Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Béta-szitoszterol

Béta-szitoszterol

A béta szitoszterol a növényi szterolok közé tartozik, melyek a növényekben megtalálhatók és szerkezetük a koleszterinhez hasonló, mégis kicsit különbözik attól. A béta -szitoszterol az emberi szervezetben gátolja a táplálékkal felvett koleszterin felszívódását, gyulladáscsökkentő, biztonságosan adagolható. A prosztata jóindulatú túltengésekor is gyakran használt növényi hatóanyag, mivel fogyasztása segít a jóindulatú prosztata megnagyobbodás tüneteit csökkenteni, a vizelet áramlási paramétereket javítani.

A béta-szitoszterol egy olyan növényi szterol, amely számos növényben megtalálható, beleértve a gyümölcsöket, zöldségeket, dióféléket, magvakat és növényi olajokat. Kémiai szerkezete hasonló a koleszterolhoz, de a szervezet nem tudja hatékonyan felszívni vagy hasznosítani, így sokféle potenciális egészségügyi előnyt is hordoz.

Egészségügyi előnyök

1. Koleszterinszint csökkentés

A béta-szitoszterol ismert koleszterin-csökkentő hatásáról. Megköti a koleszterint a belekben, megakadályozva annak felszívódását, ami alacsonyabb LDL (a “rossz” koleszterin) szinthez vezethet a vérben.

2. Prosztata egészsége

Egyes tanulmányok szerint a béta-szitoszterol segíthet a prosztata jóindulatú megnagyobbodás (BPH) tüneteinek enyhítésében.

3. Gyulladáscsökkentő hatás

Van némi bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a béta-szitoszterol gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek különböző krónikus betegségekben.

4. Immunerősítő hatás

Néhány kutatás szerint a béta-szitoszterol módosíthatja az immunválaszt és erősítheti az immunrendszert.

5. Bőr egészsége

A béta-szitoszterolnak vannak bőrvédő tulajdonságai, és segíthet bizonyos bőrbetegségek, például az ekcéma tüneteinek enyhítésében.

Egyéb kapcsolodó termékek

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []