Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Cickafark (Achillea Millefolium)

Előszeretettel alkalmazzák a női egészségügyi problémák kezelésére, például menstruációs görcsök enyhítésére és a menstruációs ciklus szabályozására. Gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságai révén segíthet a sebgyógyulásban és támogathatja az emésztőrendszer egészségét. Ezen kívül, a cickafark enyhe nyugtató hatással is bírhat, segítve ezzel a stressz és a szorongás csökkentését.

A cickafark egy évelő gyógynövény, melyet hagyományosan számos kultúrában használtak gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, görcsoldó és emésztést elősegítő tulajdonságai miatt. Kicsi, fehér vagy rózsaszín virágai jellegzetesen ernyőszerűen helyezkednek el.

Ásványi anyagok és vitaminok

A cickafark tanninokat, flavonoidokat, szaponinokat, pinént és cineolt tartalmaz nagy mennyiségben.

Egészségügyi előnyök

1. Emésztéssegítő hatás

A cickafarkot hosszú ideje alkalmazzák emésztőrendszeri zavarok, mint például fekélyek és irritábilis bél szindróma (IBS) kezelésére, melynek jellegzetes tünetei között szerepel a gyomorfájdalom, hasmenés, puffadás és székrekedés. Ez a gyógynövény gazdag flavonoidokban és alkaloidokban, amelyek növényi vegyületekként ismertek az emésztési problémák enyhítésében. Állati kísérletek során a cickafark teában lévő flavonoid antioxidánsok hatékonynak bizonyultak az emésztési görcsök, gyulladások és más IBS-tünetek kezelésében.

2. Menstruációs panaszok enyhítése

A cickafark kiválóan alkalmazható a súlyos menstruációs vérzés csillapítására, vagy a menstruáció elindításának serkentésére. Ez a gyógynövény segíti az izmok tonizálódását és növeli a méhizom aktivitását. Különösen hasznos lehet azoknak a nőknek, akik a menstruáció kimaradásával küzdenek. A cickafark görcsoldó és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt különösen előnyös a menstruációs görcsök kezelésében.

3. Sebgyógyító hatás

Hagyományosan külsőleges sebgyógyítóként használták a kisebb vágások, horzsolások és égési sérülések kezelésére.

4. Légúti egészség támogatása

Néhányan a cickafarkat légúti problémák, például köhögés és megfázás kezelésére is használják.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Kurkumin komplex – ínyencség az ízületek egészségéért

Az indiai ayurvédikus gyógyászat tanításai szerint a kurkuma az egyik leghasznosabb és legtöbb gyógyhatással rendelkező gyógynövény. A kurkumában található aktív hatóanyag a kurkumin, aminek köszönhetően képes a kurkuma olyan szerteágazóan segíteni szervezetünk egészséges működését.

N

Kiemelés 1

N

Kiemelés 2

N

Kiemelés 3

N

Kiemelés 4

5 790 Ft

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]