Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Bromelain

Az ananászban magas koncentrációban jelen lévő bromelain egy olyan enzim, amely nem csupán a fehérjék emésztését segíti, hanem ígéretes gyulladáscsökkentő hatásai is vannak A bromelin gátolja egyes prosztaglandinok kialakulását. Ezáltal megakadályozza az ezek okozta fájdalmat és gyulladást, miközben egyéb, gyulladásgátló prosztaglandinok termelését elősegíti. Oldja a nyákot, enyhíti az orrdugulást. Habár a vizsgálati eredmények nem egységesek, a bromelin enyhítheti a szénanátha következtében fellépő gyulladást és duzzanatot is.

A bromelain egy enzimkomplex, amelyet leggyakrabban az ananász szárából és gyümölcséből nyernek ki. Ezt az enzimet már régóta használják Közép- és Dél-Amerikában hagyományos gyógyszerként, és az elmúlt évtizedekben számos tudományos kutatás is bizonyította annak potenciális egészségügyi előnyeit.

Ásványi anyagok és vitaminok

A bromelain proteáz enzimeket tartalmaz, amelyek fehérjék lebontásában vesznek részt.

Egészségügyi előnyök

1. Gyulladáscsökkentő hatás

A bromelainnak gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak, amelyek hozzájárulhatnak olyan gyulladásos állapotok enyhítéséhez, mint az ízületi gyulladás.

2. Emésztés

A bromelain javíthatja az emésztést, különösen a fehérjében gazdag ételek emésztését. Ez az enzim segít fokozni az emésztést, segítve testednek, hogy könnyedén feldolgozza az ételt. 

3. Sebgyógyulás

Néhány kutatás szerint a bromelain segíthet a sebgyógyulásban, például műtétek után vagy sérülések esetén.

4. Allergia enyhítése

Néhány tanulmány szerint a bromelain gátolhatja az allergiás reakciókat kiváltó sejtek aktivitását. A bromelain hozzájárulhat a légzőrendszer egészségéhez, segítve a légúti problémák kezelését és a könnyebb lélegzést.

5. Torokfájás és arcüreggyulladás

A bromelaint bizonyos készítményekben torokfájás és arcüreggyulladás kezelésére is használják. A bromelain erősíti az immunrendszert, segítve a szervezetet a betegségekkel és fertőzésekkel szembeni küzdelemben.

Egyéb kapcsolodó termékek

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []