Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Bór

A Bór segít hasznosítani vitaminokat és ásványi anyagokat. Segít megőrizni a csontok egészségét és támogatja az agyműködést is. Hatással van az ösztrogén és tesztoszteronszint egyensúlyának kialakítására.

A bór egy ásványi anyag, amely kis mennyiségben található meg az emberi szervezetben. Fontos szerepet játszik a csontok egészségének fenntartásában, és a hormonok egyensúlyának szabályozásában. Ugyan a bór esszenciális jelentőségét a táplálkozásban még kutatják, néhány tanulmány azt mutatja, hogy előnyös lehet a csontok és az ízületek számára.

Ásványi anyagok és vitaminok

Bórforrások: Aszalt gyümölcsök (pl. mazsola, datolya, szilva), diófélék, zöldségek, hüvelyesek, gabonafélék, méz és bor.

Egészségügyi előnyök

1. Csontok egészsége

A bór segíti a kalcium, magnézium, és a D-vitamin megfelelő működését a szervezetben. A bór továbbá hozzájárul a csontsűrűség növeléséhez. Kutatások is mutatják, hogy a bór hiánya csökkentheti a csontsűrűséget és növelheti a csontritkulás kockázatát. 

2. Immunrendszer erősítése

A bór hozzájárulhat bizonyos fehérvérsejtek, az úgynevezett T-sejtek működéséhez. Ezek a sejtek kulcsfontosságúak a szervezet védelmében, mivel képesek felismerni és semlegesíteni a káros behatolókat.

3. Hormonális egyensúly

Kutatások kimutatták, hogy a bór segíthet szabályozni az ösztrogénszintet, ami kulcsfontosságú a menstruációs ciklus és a menopauza során. Emellett hozzájárulhat az ösztrogén jobb hasznosulásához a szervezetben, ami elősegítheti a csontok egészségét és csökkentheti bizonyos egészségügyi problémák kockázatát.

4. Kognitív funkciók

A bór segít az agysejtek közötti kommunikációban. Ezek az idegsejtek, vagy neuronok, folyamatosan “beszélnek” egymással, hogy információkat közvetítsenek és segítsenek minket a gondolkodásban, emlékezésben és tanulásban. A bór segíthet optimalizálni ezt az információáramlást, ami elősegíti a hatékonyabb agyműködést. De nem csak a neuronok kommunikációjában játszik szerepet. A bór hozzájárul a neurotranszmitterek, azoknak a vegyületeknek a működéséhez, amelyek segítik az agysejtek közötti információátadást. Ezen neurotranszmitterek közé tartozik például a szerotonin és a dopamin, amelyek fontosak a hangulatunk és a motivációnk szempontjából.

Egyéb kapcsolodó termékek

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []