Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Bokrosgomba

Bokrosgomba (Grifola frondosa)

A bokrosgomba japán neve – maitake – táncoló gombát jelent, mert aki megtalálta a gombát, örömében azonnal táncra perdült, hiszen árát az ezüstéhez mérték, olyan ritka és értékes. Az Ázsiában évszázadok óta ismert gyógygombát számos egészségügyi panasz esetén használták Kínában a bokrosgomba évszázadok óta a hagyományos kínai orvoslás fontos alapanyaga, teát és különböző gyógyhatású ételeket is készítenek belőle. Magnézium-, kálium-, kalcium- és D-, valamint B2-vitamin tartalma igen jótékonyan hat a szervezetre. A bokrosgomba legfontosabb jótékony összetevői a poliszacharidok. Ezen kívül kiemelkedő mennyiségben találhatóak benne béta-glükánok, amelyek rendkívül hatékony antioxidánsok. Az immunrendszert felerősítik, megkötik a szabad gyököket. A maitake gyógyhatásai sokrétűek: adaptogén gyógygomba, ami azt jelenti, hogy kiegyenlíti a szervezetünk működési zavarait. Javítja immunrendszerünk működését. A bokrosgomba fogyasztása a gombás-, a bakteriális- és a vírusos fertőzések ellen is bevethető, teljesen természetes megoldás.

A bokrosgomba, amelyet gyakran “maitake” néven is ismernek, egy közkedvelt gomba, melyet az étkezésben és a hagyományos keleti gyógyászatban egyaránt használnak. Japánban és Kínában évszázadok óta része a népi gyógymódoknak. “Maitake” a japánban “táncoló gomba”-t jelent, ami arra utal, hogy az emberek olyan boldogok voltak, amikor megtalálták, hogy táncolni kezdtek.

Ásványi anyagok és vitaminok

A bokrosgomba több fontos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, beleértve a B-vitaminokat, az antioxidánsokat, az ásványi anyagokat (kálium, cink), valamint a rostokat.

Egészségügyi előnyök

1. Immunrendszer támogatása

A maitake gombában található béta-glükánok az immunsejtek stimulálásával segíthetnek az immunrendszer támogatásában.

2. Daganatellenes tulajdonságok

Egyes laboratóriumi tanulmányok azt mutatják, hogy a maitake gomba kivonatok daganatellenes hatásokkal rendelkeznek. A kutatások ezen a területen azonban még kezdeti stádiumban vannak.

3. Inzulinérzékenység növelése

A bokrosgomba elősegítheti a jobb inzulinérzékenységet és segíthet a vércukorszint szabályozásában. Segíthet csökkenteni az inzulinrezisztenicát és szabályozni a vércukorszintet, mivel lassítja a cukor felszívódását.

4. Koleszterinszint csökkentése

Néhány tanulmány szerint a maitake segíthet a “rossz” LDL koleszterin csökkentésében.

5. Vérnyomás szabályozása

Egyes kutatások szerint a maitake gomba pozitív hatással lehet a vérnyomásra, és segíthet annak szabályozásában.

6. Vírusellenes hatás

Segíthet a vírusos- bakteriális- vagy gombás fertőzések leküzdésében is! Sőt, a bokrosgomba egyike azoknak a ritkaságnak számító TERMÉSZETES gyógynövényeknek, amik segíthetnek a HIV vírus leküzdésében is.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []