Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Bokrosgomba

Bokrosgomba (Grifola frondosa)

A bokrosgomba japán neve – maitake – táncoló gombát jelent, mert aki megtalálta a gombát, örömében azonnal táncra perdült, hiszen árát az ezüstéhez mérték, olyan ritka és értékes. Az Ázsiában évszázadok óta ismert gyógygombát számos egészségügyi panasz esetén használták Kínában a bokrosgomba évszázadok óta a hagyományos kínai orvoslás fontos alapanyaga, teát és különböző gyógyhatású ételeket is készítenek belőle. Magnézium-, kálium-, kalcium- és D-, valamint B2-vitamin tartalma igen jótékonyan hat a szervezetre. A bokrosgomba legfontosabb jótékony összetevői a poliszacharidok. Ezen kívül kiemelkedő mennyiségben találhatóak benne béta-glükánok, amelyek rendkívül hatékony antioxidánsok. Az immunrendszert felerősítik, megkötik a szabad gyököket. A maitake gyógyhatásai sokrétűek: adaptogén gyógygomba, ami azt jelenti, hogy kiegyenlíti a szervezetünk működési zavarait. Javítja immunrendszerünk működését. A bokrosgomba fogyasztása a gombás-, a bakteriális- és a vírusos fertőzések ellen is bevethető, teljesen természetes megoldás.

A bokrosgomba, amelyet gyakran “maitake” néven is ismernek, egy közkedvelt gomba, melyet az étkezésben és a hagyományos keleti gyógyászatban egyaránt használnak. Japánban és Kínában évszázadok óta része a népi gyógymódoknak. “Maitake” a japánban “táncoló gomba”-t jelent, ami arra utal, hogy az emberek olyan boldogok voltak, amikor megtalálták, hogy táncolni kezdtek.

Ásványi anyagok és vitaminok

A bokrosgomba több fontos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, beleértve a B-vitaminokat, az antioxidánsokat, az ásványi anyagokat (kálium, cink), valamint a rostokat.

Egészségügyi előnyök

1. Immunrendszer támogatása

A maitake gombában található béta-glükánok az immunsejtek stimulálásával segíthetnek az immunrendszer támogatásában.

2. Daganatellenes tulajdonságok

Egyes laboratóriumi tanulmányok azt mutatják, hogy a maitake gomba kivonatok daganatellenes hatásokkal rendelkeznek. A kutatások ezen a területen azonban még kezdeti stádiumban vannak.

3. Inzulinérzékenység növelése

A bokrosgomba elősegítheti a jobb inzulinérzékenységet és segíthet a vércukorszint szabályozásában. Segíthet csökkenteni az inzulinrezisztenicát és szabályozni a vércukorszintet, mivel lassítja a cukor felszívódását.

4. Koleszterinszint csökkentése

Néhány tanulmány szerint a maitake segíthet a “rossz” LDL koleszterin csökkentésében.

5. Vérnyomás szabályozása

Egyes kutatások szerint a maitake gomba pozitív hatással lehet a vérnyomásra, és segíthet annak szabályozásában.

6. Vírusellenes hatás

Segíthet a vírusos- bakteriális- vagy gombás fertőzések leküzdésében is! Sőt, a bokrosgomba egyike azoknak a ritkaságnak számító TERMÉSZETES gyógynövényeknek, amik segíthetnek a HIV vírus leküzdésében is.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Gomba komplex – a gyógygombák nem csak a mesékben léteznek

5 gomba standardizált kivonata 30% poliszacharid tartalommal.

A gyógygombákban nagy mennyiségben találhatóak különböző ásványi anyagok, esszenciális aminosavak és vitaminok. Különösen a poliszacharidok erősítik az immunrendszert, megvédik szervezetünket a különböző fertőzésekkel szemben. Ezen kívül még adaptogén hatással is rendelkeznek, azaz segítik szervezetünket a fizikai, mentális vagy érzelmi stressz elleni védekezésben.

N

Leghatékonyabb természetes immunerősítő

N

Fáradtság-érzés csökkentése

N

Allergiás tünetek enyhítése

N

Antibakteriális hatás

4 890 Ft

734 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]