyebben elkapunk különböző betegségeket, egy egyszerű megfázástól kezdve az influenzán át egészen a vírusokig.

Ne hagyd, hogy a megfázás és a betegségek irányítsák életed!

Erősítsd immunrendszered természetes hatóanyagok segítségével.

Az Immuno-D 6 olyan gyógynövény verhetetlen kombinációja, amik elősegítik immunrendszer megerősítését!

A mediterrán bodorrózsa, a fekete bodza, a dél-afrikai muskátli, a baktövis, az echinacea és az olajfa levél segíthetnek megelőzni az influenzás tünetek kialakulását. Valamint gyorsítják a gyógyulás időtartamát és enyhítik a tüneteket.

Immunvédelemre fel!

Élvezd az év minden hónapját megfázás nélkül!

N

Antioxidáns

N

Gyulladáscsökkentő

N

Immunerősítő

N

Vérnyomáscsökkentő

4 290 Ft

644 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]