Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Bór

A Bór segít hasznosítani vitaminokat és ásványi anyagokat. Segít megőrizni a csontok egészségét és támogatja az agyműködést is. Hatással van az ösztrogén és tesztoszteronszint egyensúlyának kialakítására.

A bór egy ásványi anyag, amely kis mennyiségben található meg az emberi szervezetben. Fontos szerepet játszik a csontok egészségének fenntartásában, és a hormonok egyensúlyának szabályozásában. Ugyan a bór esszenciális jelentőségét a táplálkozásban még kutatják, néhány tanulmány azt mutatja, hogy előnyös lehet a csontok és az ízületek számára.

Ásványi anyagok és vitaminok

Bórforrások: Aszalt gyümölcsök (pl. mazsola, datolya, szilva), diófélék, zöldségek, hüvelyesek, gabonafélék, méz és bor.

Egészségügyi előnyök

1. Csontok egészsége

A bór segíti a kalcium, magnézium, és a D-vitamin megfelelő működését a szervezetben. A bór továbbá hozzájárul a csontsűrűség növeléséhez. Kutatások is mutatják, hogy a bór hiánya csökkentheti a csontsűrűséget és növelheti a csontritkulás kockázatát. 

2. Immunrendszer erősítése

A bór hozzájárulhat bizonyos fehérvérsejtek, az úgynevezett T-sejtek működéséhez. Ezek a sejtek kulcsfontosságúak a szervezet védelmében, mivel képesek felismerni és semlegesíteni a káros behatolókat.

3. Hormonális egyensúly

Kutatások kimutatták, hogy a bór segíthet szabályozni az ösztrogénszintet, ami kulcsfontosságú a menstruációs ciklus és a menopauza során. Emellett hozzájárulhat az ösztrogén jobb hasznosulásához a szervezetben, ami elősegítheti a csontok egészségét és csökkentheti bizonyos egészségügyi problémák kockázatát.

4. Kognitív funkciók

A bór segít az agysejtek közötti kommunikációban. Ezek az idegsejtek, vagy neuronok, folyamatosan “beszélnek” egymással, hogy információkat közvetítsenek és segítsenek minket a gondolkodásban, emlékezésben és tanulásban. A bór segíthet optimalizálni ezt az információáramlást, ami elősegíti a hatékonyabb agyműködést. De nem csak a neuronok kommunikációjában játszik szerepet. A bór hozzájárul a neurotranszmitterek, azoknak a vegyületeknek a működéséhez, amelyek segítik az agysejtek közötti információátadást. Ezen neurotranszmitterek közé tartozik például a szerotonin és a dopamin, amelyek fontosak a hangulatunk és a motivációnk szempontjából.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Nyomelem Komplex – az élet apró titkai egy kapszulában

A nyomelemek az emberi szervezetben csak nyomokban vannak jelen, ennek ellenére létfontosságúak az anyagcsere folyamatok egészséges működéséhez. Nyomelemeket csupán nagyon alacsony mennyiségben kell naponta bevinni szervezetünkbe, viszont jelenlétük elengedhetetlen, hiszen életfunkcióink szabályozásában vesznek részt.

N

Anyagcsere problémák

N

Nyomelem hiány okozta gondok

N

Pajzsmirigy gondok

N

Anyagcsere szabályozó

4 990 Ft

749 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]