Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

D-mannóz

A D-mannóz egy nagyon érdekes és értékes anyag. Tőzegáfonyából, nyírfakéregből, vagy egyéb zöldségből, gyümölcsből nyerik ki és kifejezetten húgyúti fertőzés ellen használják. A fertőzést okozó E. coli baktériumnak kis szőrei vannak, amelyekkel rátapadnak a húgyutak falára. A D-mannóz ezeket a szőröket távolítja el, így a baktérium a vizelettel rövid úton távozik.

A D-mannóz egy egyszerű cukor, amely a glükózhoz hasonló, de az emberi szervezetben lévő anyagcsere folyamatai során más módon hasznosul. Elsősorban a húgyúti fertőzések, különösen a húgyhólyag-fertőzések kezelésében és megelőzésében alkalmazzák.

Ásványi anyagok és vitaminok

A D-mannóz természetes módon megtalálható néhány gyümölcsben, például almában, narancsban és áfonyában, de leggyakrabban étrend-kiegészítő formájában szedik.

Egészségügyi előnyök

1. Húgyúti egészség

A D-mannóz leginkább a húgyúti fertőzések kezelésében és megelőzésében ismert. Elősegíti, hogy bizonyos baktériumok, mint az E. coli, ne tudjanak megtapadni a húgyhólyag falán, ami a húgyúti fertőzések egyik fő okozója. Ha a baktériumok nem tudnak megtapadni, könnyebben kiürülnek a szervezetből vizeléskor. Sok ember számára a D-mannóz egy vonzó alternatívát kínál a húgyúti fertőzések kezelésére antibiotikumok helyett, amelyeknek lehetnek mellékhatásaik és hozzájárulhatnak az antibiotikum-rezisztencia kialakulásához.

2. Cukoranyagcsere

A D-mannóz, bár egy cukorfajta, nem ugyanúgy viselkedik a szervezetben, mint a hagyományos, asztali cukor, vagyis a szacharóz. Míg a szacharóz gyorsan emeli a vércukorszintet, a D-mannóz lassabban szívódik fel, ami azt jelenti, hogy nem okoz olyan hirtelen vércukorszint-emelkedést. Ezért a D-mannóz felhasználása a cukor helyett segíthet a vércukorszint stabilan tartásában, és potenciálisan előnyös lehet cukorbetegségben szenvedők számára.

3. Gyulladáscsökkentő hatás

Egyes kutatások szerint a D-mannóz segíthet a gyulladásos bélbetegségek kezelésében, mivel képes befolyásolni a bélben lévő mikroflórát, ami hozzájárulhat a bél egészségének javításához. A D-mannóz ezen hatása azonban még további kutatásokat igényel.

4. Immunerősítő hatás

A D-mannóz részt vesz a glikoprotein és glikolipid molekulák felépítésében, amelyek fontosak a sejtkommunikációban és az immunrendszer működésében. Ez a hatása segíthet a szervezet védekező képességének támogatásában.

5. Májvédő hatás

Néhány előzetes tanulmány szerint a D-mannóz segíthet javítani a májfunkciót bizonyos betegségek, mint például a májzsugor esetében. Ez a terület még intenzív kutatás alatt áll, és további vizsgálatokra van szükség a D-mannóz pontos hatásának megértéséhez.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Urilla – gyógynövény komplex felfázás ellen

A tőzegáfonya segít fenntartani a húgyutak egészséges állapotát azáltal, hogy csökkenti a kedvezőtlen baktériumok tapadását – ezt nagyjából mindenki tudja. De vannak a természetnek még rejtett tartalékai, amit mi most mind belepakoltunk egy kapszulába – ez az Urilla!

N

Húgyúti fertőzés ellen

N

Fertötlenítő és vízhajtó

N

Gyakori felfázás ellen

N

Gyulladáscsökkentő

4 990 Ft

749 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]