Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Chlorella

A chlorella egy édesvízi algafajta, amely tartalmazza az emberi szervezet számára szükséges legfontosabb tápanyagokat. A chlorella alga rendelkezik az összes ismert növény közt a legmagasabb klorofill-tartalommal, emellett vitaminokban, ásványi anyagokban és növényi rostokban is egyaránt gazdag, továbbá valamennyi létfontosságú aminosav megtalálható benne. Antioxidáns összetevői hozzájárulnak az egészség védelméhez és a betegségek megelőzéséhez. Béta-karotin tartalma tízszerese a sárgarépáénak. Rendszeres fogyasztása segít eltávolítani a szervezetből a lerakódott nehézfémeket és más méreganyagokat. Ez a csodálatos algafajta a benne található fitokelatinoknak köszönhetően – melyek segítenek sejtjeinknek megszabadulni a nehézfémektől – rendkívüli tisztítási folyamatot végez a szervezetünkben. Segít megszabadítani testünket például az amalgámtól, ólomtól, arzéntól, higanytól, valamint a candida gombától is. Nehézfém méregtelenítő funkcióját egyedülálló módon az agyban is elvégzi. A chlorella különös módon nem kötődik a szervezetünk számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokhoz (magnézium, kalcium, cink).

A chlorella egy egycellás, édesvízi zöld alga, melynek tápanyagtartalma igen magas. Az emberek gyakran étrend-kiegészítőként fogyasztják különböző egészségügyi előnyök miatt.

Ásványi anyagok és vitaminok

Fehérjék: A chlorella körülbelül 50-60% fehérjét tartalmaz tömegében.

Vitaminok: Gazdag B-vitaminokban (különösen B12-ben), C- és E-vitaminokban.

Ásványi anyagok: Vas, magnézium, cink és kalcium.

Klorofill: Magas klorofilltartalmú, amely segíthet a méregtelenítésben.

Egészségügyi előnyök

1. Méregtelenítés

A chlorella algában található tápanyagok, mint például a vitaminok, a rostok és a klorofill, mind hozzájárulnak a méregtelenítési folyamathoz. Támogatják a máj működését, elősegítik a bélrendszer tisztítását, és segítenek a szervezetnek megküzdeni a szabad gyökökkel. Ráadásul a chlorella alga az ún. “chelation” képességével képes megkötni bizonyos toxikus anyagokat, mint például a nehézfémeket, és segíteni azok kiürítését a szervezetből.

2. Immunerősítés

A chlorella fokozza a szervezet immunválaszát és növelheti a fehérvérsejt-számot, ami hozzájárulhat a betegségek elleni védelemhez. Serkenti az antitestek termelését a szervezetben, amik segítenek leküzdeni a betolakodókat.

3. Koleszterinszint csökkentése

Tanulmányok kimutatták, hogy a Chlorella napi fogyasztása csökkentheti az LDL- vagyis a rossz koleszterinszintjét a szervezetben. Továbbá segít javítani a vér lipidszintjét.

4. Vérnyomás szabályozása

Néhány kutatás azt sugallja, hogy a chlorella elősegítheti a normál vérnyomás fenntartását.

5. Emésztés

A chlorella elősegítheti az egészséges bélflóra kialakítását és javíthatja az emésztést.

6. Oxidatív stressz csökkentése

Antioxidáns tulajdonságai miatt csökkentheti az oxidatív stresszt, amely elősegítheti az öregedési folyamatokat és különféle betegségeket. Olyan antioxidánsokban gazdag, mint a C-vitamin, a béta-karotin, klorofil és a lutein. Ezek mind hozzájárulhatnak a krónikus betegségekkel szembeni küzdelemhez.

Egyéb kapcsolodó termékek

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

[]