Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

D-mannóz

A D-mannóz egy nagyon érdekes és értékes anyag. Tőzegáfonyából, nyírfakéregből, vagy egyéb zöldségből, gyümölcsből nyerik ki és kifejezetten húgyúti fertőzés ellen használják. A fertőzést okozó E. coli baktériumnak kis szőrei vannak, amelyekkel rátapadnak a húgyutak falára. A D-mannóz ezeket a szőröket távolítja el, így a baktérium a vizelettel rövid úton távozik.

A D-mannóz egy egyszerű cukor, amely a glükózhoz hasonló, de az emberi szervezetben lévő anyagcsere folyamatai során más módon hasznosul. Elsősorban a húgyúti fertőzések, különösen a húgyhólyag-fertőzések kezelésében és megelőzésében alkalmazzák.

Ásványi anyagok és vitaminok

A D-mannóz természetes módon megtalálható néhány gyümölcsben, például almában, narancsban és áfonyában, de leggyakrabban étrend-kiegészítő formájában szedik.

Egészségügyi előnyök

1. Húgyúti egészség

A D-mannóz leginkább a húgyúti fertőzések kezelésében és megelőzésében ismert. Elősegíti, hogy bizonyos baktériumok, mint az E. coli, ne tudjanak megtapadni a húgyhólyag falán, ami a húgyúti fertőzések egyik fő okozója. Ha a baktériumok nem tudnak megtapadni, könnyebben kiürülnek a szervezetből vizeléskor. Sok ember számára a D-mannóz egy vonzó alternatívát kínál a húgyúti fertőzések kezelésére antibiotikumok helyett, amelyeknek lehetnek mellékhatásaik és hozzájárulhatnak az antibiotikum-rezisztencia kialakulásához.

2. Cukoranyagcsere

A D-mannóz, bár egy cukorfajta, nem ugyanúgy viselkedik a szervezetben, mint a hagyományos, asztali cukor, vagyis a szacharóz. Míg a szacharóz gyorsan emeli a vércukorszintet, a D-mannóz lassabban szívódik fel, ami azt jelenti, hogy nem okoz olyan hirtelen vércukorszint-emelkedést. Ezért a D-mannóz felhasználása a cukor helyett segíthet a vércukorszint stabilan tartásában, és potenciálisan előnyös lehet cukorbetegségben szenvedők számára.

3. Gyulladáscsökkentő hatás

Egyes kutatások szerint a D-mannóz segíthet a gyulladásos bélbetegségek kezelésében, mivel képes befolyásolni a bélben lévő mikroflórát, ami hozzájárulhat a bél egészségének javításához. A D-mannóz ezen hatása azonban még további kutatásokat igényel.

4. Immunerősítő hatás

A D-mannóz részt vesz a glikoprotein és glikolipid molekulák felépítésében, amelyek fontosak a sejtkommunikációban és az immunrendszer működésében. Ez a hatása segíthet a szervezet védekező képességének támogatásában.

5. Májvédő hatás

Néhány előzetes tanulmány szerint a D-mannóz segíthet javítani a májfunkciót bizonyos betegségek, mint például a májzsugor esetében. Ez a terület még intenzív kutatás alatt áll, és további vizsgálatokra van szükség a D-mannóz pontos hatásának megértéséhez.

Egyéb kapcsolodó termékek

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []